Vacanța în Anglia Locuri istorice

Descoperă frumusețea istorică a Sud-Estului Angliei: 6 castele de vizitat

6 castele din sud estul Angliei

Bun venit într-o aventură captivantă prin istoria Angliei de Sud-Est! De la vremea invaziei romane, până la perioada uimitoare a lui Henric al VIII-lea, această regiune fermecătoare are multe povești de împărtășit.

Care este cea mai interesantă formă de patrimoniu istoric? Castelele, desigur!

În acest voiaj în timp, vă vom ghida prin sase dintre cele mai impresionante castele din Anglia de Sud-Est: Richborough, Pevensey, Deal, Dover, Walmer și Carisbrooke. Fiecare dintre aceste fortărețe are propriile sale povești și a avut un rol crucial în dezvoltarea acestei regiuni.  Aici veți descoperi secrete vechi și veți merge pe urmele unor personalități de marcă, care au lăsat amprente adânci în istoria Angliei de Sud-Est.

Putem spune ca sud-estul Angliei a trăit evenimente care au definit istoria țării.

Fortul de la Richborough marchează locul de debarcare al invadatorilor romani în anul 43 d.Hr.

Iar   William Cuceritorul și-a debarcat trupele, in anul 1066, la Castelul Pevensey, înainte de bătălia sa epică de la Hastings.

 Și, după secole în care a păzit Canalul Mânecii de pe Stâncile Albe, Castelul Dover a jucat un rol crucial în cel de-al Doilea Război Mondial.

Henric al VIII-lea și-a păzit tărâmul cu forturi de coastă, si aici sunt incluse Castelul Deal și Castelul și Grădinile Walmer, transformate acum într-o casă de țară confortabilă, cu grădini spectaculoase.

Fortul Roman Richborough

Fortul Roman Richborough

Richborough este cel mai important fort din punct de vedere simbolic dintre toate vestigiile romane din Marea Britanie. Nu numai că a fost locul invaziei romane în anul 43 d.Hr., dar a fost și unul dintre ultimele locuri din provincie care au rămas ocupate după sfârșitul secolului al IV-lea. Astăzi, ruinele impresionante din Richborough și colecția bogată de obiecte ne oferă o perspectivă excepțională asupra a patru secole de viață în Marea Britanie Romană.

Deși acum este un lac interior, acum 2.000 de ani Richborough era o mică insulă de pe coastă, unde forțele romane invadatoare au ajuns pentru prima dată în Marea Britanie. Fiind principalul punct de intrare din Europa continentală, situl s-a dezvoltat de-a lungul timpului dintr-o bază militară într-un oraș-port înfloritor, căruia i s-a adăugat un fort puternic în perioada romană de mai târziu.

Castelul Pevensey

Castelul Pevensey

Castelul Pevensey a fost o fortăreață romană masivă, un castel medieval puternic și o fortăreață de urgență,în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cu o istorie de peste 1700 de ani, acesta este un loc plin de mister și povesti incredibile.

Construită în jurul anului 290 d.Hr., cetatea Pevensey era cea mai mare dintre fortificațiile romane cunoscute sub numele de „Țărmul Saxon”. Astăzi, zidurile sale impresionante, lungi de peste 500 de metri și care se ridică încă aproape la toată înălțimea, mărturisesc despre vremuri trecute.

În anul 1066, William Cuceritorul a folosit această fortăreață romană ca bază pentru invadarea Angliei. În secolul al XIII-lea, fortareaţa a fost transformatã într-un important castel medieval, care asigura apărarea coastei. Porți solide și ziduri cu turnuri au rezistat cu succes mai multor asedii lungi.

După secole de abandonare, cetatea antică a revenit la viață în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cuiburi de mitraliere au fost camuflate în pereții cetății asigurând protecție împotriva atacurilor aeriene.

La expozițiile permanente din castel veți descoperi poveștile emoționante ale masacrelor, asediilor și prizonierilor regali. Veți avea ocazia să aflați despre interacțiunea soldaților britanici, canadieni și americani cu localnicii în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și să vedeți recreat un birou al comandantului din 1940. Pentru cei mici, există oportunitatea de a decodifica Codul Castelului Pevensey și de a arunca o privire într-o temniță și într-o cameră recent redeschisă din subsolul medieval. Astfel puteți să descoperiți mai multe despre istoria acestui loc incredibil.

Castelul Dover

Castelul Dover

Încoronând Stâncile Albe de  deasupra Canalului, maiestuoasa fortăreață din Dover oferă vizitatorilor o călătorie de neegalat în trecut, de la epoca romană, prin asediile medievale, până la al Doilea Război Mondial.

Denumit „Cheia Angliei”, Castelul Dover se mândrește cu o istorie lungă și extrem de plină de evenimente, de 2000 de ani. În acest loc spectaculos se mai pot vedea, încă, un far roman și o biserică anglo-saxonă. Începută la scurt timp după 1066, a devenit un palat castel regal medieval de o putere imensă. În tunelurile labirintice de sub el, viceamiralul Ramsay a plănuit salvarea miraculoasă a armatei britanice din Dunkerque în 1940. Mai târziu a ascuns un buncăr secret în timpul Războiului Rece.

Castelul Dover este în primul rând cea mai puternică fortăreață medievală din Anglia, creată de regele Henric al II-lea și succesorii săi Plantagenet, în secolele al XII-lea și al XIII-lea.

Circuitele de susținere reciprocă de ziduri turnate au făcut din acesta primul castel „concentric” din Europa. În inima lui se află puternicul donjon – Marele Turn. Construit între 1180 și 1185, acest simbol al puterii regale a fost conceput și pentru ceremoniile regale.

În timpul Primului Război Mondial, Dover a fost desemnat oficial ca fortăreață, cu castelul ca sediu militar. Postul de comandă recreează acest capitol dramatic din istoria sa. Explorați cum a fost să lucrezi aici, încercați să comunicați în codul Morse, și aflați cum să descoperiți navele inamice sau prietene.

Apărarea Castelului Dover a fost pusă la încercare și mai tare în cele mai întunecate zile ale celui de-al Doilea Război Mondial, când tunelurile adânci sub castel au devenit cartierul general naval, rezistent la bombe, al viceamiralului Betram Ramsay.

Toate acestea, și multe altele, fac să merite să vă bucurați de o zi întreagă de descoperire a Castelului Dover. De asemenea există locuri unde se pun în vânzare o mulțime de băuturi răcoritoare și o dubă cu înghețată, vara.

Castelul Deal

Castelul Deal

Construit la ordinul regelui Henric al VIII-lea, Castelul Deal este cel mai mare și mai elaborat dintre toate forturile de artilerie de coastă ale lui Henric al VIII-lea din Anglia și este un loc de vizitat obligatoriu, împreună cu vizitarea orașului de pe litoral.

Construit de Henric al VIII-lea într-un moment în care Anglia părea vulnerabilă la invazie, Castelul Deal vegheaza coasta Kentish de aproape 500 de ani.

Aprofundați istoria acestui remarcabil fort Tudor, de la forma sa intrigantă, menită să respingă navele străine până la momentul în care a fost asediat. Aflați despre bărbații care au fost numiți Căpitani Deal.

Cateva informații despre Castelul Deal

 • Castelul a fost construit în 1539–1540 și a fost centrul unei rețele de trei forturi de artilerie Tudor, care includeau Walmer la sud și Sandown la nord.
 • La 27 decembrie 1539, Ana de Cleves, viitoarea soție a lui Henric al VIII-lea, a ajuns la Deal și s-a odihnit la castelul neterminat înainte de a-și continua călătoria pentru a-l întâlni pe rege.
 • În 1639, în Canalul Mânecii a avut loc bătălia de la Downs – o bătălie navală între spanioli și olandezi – în largul castelului Deal. Mai multe nave spaniole au fost scufundate și 2.000 de marinari au ajuns la țărm la Deal și Dover.
 • Castelul a fost asediat în timpul războiului civil englez în 1648, când soldații loiali lui Carol I s-au luptat cu parlamentarii în mai multe întâlniri sângeroase.
 • În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, castelul a fost repus în funcțiune pentru a păzi coasta de forțele germane din Canal.
 • Castelul Deal este condus de catre un căpitan. În trecut, căpitanul întreținea castelul și ajuta la administrația militară din zonă. În secolul al XVIII-lea, la castel a fost construită o casă pentru căpitan.
 • Pe vremea regilor Tudor, căpitanii lui Deal erau bărbați locali, dar de-a lungul secolelor, căpitanii au fost numiți din forțele armate, politică și serviciul diplomatic. Poziția există si în prezent, dar acum este ceremonială.

Castelul Walmer

Castelul Walmer

Stând de pază peste coasta Kentish încă din vremea Tudor, Castelul Walmer s-a dezvoltat de-a lungul anilor, dintr-un fort de coastă într-un refugiu elegant pe malul mării pentru politicieni, aristocrați și regalități.

Construit la ordinul lui Henric al VIII-lea pentru a apăra țărmurile sudice ale Angliei, Castelul Walmer a devenit mai târziu o casă pentru Lorzii Gardieni ai Porturilor Cinque – printre ei Ducele de Wellington și Regina Mamă.

Descoperiți istoria castelului, de la momentul construirii lui pentru a respinge amenințările de invazie, până la rolul său de reședință oficială a Lordului Gardian al Porturilor Cinque. Aflați despre unele dintre figurile semnificative care au locuit la Walmer de-a lungul anilor și explorați colecția de artă și obiecte pe care le-au lăsat în urmă.

 În interiorul castelului, descoperiti povești și secrete din trecutul castelului. Vedeți câteva obiecte remarcabile, inclusiv o pereche de cizme Wellington originale.

Informații despre Castelul Walmer

 • Castelul Walmer a fost construit în 1539–1540 de Henric al VIII-lea ca răspuns la amenințările cu invazia din Europa.
 • Castelul făcea parte dintr-o barieră de coastă de 2,7 mile care includea castelele Deal și Sandown.
 • În timpul războaielor civile engleze, Walmer a fost asediat de forțele parlamentare.
 • Încă din secolul al XVIII-lea, Walmer a fost reședința oficială a Lordului Gardian al Porturilor Cinque.
 • Porturile Cinque sunt o serie de porturi majore de pe coasta de sud-est a Angliei. Acestea sunt Sandwich, Dover, Hythe, New Romney și Hastings.
 • Până la mijlocul secolului al XVIII-lea, castelul devenise un refugiu pe malul mării bine echipat, precum și un fort.
 • Printre Lorzii Gardian se numără William Pitt cel Tânăr, Ducele de Wellington, W H Smith și Regina Mamă.
 • Ducele de Wellington a murit la Castelul Walmer în 1852.

Castelul Carisbrooke

Castelul Carisbrooke

Stând sus și mândru în inima Insulei Wight, Castelul Carisbrooke a fost o fortăreață de artilerie, o închisoare regala și o reședință regală de vară. Astăzi este un castelul romantic prin excelență.  Experimentați vederi panoramice extinse de la zidurile înalte ale castelului sau plimbați-vă pentru a descoperi terenul de bowling al regelui Carol I. Bucurați-vă de grădina liniștită a Prințesei Beatrice și de uimitoarea capela Sf. Nicolae, toate înainte de a întâlni adorabilii măgari din Carisbrooke.

Carisbrooke a fost un loc central al puterii și al apărării pe Insula Wight de peste 1.000 de ani. În acea perioadă a fost o fortăreață Saxona și un castel cucerit de Normanzi, mult remodelat în Evul Mediu și sub Elisabeta I. Regele Carol I a fost ținut prizonier aici în timpul războiului civil, cu puțin timp înainte de execuție. De atunci, Castelul Carisbrooke a rămas un centru simbolic pentru insulă, nu în ultimul rând ca reședință a guvernatorului său.

Începând cu cel de-al Doilea Război Mondial, castelul a rămas în mare parte ca monument. Este folosit ocazional pentru ceremoniile pe insulă, dar este în primul rând o destinație turistică.

Cu aceasta, încheiem călătoria noastră prin cele 6 castele care au marcat istoria Angliei de Sud-Est. Am explorat urmele romane de la Richborough și Pevesey, am admirat maretia Castelului Dover, ne-am aventurat în fortăreața Deal și ne-am relaxat la Castelul Walmer. Am ajuns apoi la Castelul Carisbrooke, unde am aflat despre istoria fascinantă a acestui loc încărcat de semnificații.

În această călătorie, am înțeles cât de mult au influențat aceste fortărețe istoria și dezvoltarea Angliei de Sud-Est. Fiecare zid spune o poveste, fiecare pas pe care l-am făcut ne-a conectat cu personalități și evenimente care au sculptat destinul acestei regiuni.

În final, sperăm că această incursiune în trecut v-a inspirat să explorați și voi aceste minunate locuri, pline de istorie. În Anglia de Sud-Est, fiecare colț ascunde o poveste care așteapta să fie descoperită. De la invazii romane, la locuințele regale ale lui Henric al VIII-lea, această regiune este un adevărat tezaur istoric, care merită explorat.

Așadar, vă îndemnăm să porniți în propriile aventuri și să vă bucurați de bogăția istoriei acestei părți uimitoare a Angliei. Oricând veți alege să vă întoarceți în timp, vă așteaptă o lume fascinantă plină de descoperiri și amintiri neprețuite.

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...