Vacanța în România Locuri istorice Munte și mare

Câteva locuri frumoase de văzut în România şi motive să ne vizităm ţara

Locuri de vizitat in Romania

Locuri de vizitat în România. România este o țară bogată în peisaje spectaculoase și locuri pitorești, ce merită, cu siguranță, să fie vizitate. Din fericire, există multe lucruri de făcut și locuri frumoase de văzut în România, dar acestea sunt adesea necunoscute publicului larg.

Destinațiile turistice din România oferă o varietate impresionantă de peisaje naturale. De la Munții Carpați, cu vârfurile lor acoperite de zăpadă și până la Delta Dunării, cu ecosistemul său unic, există ceva pentru toți iubitorii naturii.

Dar, dacă te simți copleșit de opțiuni și nu știi de unde să începi aventura ta românească, nu-ți face griji! Am pregătit pentru tine o listă cu 15 locuri mai puțin cunoscute care te vor fermeca cu frumusețea lor și vor transforma vacanța ta într-o experiența unică.

Stufărişurile de la Sic – a doua întindere de stuf după Delta Dunării

Stufărişurile de la Sic, la doi pași de Cluj, sunt o rezervaţie naturală, arie protejata situată în lunca Văii Fizeşului, alcatuită din mlaştini, lacuri, vegetaţie de stuf şi papură.

Este un loc special și surprinzător, ascuns între dealuri,  având o suprafaţă de 200 hectare aici se adăpostestesc în jur de 100 de specii de păsări. Locuri de vizitat în România.

Piscină „Pă Coastă” – exact ca in Bali

Situată in Maramures, la 44 de km de Cimitirul Vesel de la Săpânța, in satul Mara, piscina are un design ce respectă tradițiile zonei, terasa piscinei fiind construită, exclusiv, din lemn.

Locuri de vizitat in Romania - Piscina Pa Coasta

Priveliştea de acolo este una de vis , se vede aproape tot satul, o cascadă superbă, dar şi pădurea în mijlocul careia e săpată piscina.

Lângă piscină este construită şi o terasă cu stuf, unde te poţi ascunde de temperatura mare a soarelui şi poti să savurezi ceva răcoritor.

Rezervaţia Grădina Zmeilor – vino să afli legenda – Locuri de vizitat în România.

Gradina Zmeilor - locuri de vizitat in Romania

Aria protejată Gradina Zmeilor este situată la doar 70 km de Cluj şi este considerată a fi una dintre cele mai frumoase rezervaţii naturale din Transilvania. Locuri de vizitat în România.

Faima acestei arii protejate a luat naştere odată cu poveştile născocite de localnici pentru a face cunoscut aceast ansamblu neregulat de stânci, de culori diverse, de la cenuşiu închis până la diferite nuanţe de galben.

Sanctuarul urşilor de la Zărneşti – indrăznești?

Sanctuarul de urși LiBEARty este cea mai mare rezervație de urși bruni din lume şi se află la Zărnești, la 38 Km de orasul Brasov.

Sanctuarul ursilor

LiBEARty a făcut subiectul unui documentar realizat de postul de televiziune londonez Animal Planet. În seria de 7 episoade, realizatorii au prezentat cele mai impresionante povești ale ursuleților de la Zărnești.

Biserica din Pustietate – Locuri de vizitat în România.

Biserica din pustietate

Acest loc se găseşte între orașul Carei și comuna Petrești, Satu-Mare.

Despre acest loc nu se ştiu foarte multe detalii, însă există o legendă, potrivit căreia, biserica se deschidea doar o dată pe an, de Sfântă Mărie, la miezul nopții.

Ușa bisericii s-ar fi deschis singură, fără chei sau intervenția cuiva şi tot singură s-ar fi închis.

Staţiunea „exotică” de la Berzasca

Prima stațiune lacustră din România se află în județul Caraș-Severin și poartă numele Satul lacustru Berzasca. Locuri de vizitat în România.

Un complex cu 15 căsute suspendate, în stil rustic, construite la aproximativ 20-30 metri de mal, te duce cu gândul la o vacanţă exotică.

Cetatea medievală Saschiz

Foarte aproape de Sighişoara şi de Viscri, localitatea Saschiz, care a preluat denumirea de la cetatea ţărănească ridicată aici în jurul anilor 1308-1310, începe să devină localitate turistică, după ce a reuşit să atragă atenţia multor amatori de noutate.

În acest loc pitoresc te bucuri să descoperi turnul cu ceas, reabilitat recent, copie a celui de la Sighişoara. Cetatea Saschiz se află la 2 kilometri de comuna cu acelaşi nume.

Soveja – staţiunea cu cel mai ozonat aer din Europa

Încă înainte de a ajunge la Soveja, peisajul de basm, cu brazi falnici și mesteceni argintii, îl vrăjește pe turist. Soveja este o comună situată în inima Carpaților de Curbură, în Munții Vrancei și se remarcă printr-un grad ridicat de împădurire (98,5%).

Pădurea Hoia-Baciu. Mit sau realitate?

Pădurea Hoia Baciu este considerată una dintre cele mai înfricoșătoare din lume. Aceasta poate fi întâlnită la marginea orașului Cluj – Napoca și este întinsă pe circa 300 de hectare.

Se crede că numele pădurii, vine de la un cioban, care a dispărut fără urmă, împreună cu cele 200 de oi ale sale. Această pădure mai este numită de către vizitatori și localnicii din împrejurimi „Triunghiul Bermudelor din România”.

Templul Coral, Bucureşti

Aproape de Piaţa Unirii, pe strada Sf. Vineri, Templul Coral contrastează prin măreţie cu peisajul cenuşiu din jur.

Această construcţie este cel mai mare lăcas de cult mozaic din România, fiind ridicată la jumătatea anilor 1800 ca şi replică a sinagogii Tempelgasse din Viena, distrusă de nazişti în Al Doilea Război Mondial.

Morile de apă de la Rudăria

Cele 22 de mori de apă de la Rudăria, aflate în judeţul Caraş-Severin sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO.

Sunt vizitate anual de mii de turişti români, dar şi străini, deoarece acestea se află destul de aproape de cascada Bigăr.

Localnicii le folosesc la măcinat, dar şi ca loc de întâlnire, de stat la taclale, de împărtăşit momente din viaţă.

Satul scufundat de la Geamăna – Locuri de vizitat în România.

Satul Geamana, din judetul Alba, a ajuns o atracție turistică pentru cei mai mulți dintre noi și mai ales pentru străini.

În urma operațiunilor miniere de la Roșia Poieni, satul a fost transformat în lac de decantare și acoperit de steril, printr-o serie de evenimente cunoscute drept: dezastrul natural de la Geamăna.

Laguna Albastră a Transilvaniei, Aghireșu (la 30 de km de Cluj)

Despre această întindere de apă s-au spus multe, dar credem că „o minune a României” o descrie cel mai corect. Faptul că nu se bucură încă de vreo infrastructură sau orice tip de exploatare turistică… ăsta-i un cuțit cu două tăișuri. Pe de o parte, nu-i tocmai floare la ureche să ajungi aici, pe de altă parte, locul rămâne unul neprihănit, fara baruri și chioșculețe (că veni vorba, trebuie să-ți aduci de-acasă toate merindele) și nevăzut de prea mulți ochi. Locuri de vizitat în România.

Se spune că peisajul aduce cu cel mediteraneean, ca două picături de apă, iar rezultatul ploilor ce au dat naștere acestei bucăți de albastru într-o veche zonă de exploatare de caolin, este de dată recentă. Propune-ți ca, nici picat cu ceară, să nu lași vara asta să treaca  fără să ajungi la Cluj și fără să te scalzi în apele turcoaz ale acestei prea puțin cunoscute bijuterii mioritice.

Satul Rimetea, județul Alba (la 56 de km de Alba Iulia)

Nu ne puteam închipui cum ar trebui să arate un sat ca să se spună despre el cum că ar trebui să fie „cel mai frumos din Transilvania” că, vorba aceea, numai de sate frumoase nu duce Transilvania lipsă. Ei bine, toate acestea înainte să ajungem în satul Rimetea și să ne surprindem dând aprobator din cap.

Aflat la poalele Munților Trascău, înconjurat din toate părțile de întinderi de granit, de până la 600 de metri și de un peisaj cum nu se poate mai pitoresc, Rimetea a fost premiată cu titlul „Europa Nostra” din partea Comisiei Europene. Lăsând la o parte, dacă poți, natura superbă ce-l împresoară și aruncând o privire arhitecturii, vei observa cât de bine a fost conservată localitatea, în nuanțele secolului XIX. Casele de un alb-omăt, ferestrele verzi, precum și faptul că aici „soarele răsare de două ori”, își aduc toate aportul la valurile de turiști străini care vin și nu mai contenesc cu admirația.

Castelul de Lut, Valea Zânelor (la 50 de km de Sibiu)

Nu te mustra și nu fi prea dur cu tine dacă nu ai auzit încă de această construcție de poveste, dintr-o zonă denumită cum nu se poate mai sugestiv – Valea Zânelor. Asta pentru că familia care s-a pus pe construit Castelul de Lut a început nu mai devreme de 2014.

La fel de impresionante precum pozele pe care le vei face la fața locului este povestea familiei, care și-a folosit toate economiile, a vandut casa din București pentru ca acest castel, ca scos din basme, să vadă lumina zilei. Și nu ne putem închipui cum ,,crește” inima proprietarilor văzând sutele de oameni care vin aici în fiecare săptămână. Locuri de vizitat în România.

Castelul de Lut este construit în totalitate de materiale naturale, iar cadrul … ei bine, să spunem că-i dintr-acelea care te fac să uiți complet că viața n-ar fi numai lapte și miere, armonie până la ultimul por și comuniune cu natura. Are Munții Făgăraș de-o parte și de alta, cerul albastru, deasupra și o multitudine de flori, in jurul castelului. Nu credem că aducem vreo ofensă pe obrazul adevărului, afirmând că acoperișul ce imită culmile munților și, de fapt, construcția cu totul, amintește de Gaudí și de cum se mai pricepea artistul catalan să găsească punctul de întâlnire al naturii cu arhitectura.

Mai avem nevoie de motive să ne vizităm ţara?

Indiferent dacă ești pasionat de aventurǎ în aer liber sau preferi să explorezi orașele istorice, România oferă o gamă largă de opțiuni pentru toți vizitatorii. Așadar, nu rata ocazia de a descoperi locurile frumoase și pitorești ale României și motivele pentru care această țară merită să fie vizitatǎ.

Pe lângă frumusețea naturală, România are și orașe pline de istorie și cultură. Bucureștiul, capitala țarii, este un mix fascinant între arhitectură modernă și clasicism. Sibiu, Brașov sau Cluj-Napoca sunt alte orașe care încânta vizitatorii prin farmecul lor medieval.

Locuri de vizitat în România. Nu trebuie să uităm nici de castelele impresionante care se găsesc în România. Castelul Bran este cel mai faimos dintre ele și este asociat cu legenda lui Dracula. Pe lânga acesta exista multe alte castele, precum Peleș sau Corvinilor, care te vor purta într-o călatorie fascinanta, prin timp.

Închide ochii și imaginează-ți zile pline de aventuri și momente memorabile. Asta este ceea ce România îți oferă – o vacanță superbă, plină de experiențe autentice și locuri incredibile de văzut!

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...