Vacanța în Anglia City Break Locuri istorice

Descoperă comoara istorică a Londrei: de la clădirile mărețe la reședințele unor personalități celebre

cladiri marete in londra

Bun venit în minunata lume a Londrei, orașul care îmbină perfect istoria cu modernitatea și este cunoscut pentru clădirile sale impresionante și personalitățile celebre care s-au numărat printre locuitorii săi. De la palatele regale la reședințele celor mai influenți artiști și scriitori, capitala Marii Britanii ascunde o comoară istorică fascinantă.

Așadar, hai să părăsim timp de câteva minute agitația cotidiană și să explorăm împreună trecutul misterios al Londrei – un jurnal al evenimentelor memorabile care au sculptat acest oraș plin de farmec. Îmbarcă-te în această călătorie prin istoria Londrei și descoperă secretele ascunse ale clădirilor mărețe și locuințelor unor personalități celebre.

Descoperă comoara istorică a Londrei: de la clădirile mărețe la reședințele unor personalități celebre

În inima orașului, urcați-vă pe emblematicul Wellington Arch, pătrundeți în una una dintre puținele părți supraviețuitoare ale palatului medieval Westminster sau descoperiți impunătoarea casă, din Londra, a ducelui de Wellington (Aspley House).

Mai departe, explorați refugiul de pe malul râului a uneia dintre cele mai remarcabile femei din înalta societate georgiană (Marble Hill) sau un conac art deco, trandafirul de lângă rămășițele unui palat regal medieval (palatul și grădinile Eltham). Pereții din Kenwood, cu linia de Old Masters, o casă de țară din suburbiile Londrei, în timp ce rarele opere de artă renascentiste strălucesc în spatele frumoasei fațade din cărămidă de la Ranger’s House.

Explorați străzile și piețele publice din Londra pentru a descoperi plăcile care comemorează legătura cu o mare varietate de oameni celebri din trecut.

Apsley House

Bucurați-vă de interioarele uluitoare și colecțiile de artă fabuloase ale Casei Aspley a Ducelui de Wellington. Bucurați-vă de ghidul multimedia și aflați cum s-a distrat „Ducele de fier”, în cel mai grandios stil.

Aspley House - cladiri marete Londra

Casă a primului duce de Wellington și a descendenților săi, mai cunoscută ca “Londra Numărul 1”, Aspley House se ridică chiar în inima capitalei, lângă Hyde Park. Este singura casă aristocratică din Londra care a supraviețuit, deschisă vizitatorilor astăzi. Initial a fost proiectată, de Robert Adam, pentru baronul Apsley – de unde și numele- și a fost extinsă și remodelată în mod generos și elegant pentru Wellington de Benjamin Wyatt între 1819 și 1829.

Wellington este celebru pentru înfrângerea lui Napoleon la bătălia de la Waterloo în 1815, punctul culminant al unei deosebite cariere militare. El a fost de asemenea și un politician important, devenind Prim Ministru în 1828. Reflectând statutul în ascensiune al ducelui, minunatele interioare de la Aspley House asigură fundalul pentru distracție, în mod deosebit pentru banchetul anual Waterloo, care comemora marea victorie și care s-a ținut aici în fiecare an, începând cu 1820, până la moartea ducelui în 1852.

Printre punctele de atracție se numără sala de mese, cu un candelabru de cristal care taie respirația și fabulosul serviciu de veselă, aurit, de o mie de piese, una dintre multele comori oferite lui Wellington de către oamenii recunoscători. Printre acestea se numără uimitorul Scut Waterloo, înfățișând zece dintre victoriile lui Wellington, oferit în 1822 de către comercianții și bancherii din Londra.

Interiorul conacului prezintă aproape 3000 de picturi, sculpturi și opere de artă din argint și porțelan, inclusiv colecția remarcabilă de tablouri a lui Wellington. Multe dintre tablouri sunt din Colecția Regală Spaniolă, salvate de la fugarul Joseph Bonaparte și ulterior oferite lui Wellington de către Regele Spaniei.

Când cel de-al șaptelea Duce de Wellington a oferit această casă națiunii ,în 1947, familia a păstrat câteva camere, pe care încă le folosesc în ziua de azi. Astfel Aspley House este singura proprietate – muzeu în care familia proprietara încă locuiește.

Completați experiența traversând strada la Arcul Wellington, unul dintre cele mai emblematice repere din Londra, ridicat în onoarea faimosului duce.

Adresa: Aspley House, 149 Piccadilly, Hyde Park Corner, London WIJ 7NT

Wellington Arch

Amplasat în inima Londrei regale, Wellington Arch a fost construit ca o intrare originală la Palatul Buckingham, devenind ulterior un arc de victorie care proclamă înfrângerea lui Wellington asupra lui Napoleon. Încoronată de cea mai mare sculptură din bronz din Europa, ea îl înfățișează pe Îngerul Păcii coborând pe „Quadriga” – sau carul cu patru cai – de război.

Vizitați acest obiectiv spectaculos și bucurați-vă de panoramele glorioase asupra Londrei de la balcoanele sale. Descoperiți Parcurile Regale și urmăriți Cavaleria Gospodăriei în drum spre Schimbarea Gărzii.

Wellington Arch - Londra

Wellington Arch, unul dintre cele mai cunoscute repere ale Londrei, a fost construit în 1825–1827. La început a stat cu fața spre Hyde Park Screen, dar a fost mutat în poziția actuală în anii 1880. Designul său original nu a fost niciodată finalizat, iar deasupra ei a fost ridicată o statuie uriașă controversată a Ducelui de Wellington în 1846. Sculptura cvadrigă care încoronează arcul de astăzi a fost amplasată acolo în 1912.

În anii 1870, Hyde Park Corner devenise renumit pentru blocajele de trafic. În 1880, guvernul liberal a adoptat o schemă de a construi un nou drum, tăind colțul dintre Piccadilly și Grosvenor Place, ceea ce a implicat mutarea Wellington Arch într-un nou loc, la mică distanță spre sud-est.

Președintele și academicienii Academiei Regale au îndemnat guvernul să profite de ocazie pentru a îndepărta statuia uriașă. Demontarea arcului a început în februarie 1883. Propunerile inițiale de a topi statuia și de a turna una mai mică din metal au fost respinse când un număr de ofițeri de armată s-au opus. Mulți ofițeri au subscris la fondul memorial inițial. În schimb, figura uriașă a fost reînălțată pe un nou piedestal lângă Biserica Garnizoană din Aldershot, unde rămâne. O sculptură ecvestră nouă a lui Wellington de Joseph Boehm (1834–90) a fost ridicată chiar vizavi de Casa Apsley, aproape de locul inițial al arcului, în 1888.

În jurul anului 1885, arcul a fost reconstruit pe locul actual.

După mutare, nu mai era nicio statuie pe arc. Cu toate acestea, în 1891, sculptorul Adrian Jones (1845–1938), fost căpitan veterinar al armatei, specializat în figuri de animale, a expus la Academia Regală un magnific grup de ipsos, intitulat „Triumful”, al unei cvadrigă (un car cu patru cai). Prințul de Wales a sugerat că ar fi o podoabă potrivită pentru Arcul Wellington reconstruit.

Palatul și grădinile Eltham

La palatul Eltham, Londra veți descoperi ce puteau realiza milionarii anilor 1930 când construiau și mobilau un conac, fara sa se uite la cheltuieli. Este un triumf al stilului, gustului și confortului modern, cu grădini minunate și o zonă de joacă pentru copii. Mergeti aici și experimentati o extravaganță unică de tip art deco.

Palatul Eltham - cladiri marete Londra

Stephen și Virginia Courtauld au creat o capodoperă unică memorabilă atunci când și-au construit conacul învecinat cu Sala Mare a Palatului medieval Eltham. Finalizată în 1936, exteriorul noii case a fost construit în stilul medieval. Dar interiorul său este o vitrină excepțională a modei anilor 1930.

Un film introductiv prezinta istoria palatului, cum a fost creat și cum a trăit familia Courtauld. Casti multimedia vă arata societatea anilor 1930 și vă ajută să experimentați cum era să fiți oaspete aici. Ghidurile video în fiecare cameră vă ajută să admirați detaliile uimitoare de design art deco ale conacului.

Ceea ce impresionează cel mai mult este însăși casa. Sufrageria este un tur de forță art deco, cu pereți furniruiți din arțar, un tavan strălucitor din foi de aluminiu și uși negre și argintii care înfățișează animale și păsări. Și mai exotică, este baia Virginiei Courtauld, cu cada din onix și robinete placate cu aur.

Puteți arunca o privire în garderoba de lângă dormitor. Se află aici cele mai strălucitoare rochii ale perioadei, similar cu cele purtate de ea. Aici puteți proba replici de haine și accesorii din 1930. Explorați dormitorul și baia nepotului ei care conține și un inovativ (la momentul 1930) dus. Veți descoperi o casă “high-tech”, care include încălzire în podea, aspirator centralizati și un sistem audio inclus.

Admirați camera cu hărți din anii 1930, care reflectă vacanțele exotice ale familiei Courtauld, ce implică adesea călătorii de pionierat cu avionul. De asemenea, sunt vizibile un adăpost antiaerian de lux din timpul războiului și o sală de biliard, cu o pictură murală care prezintă lemurul de companie al familiei, Mah-Jongg.

Pentru un contrast complet cu camerele din 1930, pășiți în Sala Mare – singura parte rămasă din Palatul medieval Eltham. Henric al VIII-lea și-a ptrecut mare parte din copilărie la Eltham.

Asigurați-vă că ați lăsat timp să vă plimbați în grădinile palatului, inclusiv în parfumul Grădina de Trandafiri scufundată și Grădina Stâncilor cu cascada sa.

Adresa: Court Yard, Eltham, London, SE9 5QE

Chiswick House & Garden

Chiswick House este o vilă neo-paladiană proiectată și construită de Richard Boyle, al treilea conte de Burlington, în secolul al XVIII-lea. După ce a călătorit în Italia în tinerețe, Burlington a dorit să aducă măreția Romei antice acasă, la Londra. Prietenul său apropiat, arhitectul și grădinarul William Kent, nu numai că a jucat un rol important în decorarea interiorului casei, ci a proiectat si terenul.

Casa Chiswick

Astăzi, Chiswick House and Gardens se întinde pe peste 65 de acri în vestul Londrei, de la grădina italiană îngrijită până la sălbăticia neîmblânzită. Explorați încăperile galeriei restaurate și aflați despre oamenii care au modelat Casa Chiswick în ultimii 300 de ani.

Kenwood – clădiri mărețe în Londra

Kenwood este printre cele mai bune dintre toate marile case din Londra. Interioarele sale uluitoare și colecția fabuloasă de artă de clasă mondială sunt gratuite pentru a se bucura toată lumea. Vila neoclasică și parcul său liniștit sunt preferatele vizitatorilor care caută scăpare din agitația din centrul Londrei și există multe aici pe care familiile le pot descoperi împreună.

Kenwood - cladiri marete in Londra

Încoronând Hampstead Heath, Kenwood a fost remodelat de Robert Adam între 1764 și 1779 pentru William Murray, primul conte de Mansfield, creând conacul impunător care întâmpină vizitatorii astăzi.

Cea mai frapantă dintre toate gloriile Kenwood este suita sa de camere magnifice Robert Adams: Holul de intrare, Marea Scară, Antecamera și capodopera sa, Marea Bibliotecă, restaurate cu generozitate așa cum au apărut inițial cu peste două secole în urmă.

Parcul de 112 acri din Kenwood, amenajat de Humphry Repton, este renumit pentru priveliștile sale frumoase asupra Londrei. Există multe de explorat și de admirat: sculpturi de Henry Moore și Barbara Hepworth, plimbări pe malul lacului și poteci care serpuiesc prin păduri antice. Nu ratați laptaria conservată din secolul al XVIII-lea, care aproviziona odată conacul cu produse proaspete și includea un spațiu pentru doamnele casei pentru a lua ceaiul și a se răsfăța cu distracția la modă de a face unt.

Jewel Tower

Ascuns între Camerele Parlamentului și Westminster Abbey, Jewel Tower este un fragment ușor de trecut cu vederea, dar prețios din istoria Angliei și a Londrei. De asemenea, vă oferă priveliști magnifice ale Camerelor Parlamentului.

Jewel Tower

Turnul a fost construit în 1365, sub numele de  „Casa de bijuterii” pentru a proteja placa de argint și comorile regale ale lui Edward al III-lea. Este singura rămășiță supraviețuitoare a Palatului Privat, apartamentele regale private din marele Palat medieval Westminster. Este, de asemenea, singura parte a complexului palatului care a supraviețuit incendiului dezastruos din 1834 și este deschisă în mod regulat publicului.

Afișând o boltă medievală fin sculptată, arhitectura sa din secolul al XIV-lea rămâne în mare parte nemodificată, cu o scară în spirală în sens invers acelor de ceasornic. Încă se pot vedea resturile excavate ale șanțului său original. Turnul a devenit ulterior o cameră regală Tudor, al cărei conținut includea păpuși aruncate de fiicele lui Henric al VIII-lea.

Ulterior, a găzduit înregistrările Camerei Lorzilor și apoi Biroul Național de Greutăți și Măsuri, determinând valoarea greutăților și măsurilor pentru Marea Britanie și imperiul său. Puteți explora istoria turnului și schimbarea rolurilor sale de-a lungul secolelor pe trei etaje. Din colecția sa se remarcă Westminster Capitals, opt sculpturi normande timpurii rare și frumos sculptate, realizate în 1090, care împodobeau cândva Westminster Hall.

Un ecran vă oferă reconstrucții digitale ale Westminster Hall, biserica Sf. Ștefan și Palatul Westminster înainte de incendiul din 1834.

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...