Locuri istorice Vacanța în România

Cum ar fi lumea noastră fără Cetatea Sighișoara ?

Sighisoara

Cetatea Sighișoara o privire spre viață medievală. Atestată documentar încă din 1280 de către coloniștii germani invitați de regele Ungariei, Gheza al II-lea, să se stabilească în Transilvania. Sighisoara a reușit să supraviețuiască vremurilor, devenind în prezent singură cetate medievală din lume care mai este încă locuită.

Sighisoara

Conform documentelor, cetatea a fost construită inițial doar pe vârful dealului înalt de 425 metri, așezat în mijlocul localității, astăzi „Dealul cetății”. În aceeași perioada, ordinul călugărilor dominicani întemeia aici o mănăstire.

În anul 1298, papa Bonifaciu acordă, printr-un document, o indulgență mănăstirii, în care este menționat pentru prima dată numele orașului, sub titulatura Schespurch.

Sistemul de apărare impresionant care a făcut-o să fie cea mai greu de cucerit dintre toate cetățile din Transilvania. Acesta a fost construit în secolul al XV-lea. Acesta constă din 14 turnuri, fiecare construit și aparat de câte o breaslă meșteșugărească. Nouă dintre turnurile originale mai stau în picioare și pot fi în continuare admirate: Turnul Cizmarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Fierarilor etc.

Cetatea Sighișoara – o fereastră spre viața medievală

Parte a patrimoniului universal UNESCO. Cetatea medievală Sighisoara este un punct de atracție pentru turiști din întreagă lume. Aceștia vin să-i descopere farmecul descris în cronici și recreat în timpurile moderne în cele mai neașteptate moduri.

Cetatea Sighișoara este INCREDIBIL de colorată. Este că și cum o cutie de creioane de culoare tropicală tocmai a explodat în tot orașul, cu portocalii și galbeni și roz strălucitori ieșind în evidență pe fiecare stradă.

Sighisoara colorata

Urcarea pe Turnul cu Ceas este o necesitate absolută în Sighișoara! Nu te va costa aproape nimic, iar priveliștile sunt frumoase. Părți din această clădire datează din secolul al XIV-lea și sunt sigur că puteți înțelege de ce a fost construită – ca punct de vedere peste zidurile orașului.

Vizitând Cetatea Sighișoara – o fereastră spre viață medievală veți avea ocazia să faceți excursii în împrejurimile acesteia.

În locuri de poveste, pline de istorie cu cetăți din sec. al XII-lea și biserici fortificate

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...