Sfaturi de călătorie Vacanța în Anglia

Cetățenii UE vor trebui să solicite o autorizație de călătorie pentru a intra în Regatul Unit până la sfârșitul anului 2024

calatorie in Marea Britanie

Cetațenii statelor membre ale Uniunii Europene vor trebui să solicite o autorizație de călătorie online pentru a putea călători în Regatul Unit până la sfârșitul anului 2024. Vor fi scutiți doar deținătorii de pașapoarte irlandezi.

De la divorțul de UE, care a început în 2016 și a fost finalizat în 2020, guvernul Regatului Unit a căutat în mod continuu modalități de a-și întări frontierele și securitatea, iar una dintre modalitățile prin care vrea să facă asta este introducerea unei Autorizații electronice de călătorie (ETA), relatează SchengenVisaInfo.com.

Cetățenii UE vor trebui să solicite o autorizație de călătorie pentru a intra în Regatul Unit

ETA a fost introdusă prin Legea privind naționalitatea și frontierele pentru acei pasageri care vizitează Marea Britanie, precum și pentru cei care tranzitează prin țară și care în prezent nu au nevoie de viză pentru sejururi scurte. ETA va fi obligatorie și pentru cei care nu au deja statut de rezident.

„Schema va oferi Regatului Unit mai mult control asupra granițelor noastre, permițându-ne să blocăm amenințările de la intrarea în Regatul Unit, oferind, de asemenea, persoanelor fizice și transportatorilor, mai multă asigurare la un moment dat mai devreme cu privire la capacitatea lor de a călători în Regatul Unit.” notează într-un document de politică privind ETA Ministerul de Interne al Regatului Unit.

Încă nu se știe ce preț vor trebui să plătească călătorii care obțin o ETA pentru Regatul Unit, cu toate acestea, cu siguranță va fi mult mai ieftin decât obținerea unei vize pentru Regatul Unit. Ministerul de Interne estimează că vor fi aproape 30 de milioane de cereri procesate în fiecare an prin sistemul ETA.

Procedurile de aplicare și mai multe detalii referitoare la sistem nu au fost încă dezvăluite, dar vor fi făcute cunoscute în continuare în viitor.

Autorizatie de calatorie in Marea Britanie

Si alte țări din lume au deja astfel de sisteme, inclusiv Statele Unite ale Americii, care au autorizația de călătorie în sistem electronic (ESTA), precum și Australia, Noua Zeelandă și Canada. UE, pe de altă parte, va lansa și sistemul său de autorizare de călătorie în 2024, – Sistemul european de informații și autorizare de călătorie (ETIAS).

Acesta era programat să fie lansat în noiembrie 2023, dar din cauza întârzierilor contractanților la un alt sistem care este vital pentru funcționalizarea ETIAS, acesta din urmă a fost amânat până în 2024.

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...