Munte și mare Vacanța în Italia

Top 10 destinații de plajă in Italia

Top 10 plaje in Italia

Majoritatea oamenilor se vor imagina probabil într-un hamac în Hawaii, Maldive, Mauritius sau Seychelles, când visează la plaja perfectă. Cu toate acestea, Italia, care împarte 84% din granițele sale cu Marea Mediterană și cu Marea Adriatică, are câteva plaje uimitoare de oferit. Nisipul alb sidefat și o mare albastră limpede nu sunt o excepție în Peninsula în formă de cizmă.

Când reușiți să vă îndepărtați de destinațiile turistice de masă, puteți găsi, de asemenea, un cadru natural nealterat și poate chiar să aflați ceva despre bogata istorie a Mediteranei. Sau puteți pur și simplu să vă relaxați și să vă bucurați de soare.

Să vorbească cifrele!

  • Italia este inconjurata de apa pe 3 laturi
  • Italia are 7.600 km de coastă și plaje pe Marea Adriatică, Ionică și Tireniană
  • Italia este formată din peste 800 de insule (inclusiv insulițele minore), din care doar aproximativ 80 sunt locuite
  • În sudul Italiei temperaturile variază între 27 și 30 de grade în iulie și august.

Deci, dacă Italia se numără cu siguranță printre cele mai bune destinații de vară din lume, care sunt cele mai bune locații italiene pentru vacanța ta de vară? Prezentăm în continuare o listă de 10 plaje pe care noi le considerăm a fi printre cele mai frumoase din Italia.

CHIA Sardinia

Se mândrește cu 6 km de coastă și multe dintre plajele și golfurile sale sunt numărate printre cele mai frumoase de-a lungul Coastei de Sud, cum ar fi plaja Su Giudeu sau fascinanta Cala Cipolla.

Chia este renumită și pentru dunele sale, modelate de vânt și presărate cu ienupări antici fascinanti. Pădurea Is Cannoneris, laguna și zonele montane, care adesea ascund și păstrează vechile situri nuragice, care merită vizitate.

Chia Sardinia

Centrul fermecător al orașului oferă o mare varietate de restaurante, unde, în serile calde de vară, timpul se poate petrece, dedicate luxului și eleganței.

TAORMINA Sicilia

Taormina este cocoțată pe o terasă naturală, deasupra mării de un albastru profund. Coasta oferă plaje fermecătoare cu nisip, bătute de apă limpede. Merită vizitată în special Isola Bella redenumită „perla lui Jonio”.

Se poate ajunge pe uscat trecând peste o fâșie îngustă de nisip, care este remodelată continuu de maree și curenți. Pentru o plajă mai liniștită, îndreptați-vă spre Mazzeò, mai sus pe coastă, spre Letoianni, care are pietricele mici și nicio mulțime.

Taormina

Taormina este, de asemenea, o necesitate pentru întâlnirile culturale. În acest scenariu fără egal au loc multe evenimente culturale, cum ar fi evenimentul internațional al Festivalului de Film.

INSULA ELBA Toscana

Este cea mai mare insulă din Arhipelagul Toscan și a treia ca mărime din Italia după Sardinia și Sicilia.

Împreună cu Insulele Giglio, Giannutri și Montecristo, face parte din Parcul Național al Arhipelagul Toscan, cel mai mare parc marin din Europa.

Printre numeroasele amintiri ale trecutului său glorios, o mențiune specială trebuie dedicată fascinantei reședințe napoleoniene. Ceea ce face cu adevărat Elba faimoasă și renumită sunt marea ei limpede și plajele.

Bogăția extraordinară a peisajelor sale, atât terestre cât și maritime, transformă Elba într-o destinație unică de vară.

SAVELLETRI Puglia

Savelletri

Cu o climă fantastică, arbuștii mediteraneeni parfumați, bucătăria delicioasă și plajele uimitoare, este ușor de înțeles de ce Savelletri este o destinație perfectă pentru mare de vară.

Este un sat de pescari caracteristic, situat la malul mării, într-o zonă liniștită din Fasano (provincia Brindisi). Linia țărmului este variată și favorizată de o climă blândă.

Savelletri este cunoscută pentru portul fermecător, care oferă o zonă spațioasă pentru bărci de agrement și pentru pereții caracteristici din piatră uscată care încadrează numeroasele Masserie tipice, unde stilul tradițional și caracteristicile moderne coincid.

PORTO CERVO Sardinia

Seri de modă și viață socială, lux și viață de noapte, mare de smarald și discoteci exclusiviste: Porto Cervo este simbolul Costa Smeralda.

Porto Cervo

Celebra Piazzetta și străduțele care șerpuiesc prin centrul orașului sunt pline de buticuri și bijuterii ale celor mai prestigioase nume; arhitectura reflectă structurile tipice din Gallura, iar clădirile aparent simple ascund cele mai bune hoteluri și vile exclusiviste.

Toate acestea înconjurate de peisaje de o frumusețe rară, unde transparența și culorile mării sunt adevărații protagoniști. Lasă-ți privirea să se piardă în aceste minuni ale naturii, greu de descris, imposibil de uitat.

INSULELE AEOLIAN Sicilia

Insulele Aeolian

Insulele Aeolian sunt situate în largul coastei Milazzo. Arhipelagul este format din șapte insule, destul de diferite unele de altele, dar toate sunt frumoase.

Salina și Lipari sunt cele mai mari din arhipelag și cele mai importante ca destinații turistice. Panarea atrage si multi vizitatori, mai ales datorita vietii de noapte pline de viata.

Alicudi și Filicudi sunt cele mai îndepărtate de coastă și, deloc surprinzător, cele mai sterpe și sălbatice. Sunt putin populate si ideale pentru o vacanta in pace si liniste totala.

În ciuda dezvoltării turismului, natura joacă încă un rol major în aceste insule. Sunt deosebit de apreciate de vulcanologi, în special de Stromboli și Vulcano.

FORTE DEI MARMI Toscana

Dincolo de atracțiile culturale cu tot farmecul lor, nordul Toscanei oferă și destinații plăcute pe malul mării, cum ar fi Forte dei Marmi, un oraș de mare din provincia Lucca.

Fonte dei Marmi

Cadrul spectaculos din Forte dei Marmi, cu plaja sa de nisip și pădurile de pini, cuibărit la poalele Alpilor Apuani, face ca Versilia să fie unică.

Își ia numele de la fortul care se află chiar în mijlocul orașului, care se află într-o poziție strategică, permițând vizite în multe dintre cele mai importante orașe istorice din Toscana (la 20 de minute de mers cu mașina).

Dar ceea ce face Forte dei Marmi atât de perfect sunt, de asemenea, atmosfera sa relaxată și eleganța și rafinamentul vieții sale de noapte.

ARHIPELAGUL CAMPANIAN Campania

Înconjurat de Marea Tireniană, este numit și Arhipelagul Napolitan.

Arhipelagul Campanian

Include insulele Procida, Capri, Ischia, Nisida și Vivara. Cei care caută o mare limpede, renumita Grotta Azzurra de la Anacapri este o necesitate, precum și Faraglioni, trei vârfuri zimțate care ies din mare.

Capri este locul care a inspirat mai mulți artiști și scriitori. Ischia este considerată cea mai exclusivistă, în timp ce Procida este cea mai mică insulă, legată de Insula Vivara printr-un pod îngust.

Nu numai marea este o trăsătură importantă a Arhipelagului Campanian, ci și străzile sale înguste, bisericile antice și viața socială.

VILLASIMIUS Sardinia

Villasimius este un orășel de aproximativ 3000 de locuitori, care înflorește vara și este foarte apreciat de turiști, care știu că aici vor găsi servicii turistice de înaltă calitate: o mare varietate de restaurante și cârciumi, pentru a petrece în companie bună serile calde de vară, dedicat luxului și eleganței.

Villasimius

Villasimius oferă priveliști frumoase și peisaje încântătoare: plajele de nisip alb, culorile, nuanțele și transparența apei, golfurile accidentate, vegetația sălbatică care, cu mândrie, înconjoară și protejează totul.

Este o destinație ideală pentru familiile și cuplurile de toate vârstele care iubesc orașul mării, atmosfera lor primitoare și distractivă.

SCIACCA Sicilia

Este o stațiune de litoral în provincia Agrigento, pe coasta de sud-vest a Siciliei. Nu este încă bine cunoscută de turismul de masă și aceasta este caracteristica care conferă acestei stațiuni exclusivitatea ei.

Sciacca

Are vederi remarcabile la Marea Mediterană, ape azurii și nenumărate plaje de nisip curat. Caracteristicile speciale ale plajelor Sciacca constau în culoarea galben intens a nisipului, fundul mării adânc și nisipos și apa cristalină: elemente ideale care fac din scuba diving o experiență plăcută printre stâncile coastei. Renumitele sale băi termale sunt o mare comoară suplimentară a Sciacca.

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...