Vacanța în Spania City Break

Partea întunecată a Barcelonei: Locuri de care să te ferești în timpul vizitei tale

locuri de evitat in Barcelona

Locuri de evitat în Barcelona. Barcelona este un oraș vibrant și frumos, cunoscut pentru arhitectura sa uimitoare, mâncarea delicioasă și viața de noapte plină. Cu toate acestea, ca orice oraș, există locuri de care vizitatorii ar trebui să se ferească, pentru a-și asigura siguranța și plăcerea.

Barcelona are o latură mai întunecată, care este adesea trecută cu vederea de turiști, cu zone care pot fi periculoase sau pur și simplu neplăcut de vizitat. De la puncte fierbinți cu furt din buzunare, la cartiere cu o rată ridicată a criminalității, este important să fii conștient de riscuri înainte de a călători în capitala catalană. În acest articol, vom examina mai îndeaproape partea întunecată a Barcelonei, evidențiind locurile la care ar trebui să fii atent în timpul vizitei tale.

Ads
  • Reclama ta aici
  • Sejur marca VIP

Fie că plănuiesti o călătorie la Barcelona sau ești doar curios să afli despre părțile ascunse ale orașului, citește mai departe despre partea întunecată a acestei destinații fascinante.

Înțelegerea laturii întunecate a Barcelonei

Barcelona este, fără îndoială, un oraș superb, dar are și o altă față. În timpul ultimilor ani, Barcelona a suferit o creștere semnificativă a criminalității și a turismului de masă, ceea ce a dus la o creștere a numărului de furturi și a altor activități ilegale. Acest lucru a dus la o creștere a zonelor cu pericol, în special în zona centrală a orașului. De asemenea, în Barcelona există un număr mare de hoți de buzunare și escroci care pot profita de turiștii neavizați.

Sfaturi de siguranță pentru turiști

Pentru a te bucura de o vizită sigură și plăcută în Barcelona, este important să iei în considerare următoarele sfaturi de siguranță:

– Păstreaza bunurile personale în siguranță și nu le lăsa în mod neasistat.

– Nu purta obiecte de valoare la vedere.

– Fii vigilent în zonele aglomerate și în mijloacele de transport în comun.

– Nu răspunde la provocări sau la comportament agresiv din partea altor persoane.

– Nu merge singur în locuri izolate sau în zone periculoase.

– În cazul în care ești victima unui furt, anunța imediat autoritățile locale.

– Dacă călătoresti cu mașina, nu lăsa obiecte de valoare la vedere, nici în parcările subterane.

Cu toate acestea, nu trebuie să fii speriat de aceste aspecte mai puțin cunoscute ale orașului. Barcelona rămâne totuși un oraș sigur, cu multe zone frumoase și interesante, de vizitat. Dar este important să fii vigilent și să te informezi înainte de a te aventură în unele zone din oraș.

Locuri de evitat în Barcelona – Cartierul Gotic

Cartierul Gotic este o zonă frumoasă și istorică din Barcelona, care este foarte vizitată de turiști. Cu toate acestea, această zonă poate fi periculoasă pentru turiști, în special în timpul nopții. Există un număr mare de hoți de buzunare și escroci care operează în această zonă, ceea ce o face o zonă riscantă pentru turiști.

Este important să fii vigilent și să îți păstrezi bunurile personale în siguranță în timpul vizitei în Cartierul Gotic. De asemenea, este important să fii atent la terasele și barurile din această zonă, care pot fi destul de scumpe.

El Raval

El Raval este un cartier din Barcelona, care a fost mult timp considerat o zonă periculoasă și a fost marginalizată. Deși această zonă s-a îmbunătățit în ultimii ani, aceasta rămâne o zonă cu probleme de siguranță și cu o reputație proastă în rândul localnicilor.

Deși există multe baruri și cluburi în această zonă, este important să fii atent și să îți păstrezi bunurile personale în siguranță.

Locuri de evitat în Barcelona – La Rambla

La Rambla este una dintre cele mai populare atracții turistice din Barcelona. Cu toate acestea, această zonă este, de asemenea, o zonă cu probleme de siguranță. Există un număr mare de hoți de buzunare și escroci care operează în această zonă, ceea ce o face o zonă riscantă pentru turiști.

locuri de evitat in Barcelona

Plaja Barceloneta

Plaja Barceloneta este una dintre cele mai populare atracții turistice din Barcelona. Cu toate acestea, această plajă poate fi periculoasă pentru turiști, în special în timpul nopții. Există un număr mare de hoți de buzunare și escroci care operează în această zonă, ceea ce o face o zonă riscantă pentru turiști.

Dacă plaja este foarte aglomerată, atunci încearcă să nu ai nimic de valoare reală la vedere. Nu adormi. Nu lăsa lucrurile pe plajă nepazite, în timp ce toți cei din grupul tău merg în apă. Dacă cineva stă lângă tine și este singur și are doar un prosop și nu are cărți, loțiune solară etc., atunci fii foarte atent. Desigur, dacă adormi, atunci nu vei observa, așa că nu adormi pe plajă.

9 sfaturi esențiale de siguranță împotriva hoților din buzunare din Barcelona:

1. Nu-ți purta portofelul în buzunarul din spate

2. Nu pune telefoane sau aparate de filmat pe mese la cafenele

3. Poartă rucsacul în față în zonele turistice

4. Ține întotdeauna sacoșele închise și în poală la cafenele/coffee-baruri

5. Ai grijă de orice străin care se apropie de tine sau te atinge

6. Fii foarte atent pe plaje și în metrou

7. Fii foarte atent când vizionezi spectacole de stradă

8. Fii atent pe La Rambla, biserica Sagrada Familia, stația Sants și în metrou

9. Fii mai atent în holul hotelului, la stațiile de autobuz din aeroport și transportul de la aeroport

Siguranța în metroul din Barcelona

Există multe bande de hoți de buzunare care operează în metroul din Barcelona. Fii conștient de orice distragere a atenției. Oamenii scapă lucruri – sau te întreabă ceva. Verifică mai întâi lucrurile, apoi răspunde. Îți recomandăm să porți o poșetă sau o geantă cu închidere sigură și curele groase. Păstreaza rucsacul în față tot timpul. Ține poșeta sau geanta aproape de corp și în față sau sub braț. Ține strâns geanta în orice moment, atunci când vte afli în sistemul de metrou din Barcelona.

Cel mai sigur loc pentru un portofel este în buzunarul din față al pantalonilor, cu mâna în jurul lui! Niciodată în buzunarul de la spate al pantalonilor. Ai grijă și la pantaloni scurți. Buzunarele laterale sunt practice, dar ușor de golit. Fii atent la certuri puternice sau zarvă care pot fi puse în scenă pentru a distrage atenția, în timp ce un complice îți scoate buzunarul. Dacă ți se fură ceva, strigă imediat pentru a-i avertiza pe alții.

Nu-ți fie frică și nici rușine să ȚIPI! Spune-i conductorului de tren sau autobuz și strigă ca cineva să sune poliția. Acest lucru creează o șansă mai mare ca cineva să arunce portofelul și apoi să alerge. Dacă o persoană îți găsește portofelul, atunci cere-i să aștepte până când poliția ajunge acolo. Acesta ar putea fi un complice! Adesea, un prieten al hoțului de buzunare se va preface că îți găsește portofelul și ți-l returnează, (fără bani) pentru a te opri să alergi după hoțul de buzunare, care este prietenul lui! Fii foarte atent dacă metroul din Barcelona este aglomerat sau dacă ești lovit sau împins.

Barcelona este o destinație turistică populară, dar are și o altă față. Este important să fii vigilent și să te informezi înainte de a te aventura în anumite zone din oraș. Cu toate acestea, nu trebuie să fii speriat de aceste aspecte mai puțin cunoscute ale orașului. Barcelona rămâne un oraș sigur, cu multe zone frumoase și interesante de vizitat. Cu un pic de atenție și precauție, poți avea o experiență minunată în acest oraș impresionant.

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...