City Break

5 City Break unice de care te poți bucura chiar acum

City Break

Oriunde ai călători, vor exista întotdeauna lucruri pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a-ți rezerva călătoria. Aici vă oferim câteva sfaturi despre cum să vă planificați următoarea vacanță în oraș.

Dacă sunteți în căutarea unui City Break usor de vizitat, atunci de ce să nu încercați aceste cinci orașe? Fiecare are ceva unic de oferit, fie că este vorba de priveliști uimitoare ale Romei, romantismul Parisului, istoria tumultoasa a Londrei, vremea buna sau cultura Barcelonei.

Londra

Dacă sunteți în căutarea unui city break accesibil, atunci Londra are multe de oferit. Indiferent dacă ești pasionat de cumpărături, cultură sau istorie, aici există ceva pentru toată lumea.

Londra

Orasul Londra a fost fondat de romani si a prosperat de-a lungul secolelor. Astazi, Londra este unul dintre cele mai diverse orase din lume, cu o istorie bogata si una dintre cele mai remarcabile culturi de pe planeta. Impartite in zonele vibrante si distinctive din nordul, vestul, sudul si estul Londrei, precum si in centrul comercial si turistic al orasului, fiecare cartier din Londra are propriile sale vecinatati recunoscute.

Cu unele dintre cele mai bune forme de arta, divertisment, cumparaturi, mese si istorie din lume, este imposibil să te plictisești în Londra. Londra are ceva de oferit tuturor – case impunătoare, parcuri verzi liniștite și grădini zoologice, muzee, galerii de artă și centre comerciale pline de viață, cu toate magazinele importante, magazine de specialitate și piețe.

Familia Regală din Marea Britanie își are reședința principală la Londra, la Palatul Buckingham, dar există multe alte case interesante de vizitat în Londra cu conexiuni regale – Hampton Court Palace, Turnul Londrei și Regents Park, Parcul de vânătoare.

Dacă ești în căutare de locuri de cazare în Londra, poți găsi aici câteva hoteluri.

Paris

Parisul este una dintre cele mai romantice destinații din lume, cu străzile sale pietruite, arhitectura gotică și grădinile frumoase. De asemenea, se mândrește cu unele dintre cele mai bune muzee din Europa, inclusiv Luvru și Muzeul d’Orsay.

Paris

Parisul a fost unul dintre cele mai mari orașe ale lumii occidentale pentru aproape 1000 de ani, înainte de secolul al XIX-lea și cel mai mare oraș din lume între secolele XVI-XIX.

Parisul este astăzi unul dintre cele mai mari centre economice și culturale din lume, iar influența sa politică, educativă, divertisment, mass-media, modă, știință și arte contribuie la considerarea sa drept unul dintre cele mai importante orașe din lume.

Plimbarea pe jos în Paris este una dintre marile plăceri ale vizitei Orașului Luminii. Este posibil să traversezi întreg orașul în doar câteva ore (doar dacă te poți împiedica cumva să te oprești la numeroase cafenele și magazine).

O plimbare în acest oraș vă permite să descoperiți cele mai importante obiective turistice din Montmartre în câteva ore. Aceasta include Sacré-Coeur, Place du Tertre, Bateau Lavoir, Moulin de la Galette și toate obiectivele care au făcut Montmartre faimos în lume. Cei mai deștepți călători profită de accesibilitatea pe jos a acestui oraș și rămân deasupra solului cât mai mult posibil.

Roma

Situat pe malul fluviului Tibru, orașul are o istorie îndelungată fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice și a Italiei moderne.

Roma

O calatorie spre Roma este marcata de stilul „dolce vita”, insusit, de altfel, drept arta si cultura. Mersul pe strazile pitoresti, petrecerea orelor de-a randul la terasele cafenelelor, admirarea pietelor – toate acestea sunt parte integrata a experientei in Roma. Ritmul si vibratia orașului cresc pe masura ce caldura zilei lasa locul unei dupa-amiezi racoroase; cocktail-barurile si cluburile devin adapostul turistilor pana tarziu in noapte.

Centrul orașului este dominat de tradiționalele „șapte coline ale Romei”: colinele Capitoliu, Palatin, Viminal, Quirinal, Esquilin, Celian și Aventin. Tibrul curge spre sud prin Roma, centrul fiind situat acolo unde Insula Tibrului facilita trecerea.

Centrul istoric al orașului este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Cu palate minunate, biserici vechi de o mie de ani, ruine romantice mărețe, monumente opulente, statui ornamentate și fântâni grațioase, Roma are o moștenire istorică imensă de bogată și o atmosferă cosmopolită, făcând-o una dintre cele mai vizitate, celebre, influente și cele mai vizitate din Europa și din lume.

Barcelona

Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei. Este de asemenea al doilea cel mai mare oraș al Spaniei, după Madrid.

Barcelona

Barcelona este una dintre destinațiile de top din Europa pentru turiști, cu plajele sale frumoase, viața de noapte plină de viață și moștenirea culturală bogată. De asemenea, găzduiește Muzeul Picasso, Sagrada Familia a lui Gaudi și faimoasa stradă La Rambla.

Barcelona oferă o oportunitate unică pentru turiști, de a se plimba de la rămășițele romane spre cetatea medievală, și spre orașul modern cu bulevardele sale deschise și toate intersecțiile lăsate largi de colțurile clădirilor tăiate în mod unic. Centrul istoric al orașului este aproape plat, în timp ce orașul modern se întinde spre dealurile înconjurătoare, având străzi ce cresc în altitudine, ce aduc aminte de San Francisco.

August este probabil cea mai aglomerată perioadă din Barcelona; de retinut, aproximativ 10% dintre magazine și restaurante pot fi găsite închise de la jumătatea lunii august până la începutul lunii septembrie, când proprietarii pleacă în vacanță. În centrul Barcelonei veți găsi cele mai multe magazine și restaurante deschise.

Daca ești hotărât să vizitezi Barcelona, iți putem recomanda câteva hoteluri bune.

Barcelona este grozavă în extrasezon și este un oraș minunat chiar și în lunile de iarnă, ianuarie și februarie, atâta timp cât posibilitățile de ploaie sunt reduse. În aceste luni orașul nu este prea rece, cu o medie de 9-10°C cu cer însorit și albastru. Având în vedere umiditatea ridicată, 19-23°C este considerată vreme confortabilă, care este în mod normal temperatura între aprilie și iunie și între sfârșitul lunii septembrie până în noiembrie; acesta este cel mai bun moment pentru a vizita orașul – orice lucru mai cald se poate simți prea cald.

Dublin

Dublin a fost votat drept al doilea cel mai fericit oraș din lume de către World Happiness Report. Acest lucru se datorează faptului că irlandezii sunt în general fericiți de viață. Se bucură de vreme bună, rate scăzute ale criminalității și un puternic simț al comunității.

Dublin

Dublin este un oraș la fel de intim ca un sat și la fel de prietenos ca un pub irlandez. Încadrate de munți, centrate pe un râu și mărginite de un golf frumos, străzile și aleile orașului sunt pline de artă vibrantă și clădiri istorice, cafenele la modă și pub-uri tradiționale „bătrâni”, așa cum le numesc dublinezii.

Plimbați-vă pe străzi și veți simți energia a peste 1.000 de ani de istorie, în timp ce ecourile vikingilor se amestecă cu buticuri pline de zgomot, străzile pietruite reverberează cu sunetele muzicienilor, iar parcurile din secolul al XVIII-lea găzduiesc festivaluri, piețe de film și produse alimentare.

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...