City Break Vacanța în Spania

72 de ore pentru un weekend perfect în Barcelona – continuare

Barcelona

Pentru cei care vizitează Barcelona, sunt multe opțiuni de explorat și de admirat. Astazi nu vom ocoli Casa Mila sau La Pedrera, un izvor de inspirație pentru arhitectura modernistă din secolul al XX-lea, Parcul Guell sugerând peisaje legendare, și evocaţia senină a Sagrada Familia. Aceste trei locuri centrale în istoria Barcelonei merită vizitate! Deși noi am vizitat Barcelona în plină iarnă nu puteam ocoli cea mai celebră plajă din Barcelona și anume Barceloneta.

Plaja Barceloneta

Această plajă este indisolubil legată de cartierul pescăresc cu același nume, Barceloneta, cartierul clasic al Barcelonei de lângă mare, unde locuitorii Barcelonei iubesc să vină să mănânce preparate din pește și fructe de mare și „tapas”. Situată în cartierul tradițional de pescuit, aceasta este una dintre cele mai vechi și mai iubite plaje din Barcelona. Se crede că l-a inspirat pe Miguel de Cervantes pentru decorul luptei dintre Don Quijote și Cavalerul Lunii Albe. Aici, cavalerul rătăcit a fost în sfârșit învins și și-a abandonat căutarea.

Ads
  • Sejur marca VIP
  • Reclama ta aici

Casa Mila – „La Pedrera”

În Passeig de Gracia din centrul Barcelonei, găsim Casa Mila sau La Pedrera. Un amestec de fantezie și funcționalitate fac din acest reper arhitectural o atracție de vizitat obligatorie. Acesta este punctul culminant al carierei lui Antoni Gaudi, proiectat ca o clădire modernistă adaptată noilor nevoi sociale, fără a uita principala sa sursă de inspirație: natura și formele organice.

Când Pere Mila i-a comandat lui Antoni Gaudi să construiască un bloc rezidențial, i-a oferit arhitectului ocazia perfectă de a realiza una dintre cele mai complete lucrări ale sale. Construită între 1906 și 1912, Casa Mila ocupă un colț întreg al Passeig de Gracia din Eixample din Barcelona.

Arhitectul a creat o clădire uimitoare în stil modernist, dispusă în jurul a două curți interioare care asigură ventilație și lumină apartamentelor. Formele curbe, sinuoase sunt elementele principale din interiorul și exteriorul La Pedrera.

Fațada Casei Mila seamănă cu marea în mișcare, valurile interacționând cu motivele de alge marine de pe balustradele balconului din fier forjat. Blocurile mari de piatră sunt un tip de piele care acoperă scheletul unei clădiri fără pereți portanti.

Nu putem să nu remarcăm existența unei parcări subterane pentru mașini și căruțe sau de existența unor boilere pentru apă caldă în băi.

Trei zone sunt deschise publicului: spațiul de vis al mansardei, cu arcade catenare din cărămidă; acoperișul, unde coșurile amintesc de silueta războinicilor care se ridică printre dunele deșertului și în sfârșit un apartament de epocă.

Pentru a ajunge aici se poate folosi metroul liniile L3/L5-stația Diagonal sau autobuzele 6, 7, 22, 24, 33, 34, H8, V15, V17.

Prețul unui bilet de intrare este 25 € de persoană, bilete cu preț redus fiind oferite vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități precum și copiilor și studenților.

Bucurați-vă de peisajul urban din Parcul Guell

Nicio lucrare a lui Gaudi nu prezinta mai bine armonia completă și perfectă a naturii și arhitecturii decât Parcul Güell din Barcelona. Proiectat inițial ca un oraș-grădină în stil englezesc – de unde și numele Parc – a devenit în cele din urmă cel mai neobișnuit parc public din Barcelona.

Parcul Güell a fost o încercare de a crea un complex de locuințe într-un cadru natural din vechiul sat Gracia: un proiect ambițios de dezvoltare imobiliară comandat de patronul lui Gaudi, Eusebi Güell. Arhitectul a ales un teren denivelat cu o suprafață de 15 hectare în care urmau să fie construite 40 de case individuale.

Doar două au fost efectiv finalizate, iar Gaudi a locuit într-una dintre ele. Acum este un muzeu dedicat vieții și operei arhitectului. Gaudi a creat Parcul Güell între 1900 și 1914, exprimându-și preocupările de urbanism prin construirea de căi, arcade și viaducte care au fost pe deplin integrate în mediul natural al Barcelonei.

În timp ce vă aflați în Park Guell, asigurați-vă că vizitați faimoasa sa fântână cu dragoni și terasele uluitoare.

Pentru a ajunge aici puteți folosi metroul linia L3- stația Lesseps, sau linia L3- statia Vallcarca, sau autobuzele D40, H6.

Prețul unui bilet de intrare este 10 € de persoană.

Sagrada Familia

Am lăsat pentru la urmă cea mai celebră clădire din Barcelona și anume Sagrada Familia.

Sagrada Familia este cea mai cunoscută lucrare a lui Antoni Gaudi și a devenit un simbol incontestabil al Barcelonei. Acest templu modern unic este în construcție din 1882.

Deși arhitectul Francesc de Paula Villar a fost inițial însărcinat să realizeze proiectul Sagrada Familia, doar un an mai târziu a fost înlocuit de tânărul Gaudi, care s-a dedicat pe deplin acestei sarcini până la momentul morții sale, în 1926.

În timpul vieții sale, Gaudi a finalizat cripta și fațada Nașterii din lateral, care au fost declarate Patrimoniu Mondial. Modelele și desenele care au supraviețuit au făcut posibilă continuarea lucrărilor de construcție si astăzi fiind finanțate din donații private.

Bazilica Sagrada Familia reprezintă o adevărată provocare în domeniul construcției. Este alcătuită dintr-un plan cu cinci nave și un transept cu trei laturi care reprezintă o cruce latină simbolică. Absida semicirculară este situată în vârful crucii și închide bazilica în spate.

Bazilica are, de asemenea, trei fațade monumentale, fiecare reprezentând unul dintre momentele esențiale din viața lui Hristos: nașterea sa (Carrer Marina), patima, moartea și învierea sa (Carrer Sardenya) și gloria sa prezentă și viitoare (Carrer Mallorca).

Cele patru clopotnițe de pe fiecare fațadă reprezintă cei 12 apostoli care l-au însoțit pe Isus din Nazaret. Acestea vor include în cele din urmă încă patru turnuri dedicate evangheliștilor. Turnul de deasupra absidei și altarului este dedicat Fecioarei Maria.

Are o înălțime de 138 de metri și are in varf o stea cu douăsprezece colțuri care se luminează noaptea. Cel mai înalt turn dintre toate va fi dedicat lui Hristos Mântuitorul și va avea peste 170 de metri înălțime. Două din cele trei fațade au fost finalizate și sunt deschise vizitatorilor, alături de navele, absida și muzeul.

Acesta din urmă ne oferă o perspectivă asupra trecutului, prezentului și viitorului bazilicii prin machete, fotografii, planuri, obiecte decorative și audiovizuale. De asemenea, vizitatorii pot ajunge în vârful turnurilor cu un lift și pot coborî pe jos și se pot bucura de priveliști magnifice ale Barcelonei.

Pentru a ajunge aici vă recomandăm metroul liniile L2/L5- stația Sagrada Familia sau autobuzul 19, 33, 34, D50, H10, V21.

Prețul unui bilet de intrare este între 26 € (intrare în biserica și ghid audio descărcat pe telefon), 30 € (include și tur cu ghid) sau 40 € (care include tur cu ghid precum și urcarea într-unul dintre turnuri).

Pentru a evita cozile lungi la intrare, vă recomandăm să achiziționați biletele de intrare on-line.

Și asta rezumă ideea noastră despre cum să petrecem cele trei zile perfecte explorând Barcelona! Sperăm că ați găsit util acest itinerar.

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...