City Break Vacanța în Spania

Explorând Barcelona: Ghidul tău de 72 de ore pentru un weekend perfect!

Barcelona

Barcelona este unul dintre cele mai frumoase și mai vibrante orașe din lume. Este perfect pentru o escapadă de weekend – sunt atât de multe de văzut și de făcut, iar orașul are o atmosferă grozavă. Iată câteva sfaturi pentru a profita la maximum de un weekend în Barcelona.

In doar 72 de ore, puteți vizita monumente incredibile, puteți savura mâncăruri și vinuri delicioase și puteți experimenta activitățile culturale pe care le oferă Barcelona.

Iată câteva sfaturi pentru a profita la maximum de un weekend în Barcelona.

Cum ajungem în Barcelona: Aeroportul Barcelona-El Prat este doar la 16 kilometri depărtare de oraș, și oferă legături de tren către gara Sants, care circula la fiecare 30 de minute, iar Aerobus la Piața de Catalunya la fiecare 15 minute. Linia de metrou L9 face de asemenea legătura spre și dinspre aeroport.

Cum să circulam în Barcelona?

Barcelona are un serviciu de transport public excelent.

Pentru a vă ușura vacanța, principalele puncte turistice sunt foarte bine conectate. Metroul conectează cele mai populare zone turistice și zonele centrale ale Barcelonei. Prețul unei călătorii cu metroul este de 2,40 €, Se pot achiziționa bilete pentru 1 zi (10,5 €), 2 zile (16,40 €), 3 zile (23,80 €), 4 zile (31 €) sau 5 zile (38,20 €).

Există, de asemenea, o rețea extinsă de autobuze urbane și, pentru calatoriile de noapte, există autobuzul de noapte (Nitbus). Modul ideal de a ajunge în orașele din apropierea Barcelonei este prin rețeaua feroviară locală Cercanias (suburban) sau FGC. În zona metropolitană circulă tramvaiele.

O altă opțiune convenabilă este să luați un taxi. În Barcelona taxiurile sunt vopsite in galben și negru. Puteți vedea Barcelona și din Autobuzele Turistice ale celor 2 companii oficiale de autobuze turistice: Barcelona Bus Turistico și Barcelona City Tour. Prețul unei călătorii este același indiferent de firma aleasă și anume 30 € pentru 24 ore sau 40 € pentru 48 ore. La achiziția biletelor on-line se acordă un discount de 10% din acest preț.

Orice vizită în Bracelona are ca punct central Piața Catalunya.

Această piață plină de viață este inima Barcelonei și bate puternic. Este un punct de întâlnire preferat, dar este și spațiul care separă districtele Ciutat Vella și Eixample. De asemenea, face legătura între Eixample și orașul vechi.

Piata Catalunya

Piața a fost inaugurată de regele Alfonso al XIII-lea în 1927 și se întinde pe o suprafață de 5 hectare. În jurul pieței există șase grupuri statuare: ele reprezintă cele patru capitale catalane, înțelepciunea și munca. Într-un colț al pieței puteți vedea statuia lui Francesc Macia, cel de-l 122-lea președinte al Guvernului Catalan, creata de Maria Subirachs.

Cum se poate ajunge în Piața Catalunya:

Cu metroul (liniile L1 și L3 stația Catalunya), cu autobuzul 59 (stația La Rambla – Pl. Catalunya), sau dacă veniți direct de la aeroport este o linie directă cu autobuzul A1 (de la terminalul 1 al aeroportului) sau A2 (de la terminalul 2 al aeroportului).

Tot aici este și punctul central de întâlnire al celor 2 Tururi turistice autorizate de Barcelona (Barcelona Bus Turístic și Barcelona City Tour).

Faceți o plimbare prin Cartierul Gotic.

Cartierul Gotic este mărginit de stațiile de metrou Liceu (linia verde L3), Catalunya (linia roșie L1 sau linia verde L3) și Jaume I (linia galbenă L4).

Cartierul Gotic al Barcelonei (sau Barrio Gotico) se găsește în centrul orașului, între Las Ramblas și Via Laietana la est și vest, iar portul Barcelona și Ronda San Pau la nord și sud. Principalele stații de metrou sunt Liceu, Drassanes, Placa de Catalunya și Jaume I.

Cartierul Gotic din Barcelona este inima orașului vechi.

Este un cartier medieval dar cu baruri moderne. Este locul demonstrațiilor din fata primăriei dar și un loc al nopților agitate. Este locul în care străzile întortocheate, mințile deschise și stomacurile goale se întâlnesc.

Pentru cei care se hotaresc sa achizitioneze un tur prin Barcelona City Tour se ofera gratuit un tur ghidat prin cartierul Gotic. Veți putea vedea atracții emblematice precum Placa de Sant Jaume, Catedrala din Barcelona și Zidurile Romane. Ghidul vă va spune și povești despre personaje istorice care au trăit în cartier astfel putând obține o cunoaștere aprofundată a trecutului Barcelonei.

Nu puteți rata atracțiile din Las Ramblas

Din punct de vedere tehnic, Las Ramblas, cea mai faimoasă stradă din Barcelona, este linia de despărțire dintre Cartierul Gotic și Raval.

Nu puteți să ratați farmecul său, fie că este vorba despre piața de flori, artiștii stradali sau mozaicul stradal abstract al lui Joan Miro, El Pavimento Miro.

Mergeți în Piața Boqueria din apropiere și luați smoothie-uri cu fructe, șuncă iberică și câteva tapas cu fructe de mare.

Aici veți găsi foarte multe cafenele și restaurante unde puteți încerca celebra Paella alături de un pahar de Sangria.

Bucurați-vă de Piața Regală

Într-un oraș cu foarte multe piețe turistice, Placa Reial („Piața Regală”) nu este de evitat – această frumusețe masivă, ușor exotică, elegantă este unul dintre cele mai vibrante locuri din orașul.

Piata Regala

Indiferent dacă vrei doar să stai la fântâna centrală și să privești lumea din jur, să bei o băutură la una dintre terase sau să iei o cină completă cu paella din Barcelona, totul este acolo.

Atenție la lămpile decorative – acestea au fost unele dintre primele lucrări ale lui Antoni Gaudi comandate vreodată.

Muzeul de Ceară

Intrând pe o străduță perpendiculară pe Las Ramblas, găsim Muzeul de Ceară Nou din Barcelona. Un proiect complet reinventat, atât din punct de vedere conceptual, cât și din punct de vedere al figurilor, în care personaje emblematice și cea mai recentă tehnologie se îmbină pentru a te face să trăiești o experiență de neuitat.

O experiență în care vei găsi 28 de decoruri, printre care The Money Heist, Star Wars, Hal of fame, Pop star, printre care se numără peste 120 de personaje clasice precum Don Quijote sau Picasso, sau la fel de contemporane precum Rosalia, Messi sau Billie Eilish.

Prețul unui bilet de intrare este de 21 € de persoană, iar o vizită durează aproximativ 1,5 ore.

Acvariul din Barcelona

Acvariul din Port Vell, Barcelona, este unul dintre cele mai mari centre maritime de agrement și educație din Europa și cel mai important în ceea ce privește speciile mediteraneene. Își dorește să ofere vizitatorilor o mai bună înțelegere a vieții submarine cu 11.000 de vietăți marine din 450 de specii diferite care trăiesc în cinci milioane de litri de apă.

Un tur al Acvariului din Barcelona dezvăluie toate secretele oceanului. Punctul culminant este vastul oceanariu, care găzduiește rechini, precum si foarte multe specii de pesti. Veți avea impresia că mergeți de-a lungul fundului mării în timp ce treceți prin tunelul subacvatic de sticlă lung de 80 de metri. Ecranul „Planeta Aqua” dezvăluie multe dintre creaturile care s-au adaptat la cele mai diverse condiții ale mediului acvatic: frig, întunericul abisului, ape tropicale calde.

Se poate ajunge aici cu metroul linia L3- statia Drassanes, sau linia L4- statia Barceloneta sau cu autobuzele 59, 120, D20, H14, V13, V17.

Prețul unui bilet este de 25 € de persoană pentru adulți. Pentru copii de până în 11 ani prețul unui bilet este de 18 €.

Va continua

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...