City Break Sfaturi de călătorie Vacanța în Anglia

Bucurați-vă de un City Break in Manchester Anglia in 2023!

Vizitati Manchester

Manchester este un oraș minunat de vizitat, cu numeroase obiective turistice care își așteaptă vizitatorii. Poți vizita impresionanta Manchester Cathedral, clădirea veche de două secole care este încă în uz; sau poți merge la The Lowry, o galerie de artă modernă și teatru; sau să explorezi impresionantul Muzeu de Natură și Istorie. În plus, acest oraș oferă multe alte locuri și evenimente interesante, cum ar fi stadionul Old Trafford, centrul comercial Trafford Centre și multe festivaluri și evenimente culturale.

Lonely Planet selectează Manchester drept destinație de top pentru 2023

Manchester a fost selectată de Lonely Planet ca fiind principala destinație de top pentru anul 2023. Este una dintre cele mai populare destinații din Marea Britanie, oferind o gamă largă de opțiuni de activități, de la artă și cultură la divertisment și sport. De asemenea, există o varietate de restaurante, magazine și obiective turistice, astfel încât vizitatorii să poată să se bucure de cea mai bună experiență. Manchester este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în anul 2023 și, prin urmare, este una dintre destinațiile de top selectate de Lonely Planet.

Oras favorit in 2023

Lonely Planet a ales Manchester ca una dintre destinațiile sale de vizitat obligatoriu pentru 2023, singurul oraș din Marea Britanie care se află pe lista anuală a ghidului Best in Travel.

Orașul este descris drept „unul dintre cele mai bune – dacă nu cel mai bun – oraș din Marea Britanie, cu ceva pentru toată lumea” într-un tablou de onoare care include Sydney, Lima, Montevideo, Marsilia și Dresda.

Citarea lui Manchester evidențiază redeschiderea din februarie a Muzeului Manchester, a Muzeului Evreiesc din Manchester recent extins și a Factory International, un centru cultural care se va deschide în iunie anul viitor, după întârzieri și cu 100 de milioane de lire sterline peste buget.

Lonely Planet evidențiază, de asemenea, proiectul National Trust de a transforma un pod feroviar dezafectat într-un parc în stil High Line numit Castlefield Viaduct.

Anunțul a stârnit încântare în Manchester – un oraș uimitor, chiar dacă umed, în care încrederea în sine este rareori insuficientă. Richard Leese, care a demisionat din funcția de lider al consiliului după 25 de ani în 2021, obișnuia să răspundă adesea la întrebarea care este cel de-al doilea oraș al Regatului Unit spunând: „Mă bucur că Londra și Birmingham se luptă”. Bev Craig, succesorul lui Leese, a declarat: „Când Lonely Planet spune că aici există ceva pentru toată lumea, este rezultatul planificării și parteneriatului pe termen lung. Suntem mândri să fim singurul oraș din Marea Britanie de pe această listă.”

De ce tocmai Manchester?

Manchester este un oraș minunat de vizitat, cu numeroase obiective turistice care își așteaptă vizitatorii. Poți vizita impresionanta Manchester Cathedral, clădirea veche de două secole care este încă în uz; sau poți merge la The Lowry, o galerie de artă modernă și teatru; sau să explorezi impresionantul Muzeu de Natură și Istorie.

În plus, Manchester oferă multe alte locuri și evenimente interesante, cum ar fi stadionul Old Trafford, centrul comercial Trafford Centre și multe festivaluri și evenimente culturale.

Posibilitățile de transport în Manchester oferă oportunități excelente pentru călătorii. Există o rețea de autobuze, tramvaie și trenuri care leagă orașul și împrejurimile sale. Există, de asemenea, opțiuni de transport public precum metroul și un sistem de taxiuri. Sistemul de transport public este unul dintre cele mai bune în Marea Britanie.

Transport oras

Un itinerariu de o zi sugerează vizitatorilor să viziteze Galeria de Artă din Manchester, bibliotecile Central și John Rylands, arta stradală din Northern Quarter, Centrul de artizanat și design Manchester și sala de mâncare Mackie Mayor.

Sfaturile pentru viața de noapte includ cocktail-uri la Three Little Words sau The Refuge, descrise de The Guardian drept o „față de farmec” după ce a fost deschis în 2016; jazz la Matt și Phred’s; muzică live la Band on the Wall; și cluburi în Gay Village.

Ce este topul Lonely Planet?

Pentru topul său din 2023, Lonely Planet a împărțit globul în cinci categorii: mâncați, călătoriți, relaxați-vă, conectați-vă și învățați. Manchester apare sub „învățare”, lăudată pentru scena artistică dinamică și descrisă ca un loc care „a crescut atât în dimensiune, cât și în renume în ultimii ani, transformându-se într-un centru strălucit creativ, cu mândrie muzical și divers din punct de vedere gastronomic.

Pur și simplu, este unul dintre cele mai bune – dacă nu cel mai bun – orașe din Marea Britanie, cu ceva pentru toată lumea.”

În fiecare an, listele Lonely Planet’s Best in Travel încep cu nominalizări din partea comunității sale de personal, scriitori, bloggeri și parteneri de publicare. Nominalizările sunt reduse de panelul său de experți în călătorii către doar 30 de destinații. Fiecare este ales pentru actualitatea sa, experiențele unice, factorul „wow” și angajamentul continuu față de sustenabilitate, comunitate și diversitate. Tom Hall, vicepreședinte la Lonely Planet, a declarat: „Toți cei de la Lonely Planet sunt încântați că Manchester este inclusă în Best in Travel 2023.

Dinamismul urban al orașului Manchester, combinat cu o istorie și o scenă culturală fascinantă, îl fac o alegere interesantă. Anul viitor va fi unul grozav la Manchester pentru evenimente culturale, cum ar fi redeschiderea Muzeului Manchester, lansarea noii Factory International și șansa de a vizita viaductul Castlefield. Este un oraș de experimentat, nu doar de vizitat, așa că itinerariile noastre sugerate au semnalat și muzică live, locuri grozave de mâncare și băutură, tururi de artă stradală și multe altele.”

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...