Vacanța în Anglia City Break

Locuri mai puțin cunoscute din Londra

Londra necunoscuta

Londra este un oraș plin de istorie, cultură și locuri ascunse, care așteaptă să fie descoperite. Multi turiști viziteaza atracțiile populare, cum ar fi Big Ben, Palatul Buckingham și London Eye,dar, există multe locuri mai puțin cunoscute, care sunt la fel de interesante și care merită explorate. În acest articol, vom evidenția câteva dintre locurile ascunse și necunoscute din Londra, pe care ar trebui să vă gândiți să le adăugați la itinerariul dumneavoastră.

Little Ben

Micul Ben

Probabil ați auzit de Big Ben – dar ați dat vreodată peste Little Ben?

Este situat în afara gării Victoria si este fratele mai mic al lui Big Ben (desigur, mai gotic) – decorat în negru, roșu și auriu. Trebuie spus că acest ceas arată aproape la fel de impresionant ca fratele lui mai mare. Micul Ben a fost construit de Gillett & Johnston din Croydon și a fost inaugurat pe 14 martie 1892.

Singurul far din Londra

In Docklands, acolo unde râul Lee se întâlnește cu râul Tamisa, se află singurul far din Londra. Construit în perioada 1864-1866, scopul farului a fost, inițial, de a fi un loc de testare pentru noi tipuri de lămpi și tehnologii pentru far. La un moment dat, chiar și Michael Faraday, unul dintre cei mai influenți oameni de știință ai tuturor timpurilor, a efectuat experimente în far. De fapt, singura invenție a lui Faraday care a fost brevetată vreodată – un nou tip de coș, conceput pentru a opri arderea gazelor lămpii – a fost proiectată chiar în acest loc.

Farul din londra

Farul este de fapt situat într-o zonă numită Trinity Buoy Wharf. Timp de aproape 200 de ani, Corporația Trinity House din Deptford Strong (cum este cunoscută oficial) a folosit acest teren ca doc pentru bărci ușoare, depozit de geamanduri și depozit de întreținere, precum și pentru testarea noilor tehnologii de far.

Astăzi, Trinity Buoy Wharf este, probabil, unul dintre cele mai bizare locuri din Londra, dar si unul dintre locurile mai puțin cunoscute din Londra! De la Container City, un complex de birouri/studiouri alcătuit din containere de transport reciclate, până la o veche navă, reamenajată ca studio de fotografie.

Piața Leadenhall – Locuri mai puțin cunoscute din Londra

Piata Leadenhall Locuri mai puțin cunoscute din Londra

Situată în inima Londrei, Leadenhall Market este o piață victoriană, acoperită, frumos restaurată, care datează din secolul al XIV-lea. Piața găzduiește o serie de magazine, de tip boutique, pub-uri și restaurante, ceea ce o face un loc minunat pentru a fi explorat sau pentru a mânca ceva. Arhitectura sa deosebită, cu tavanele pictate și aleile pietruite, constituie o priveliște care merită a fi admirată.

Cimitirul Highgate

Cimitirul Highgate

Dacă ești un fan al istoriei sau al arhitecturii gotice, atunci cimitirul Highgate este o atracție obligatorie. Cimitirul este locul de odihnă al multor figuri notabile, printre care Karl Marx și George Eliot. Cimitirul găzduiește, de asemenea, o serie de monumente și morminte gotice uimitoare, ceea ce îl face un loc popular pentru pasionații de fotografie. Locuri mai puțin cunoscute din Londra

Mica Veneție – Locuri mai puțin cunoscute din Londra

Mica Venetie

Situată în zona Paddington din Londra, Mica Veneție este o cale navigabilă fermecătoare, adesea trecută cu vederea de turiști. Zona găzduiește o serie de bărci înguste, cafenele și pub-uri, ceea ce o face un loc minunat pentru relaxare. De asemenea, puteți face un tur cu barca, de-a lungul canalului.

Amfiteatrul Roman din Londra

Amfiteatrul Roman

În 1988, arheologii de la Muzeul Londrei au făcut o descoperire uluitoare, care a schimbat fața Londrei romane. În timpul unor săpături arheologice, pentru pregătirea noului proiect de construcție a Galeriei de Artă, s-a descoperit singurul amfiteatru roman al capitalei, în Guildhall Yard. În 2002, ușile amfiteatrului s-au deschis pentru prima dată dupa aproape 2.000 de ani.

Când scurte porțiuni de zid roman au fost dezgropate în Guildhall Yard, situl a devenit un monument protejat. Corporația City of London a decis să integreze rămășițele în propunerile sale pentru o nouă Galerie de Artă, iar lucrările de construcție au început în 1992, alături de săpăturile în curs. Rămășițele care au supraviețuit includ o porțiune a tunelului de intrare din piatră, poarta de est și zidurile arenei.

Muzeul și grădinile Horniman

Gradinile Horniman

Muzeul și grădinile Horniman reprezinta o “bijuterie” ascunsă, situată în zona Forest Hill din Londra. Muzeul găzduiește o serie de exponate, inclusiv istorie naturală, antropologie și instrumente muzicale. Merită explorate și grădinile uimitoare ale muzeului, care oferă vederi panoramice ale orașului.

Leake Street Tunnel – Locuri mai puțin cunoscute din Londra

Leak Street Tunnel

Sub străzile aglomerate din Waterloo se află Leake Street Tunnel, un tunel de graffiti care prezintă lucrari impresionante de artă stradală. Este un loc minunat de vizitat pentru cei care apreciază arta și cultura urbană.

Locuri mai puțin cunoscute din Londra

Londra este un oraș cu o istorie bogată și o cultură diversă, de aceea constituie una dintre cele mai populare destinații turistice din lume. Dar, în timp ce mulți oameni sunt familiarizați cu reperele și atracțiile emblematice ale orașului, există și o serie de locuri ascunse, necunoscute, care așteaptă să fie descoperite. Locuri mai puțin cunoscute din Londra

Fie că sunteți interesat de istorie, de natură sau doriți doar să explorați scena culturală vibrantă a orașului, există ceva pentru toată lumea, în atracțiile mai puțin cunoscute ale Londrei.

Booking.com

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...