Vacanța în Scoția City Break

Descoperiți splendoarea Edinburgului: O destinație turistică fascinantă!

Edinburg

Edinburg este capitala Scoției și una dintre cele mai populare destinații turistice din Regatul Unit. Este un oraș plin de istorie și cultură, cu un trecut bogat și variat, regasit în arhitectură și muzee. Edinburgh găzduiește peste 500.000 de oameni, ceea ce îl face al doilea cel mai populat oraș din Scoția, după Glasgow. Situată pe malul sudic al Firth of Forth, Edinburg este capitala Scoției din 1492.  

Edinburgul este o destinație turistică incredibilă, plină de atracții și locuri interesante. De exemplu: Castelul Edinburgh, cea mai faimoasă clădire a orașului, situata pe o stânca vulcanică, aflata in centrul vechi al orașului și oferind o priveliște uimitoare asupra Edinburgului. În cele ce urmează, va sugerăm doar câteva dintre atracțiile care, credem noi,  nu trebuie ratate.

Orașul vechi

Orașul vechi este cel mai vechi cartier din Edinburgh și este plin de monumente istorice, străzi înguste , magazine și pub-uri minunate,cu personalitate. Arhitectura sa fermecătoare și istoria sa bogată vă vor uimi.

Veți fi fascinat de arhitectura unică și de ungherele ascunse, care asteapta sa fie descoperite . Există zeci de atracții de explorat, pentru a cunoaste istoria și cultura Scoției.

Orasul vechi

Veți observa că aspectul orașului vechi din Edinburgh este destul de neobișnuit, din cauza terenului pe care este construit. Orașul se află pe ceea ce este cunoscut sub numele de formațiune „stâncă și coadă”, cu un vulcan stins în vârf, pe care veți găsi Castelul Edinburgh și o creastă glaciară, care curge la vale („coada”), care acum este Royal Mile.

Castelul Edinburgh

Unul dintre cele mai emblematice repere din Edinburgh este Castelul Edinburgh, care este cocoțat pe un deal cu vedere la oraș. Castelul are o istorie lungă și fascinantă, fiind locul a numeroase bătălii și asedii, de-a lungul secolelor. Astăzi, este o atracție turistică populară, unde vizitatorii pot explora castelul și admira numeroasele sale exponate, inclusiv bijuteriile coroanei scoțiene, Piatra destinului și Muzeul Național al Războiului din Scoția.

Castelul Edinburg

Așezat pe vârful Castle Rock și înălțânduse maiestuos peste capitala Scoției de mai bine de o mie de ani, emblematicul castel Edinburgh a fost cândva o fortăreață militară dar și casa regilor și reginelor. Acum, servește ca un muzeu care expune comori istorice  prețioase, cum ar fi bijuteriile coroanei scoțiane, Piatra destinului și comoara medievală Mons Meg. Odată ce ați intrat înăuntru, asigurați-vă că faceți o plimbare de-a lungul aleilor pietruite și a treptelor întortocheate și admirati priveliștea uimitoare asupra orașului.

Royal Mile – destinație turistică fascinantă

O altă atracție populară din Edinburgh este Royal Mile, o stradă istorică care merge de la castel până la Palatul Holyrood, reședința oficială a monarhului din Scoția. De-a lungul Royal Mile, vizitatorii pot explora o varietate de magazine, restaurante și muzee, inclusiv Muzeul din Edinburgh și Scotch Whisky Experience.

Royal Mile

Pătrundeti în trecutul istoric al Edinburghului și descoperiți reperele apreciate ale orașului și secretele ascunse, într-un  tur  pe Royal Mile. Urmează-ți ghidul de-a lungul legendarei Royal Mile din Edinburgh, în timp ce descoperi o perspectivă fascinantă asupra celebrilor scriitori, poeți și inventatori care au trait in acest oraș. Aflati povești despre bardul național al Scoției — Robert Burns — sau vizitati Catedrala St. Giles și Galeriile Naționale din Scoția.

Palatul Holyroodhouse

Cu unele părți construite în secolul al XVI-lea, aceasta este cu adevărat o clădire regală, magnifică. Reședința oficială a monarhului britanic din Scoția, reprezinta un reper obligatoriu, de vizitat, pentru orice pasionat de istorie. Poate una dintre cele mai celebre locatare ale palatului este Regina Mary, Regina Scotiei. Camerele de la Holyrood sunt pline cu obiecte asociate cu Mary.

Holyrood

Multe dintre evenimentele importante, din scurta domnie a Reginei Mary, Regina Scoției, au avut loc la Palatul Holyroodhouse. S-a căsătorit cu cel de-al doilea soț, Henry Stuart, Lord Darnley (1545–67), în capela Palatului în 1565, iar secretarul ei italian, David Rizzio (c.1533–66), a fost ucis de Darnley în apartamentele sale private în 1566. Mary a fugit apoi de la Palat, dând naștere fiului ei James câteva luni mai târziu la Castelul Edinburgh.

Capela Rosslyn – destinație turistică fascinantă

Pentru o călătorie plina de mister , mergeți la Capela Rosslyn, o capelă magnifică, prezenta si in romanul  „Codul lui Da Vinci” al lui Dan Brown. Admira sculpturile frumos ornamentate ale lui Rosslyn, înainte de a face o plimbare liniștită de-a lungul Roslin Glen Country Park.

Capela Rosslyn

Capela Rosslyn a fost fondată în 1446 de Sir William St Clair. Amplasarea capelei intr-un peisaj pitoresc, în mediul rural Midlothian,dar si simbolismul misterios al pietrei sale ornamentate au inspirat, atras și intrigat scriitori, artiști și vizitatori.

Festivaluri – destinație turistică fascinantă

Edinburgh este, de asemenea, cunoscut pentru numeroasele festivaluri și evenimente culturale, inclusiv Festivalul Internațional Edinburgh, care prezintă o gamă largă de spectacole de muzică, teatru și dans, precum și Edinburgh Fringe Festival, cel mai mare festival de arte din lume. Orașul găzduiește și celebra sărbătoare Hogmanay, un festival de Revelion care atrage vizitatori din întreaga lume.

festival in Edinburgh

Istorie și cultură

Pentru cei interesați să afle mai multe despre istoria și cultura Edinburghului, există numeroase muzee și galerii de explorat, inclusiv Scottish National Gallery, Muzeul Național al Scoției și Royal Botanic Garden Edinburgh. Orașul are, de asemenea, o prezentă literară vibrantă, cu mulți scriitori celebri, care au numit Edinburghul ,,acasă “,de-a lungul anilor, cum au ar fi  Sir Walter Scott, Robert Burns sau J.K. Rowling.

Mâncare

Edinburgh este orașul perfect pentru a lua o cină în oraș, cu o varietate spectaculoasă de restaurante ,care servesc mâncăruri delicioase în atmosfere vibrante. Indiferent dacă sunteți în căutarea unor restaurante cu stele Michelin, gustări copioase scoțiene sau mâncare din întreaga lume, cu siguranță veți găsi mâncăruri delicioase, pentru toate gusturile și pentru bugetul fiecaruia.

Cafenele

 Fie că doriți să încercați cafeaua cu scotch (aveți o scuză bună: este locală!) sau doar să savurați o bucată de plăcintă, Edinburgh are de toate.  Cafenele, care sunt împrăștiate în tot orașul, sunt locurile perfecte unde să vă relaxați , sa va odihniti sau să va adapostiti  de ploaie.

Una peste alta, Edinburgh este un oraș fascinant și vibrant, cu o moștenire culturală bogată și o mulțime de atracții de explorat. Indiferent dacă sunteți interesat de istorie, artă, muzică sau doar să vă bucurați de atmosfera acestui oraș istoric, există ceva pentru toată lumea în Edinburgh.

Unde ne putem caza?

Booking.com

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...