City Break Vacanța în Canada

Limba supriză vorbită în Montreal

Montreal

Montreal este unic în Canada, deoarece este singurul oraș metropolitan francez. Acest lucru îl face un punct de relocare dificil pentru cei care vorbesc puțin sau deloc franceza. Cu toate astea gama sa largă de culturi oferă oportunități excelente de a întâlni oameni din întreaga lume și de a participa la o gamă variată de activități.

Astăzi, orașul Montreal este o mărturie a trecutului și prezentului; un oraș înfloritor, bilingv, multicultural. Are a doua cea mai mare populație vorbitoare de franceză din lume. Centrul orașului Montreal prosperă ca un centru comercial și de afaceri major. Are blocuri de birouri moderne. Si cu toate acestea, nu ești niciodată la mai mult decât o aruncătură de băț de arhitectura epocii victoriane. Vechiul Montreal strălucește cu biserici istorice, case și clădiri comerciale din secolul al 19-lea și începutul Secolului 20.

Montreal – al doilea cel mai mare oraș vorbitor de franceză

Montreal este al doilea cel mai mare oraș vorbitor de franceză din lume, după Paris.

Este un oraș cu o istorie colonială franceză considerabilă. Datează din secolul al XVI-lea. A început ca o așezare misionară, dar a devenit curând un centru de comerț cu blănuri. Acest rol a fost sporit după cucerirea Noii Franțe de către britanici în 1763.

Este construit în jurul Mont Royal, de unde orașul și-a primit numele. Mont Royal Park, situat pe munte, a fost proiectat de Frederick Law Olmsted. El este aceeași persoană care a proiectat Central Park din New York. Nici o clădire de aici nu poate fi mai înaltă decât celebra Cruce aflată pe Mont Royal!

În timp ce căuta o trecere către Orient în 1535, exploratorul francez Jacques Cartier a ajuns pe o insulă în ceea ce este acum râul St. Lawrence. Insula avea un munte, pe care Cartier l-a numit Mont Royal, și un sat lroquois pe care l-a numit „Hochelaga”. Aproximativ 70 de ani mai târziu. Samuel de Champlain a înființat un loc de comerț cu blănuri în zonă și în 1642, sub conducerea lui Paul Chomedey de Maisonneuve, Ville-Marie a fost fondată ca avanpost misionar.

Dacă sunteți în căutare de locuri de cazare, cele mai bune se pot găsi aici.

O piață plină de viață și un loc de întâlnire la începutul secolului, Place Jacques Cartier a devenit o stradă emblematică a vechiului Montreal. Luați o caleasca pe calea peste pavajul vechi de un secol într-un tur al orașului vechi. Puteti vizita numeroasele magazine, buticuri și restaurante din clădirile care au rezistat timpului. Vara, Place Jacques Cartier prinde viață cu artiști de stradă, turiști, cumpărători și vizitatori de cafenele într-o zonă practic neschimbată de la sfârșitul anilor 1800.

Ce nu stiati?

Montreal are cel mai mare număr de restaurante pe cap de locuitor din Canada și al doilea cel mai mare din America de Nord, după New York.

Montreal are un oraș subteran, care este o serie de tuneluri interconectate sub oraș, care se desfășoară pe o lungime de peste 32 km. Tunelurile conectează mall-uri, peste 2000 de magazine, 7 stații de metrou, universități, bănci, birouri, muzee, restaurante și așa mai departe. Spre deosebire de ceea ce se crede în mod obișnuit, locuitorii din Montreal folosesc tunelurile subterane mai ales în căldura verii, mai degrabă decât pentru a scăpa de frig în timpul iernii!

Montreal are al doilea cel mai mare parc de distracții.

Este cel mai mare din provincia Quebec, cu 146 de acri ai săi și este situat în vârful estic al insulei St. Helen’s. Oferă 10 rollercoasters, dintre care unul este cel de 40 de metri înălțime, The Monster. Este deținătorul recordului mondial pentru cel mai înalt rollercoaster cu șenile duble din lume. În fiecare an, parcul primește peste 3 milioane de vizitatori.

Peste 85% din siropul de arțar din lume provine din Quebec. Produse precum prăjiturile de arțar, untul de arțar, bomboanele de arțar, marinatele de arțar, sunt specialitățile Montrealului. În primăvară, în timpul a ceea ce se numește Temps des Sucres (perioada de închidere a zahărului), oamenii se îngrămădesc la baracile tradiționale de zahăr din jurul Montrealului pentru a se bucura de aceste delicii.

În fiecare an, Montreal găzduiește peste 18.000 de studenți străini din peste 150 de țări. În 2013 a fost clasată pe locul 1 a destinației pentru studiile terțiare. Există 11 instituții de nivel universitar în oraș, inclusiv cele 4 universități de clasă mondială: Universitatea Mc Gill, Universitatea Concordia, Universitatea din Montreal și UQAM. Montreal are cea mai ieftină școlarizare din Canada

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...