Vama Veche este legendara

Vama Veche este o mică stațiune, de coastă, situată în partea de sud  a României. Este una dintre cele mai populare destinații turistice din țară, mai ales pentru cei care caută o atmosferă mai relaxată și informală. Orașul este cunoscut pentru atmosfera sa relaxată, cultura boemă și plajele frumoase.

Vama Veche are o istorie bogată, datând de la începutul secolului al XX-lea, când era un sat de pescari. În anii 1960, a devenit o destinație populară pentru tineri, iar cultura orașului a început să se orienteze către un stil  alternativ și mai boem. Astăzi, este un loc popular, atât pentru localnici, cât și pentru turiști, oferind un amestec unic de farmec de modă veche și facilități moderne.

Ads
  • Reclama ta aici
  • Sejur marca VIP

Vama Veche este legendară în România

Acest orășel, de pe coasta de sud a Mării Negre a țării, a servit drept refugiu pentru artiști, intelectuali, hipioți, boemi dar si dizidenți, în anii 1960, 1970 și 1980, în perioada comunista. Oamenii au ales Vama pentru a se exprima liber, a fi creativi sau doar să se distreze.

Vama Veche este  considerată una dintre destinațiile de top, pentru petreceri, din România. Oameni de toate vârstele merg la Vama (cum o numesc ei) din mai până în septembrie pentru a petrece, a se relaxa și a fi liberi.

Petreceri în Vama Veche!

Vama Veche este, în esență, in sărbătoare toată vara. Sezonul incepe  la 1 mai (când are loc o petrecere uriașă, pentru a marca începutul sezonului) si tine până pe la jumătatea lunii septembrie.

Vama găzduiește în mod regulat proiecții de cinema, festivaluri de artă, expoziții, lansări de carte și alte evenimente pentru a celebra cultura și creativitatea, pe tot parcursul sezonului. Muzica live este destul de populară în acest oraș și include totul, de la rock la reggae, folk, punk, jazz și muzică clasică.

Un alt motiv pentru care Vama Veche este binecunoscută sunt petrecerile care tin toată noaptea, în timpul cărora se aprind focuri de tabără, oamenii dansează pe nisip și (de obicei) orice este permis. Participa la petrecerea Vama Veche!

Pe malul mării, există o mulțime de baruri și restaurante. Deși prețurile au crescut treptat în ultimii ani, acestea sunt încă extrem de accesibile conform standardelor europene. Un loc minunat de vizitat este Stuf Bar.

Cu siguranță aș recomanda Cherhana pentru pește și fructe de mare, incredibil de proaspete, care sunt gătite la foc deschis, chiar de lângă barcă.

Plimbări pe coastă

Dacă vrei o perioadă de liniște, este simplu să scapi de mulțime, mergand , spre nord, de-a lungul coastei.

În concluzie, Vama Veche este o destinație de vizitat, pentru oricine călătorește în România. Amestecul său unic de farmec de modă veche dar si facilități moderne, plaje uimitoare, viață de noapte vibrantă și o moștenire culturală bogată, îl fac un loc cu adevărat special. Dacă sunteți în căutarea unui loc de cazare în Vama Veche va sfătuim să alegeți Hotel Ema. Ema oferă cazare cu WiFi gratuit și parcare privată gratuită, în Vama Veche, la 500 de metri de plaja Amphora.

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...