Vacanța în Anglia City Break

Descoperim Liverpool: explorăm locurile speciale ale orașului

LIverpool, un oras special

Descoperiți amestecul unic de istorie, cultură și divertisment din Liverpool. De la emblematicul Muzeu de Povești ale Beatles până la uimitoarea Catedrală din Liverpool, vă vom ghida prin locurile speciale ale orașului, care trebuie vizitate.

Liverpool, un oraș vibrant situat în nord-vestul Angliei, este cunoscut pentru bogata sa moștenire culturală. Este un centru de expresie artistică și muzicală, de mulți ani. De la docurile istorice la străzile pline de viață, Liverpool este un oraș care oferă o multitudine de atracții, atât pentru turiști, cât și pentru localnici. În acest articol, vom explora câteva dintre locurile speciale din Liverpool, ce îl fac o destinație obligatorie, de vizitat .

Ads
  • Sejur marca VIP
  • Reclama ta aici

Liverpool este un oraș bogat în istorie, cultură și atracții, care atrage milioane de vizitatori în fiecare an. Indiferent dacă sunteți interesat de muzică, sport, istorie sau artă, există ceva de care să se bucure toată lumea, în acest oraș vibrant. Iată câteva dintre atracțiile de top din Liverpool, care nu trebuie ratate.

Muzeul poveștii Beatles

Liverpool este cunoscut în întreaga lume ca locul de naștere al The Beatles, una dintre cele mai faimoase și influente trupe de muzica, din istorie. Muzeul Beatles Story, situat pe Albert Dock, este o atracție de neratat, pentru toți fanii Beatles. Muzeul spune povestea ascensiunii trupei, vieților lor și impactul lor asupra muzicii și culturii pop. Muzeul găzduiește o colecție de suveniruri, inclusiv fotografii rare, instrumente și chiar faimoșii ochelari rotunzi ai lui John Lennon.

Bucurați-vă de un tur de istorie magică, autoghidată și vedeți cum patru tineri din Liverpool au fost propulsați de la începuturile umile din copilărie la culmile amețitoare ale faimei și norocului mondial, pentru a deveni cea mai mare trupă a tuturor timpurilor.

Povestea Beatles in Liverpool

Pentru orice fan al muzicii, The Beatles Story prezintă o colecție impresionantă de suveniruri fascinante, autentice, inclusiv instrumente originale, îmbrăcăminte, ochelarii de vedere a lui John Lennon, setul de tobe a lui Ringo Starr, huse rare de album, fotografii mai putin cunoscute și versuri originale, scrise de mână.

Prețul unui bilet de intrare este de £18,00

The Cavern Club

Cavern Club este un loc de muzică legendar din Liverpool, renumit pentru că a fost locul de naștere al trupei Beatles. Clubul a fost un hub pentru muzică live din 1957 și a găzduit unele dintre cele mai mari nume din muzică, inclusiv The Rolling Stones, The Who și Adele. Clubul Cavern este renumit si astăzi, iar vizitatorii se pot bucura de spectacole de muzică live, în majoritatea nopților săptămânii.

Cavern Club

Catedrala din Liverpool

Catedrala din Liverpool este un reper emblematic, care domină orizontul orașului. Catedrala este una dintre cele mai mari din lume și are o istorie bogată ce datează din 1904. Arhitectura clădirii este uluitoare, cu arcadele sale gotice și vitraliile uimitoare. Vizitatorii pot urca în vârful turnului pentru vederi panoramice ale orașului.

Catedrala din Liverpool

Catedrala Liverpool este cea mai mare catedrală din Marea Britanie și a opta cea mai mare biserică din lume.

Vizitarea Catedralei din Liverpool este complet gratuită; cu toate acestea, donațiile sunt primite cu recunoștință, deoarece  ajută la sprijinirea lucrarilor pentru întreținerea și restaurarea clădirii.

The Royal Albert Dock

Royal Albert Dock este o zonă plină de viață, pe malul apei, care găzduiește multe restaurante, cafenele, baruri și magazine. Docul a fost construit în 1846 și a fost un centru de comerț internațional, unde ajungeau marfurile importate , din întreaga lume. Astăzi, docul este o destinație populară atât pentru turiști, cât și pentru localnici, cu o serie de atracții, inclusiv Muzeul Beatles menționat mai sus, Muzeul Maritim Merseyside și galeria de artă Tate Liverpool.

Royal Albert Dock

Galeria de Artă Walker

Galeria de artă Walker este una dintre cele mai bune galerii de artă din Europa și găzduiește o colecție impresionantă de lucrări de artă,  picturi, sculpturi și artă decorativă. Galeria prezintă lucrări ale unora dintre cei mai faimoși artiști din istoriecum ar fi Rembrandt, Rubens și Gainsborough. Galeria găzduiește și o colecție de artă contemporană, ceea ce o face o destinație excelentă pentru pasionații de artă.

Istoria galeriei și a colecției sale reflectă angajamentul și aprecierea oamenilor din Liverpool față de arte. De asemenea, ilustrează generozitatea liderilor orașului în asigurarea accesului publicului la astfel de lucrări.

Aici puteți afla mai multe despre istoria lungă a lui Walker și despre cum a ajuns să fie una dintre cele mai mari galerii ale țării.

Programul este 10:00 – 17:00, de marți până duminică. Este închis în zilele de luni, cu excepția sărbătorilor legale. Intrarea la Galeria de Artă Walker este gratuită, cu excepția expozițiilor speciale.

Sala Sf. George

St Georges Hall

Sala St George este o clădire neoclasică magnifică, care datează de la mijlocul secolului al XIX-lea. Clădirea a fost proiectată de arhitectul Harvey Lonsdale Elmes. Clădirea găzduiește o sală de concerte și un tribunal, ceea ce o face un reper cultural și istoric important în oraș.

Încă de la începuturile sale, St George’s Hall a devenit inima emoțională a Liverpool; un loc unde oamenii se adună, sărbătoresc și comemorează. Un loc în care converg toate momentele memorabile din viața Liverpool.

Parcul Sefton

Sefton Park este un parc frumos, situat în sudul orașului Liverpool. Se întinde pe o suprafata de peste 200 de acri și are un lac pentru plimbări cu barca, o casă cu palmieri și o gamă largă de sculpturi și monumente. Parcul este o destinație populară atât pentru localnici, cât și pentru vizitatori și găzduiește o serie de evenimente pe tot parcursul anului, inclusiv festivaluri de muzică și piețe alimentare.

Parcul este deschis 24 de ore pe zi, tot timpul anului. Accesul poate varia, în funcție de evenimentele majore care au loc.

În concluzie, Liverpool este un oraș care oferă un amestec unic de istorie, cultură și divertisment. De la reperele emblematice, la străzile vibrante, nu lipsesc lucrurile de văzut și de făcut în acest oraș vibrant și dinamic. Fie că ești un iubitor de muzică, un pasionat de artă sau doar că ești în căutarea unei zile distractive, Liverpool este un oraș care nu te va dezamăgi.

Liverpool este un oraș minunat de vizitat în Regatul Unit. Este una dintre cele mai populare destinații turistice din țară și pe bună dreptate! Liverpool are o mulțime de lucruri de făcut, de la cumpărături la numeroasele sale mall-uri și magazine până la mese la unele dintre cele mai bune restaurante din Anglia. Există, de asemenea, o mulțime de lucruri pe care le poți face în timpul șederii care nu implică cheltuirea banilor, cum ar fi să faci o plimbare prin parc sau să explorezi arhitectura orașului.

Dacă intenționați să vizitați Liverpool în timpul verii, veți dori să vă asigurați că rezervați cazare înainte de călătorie, astfel încât să puteți ajunge în oraș cât mai curând posibil. Dacă sunteți în căutarea unui loc în care să stați în Liverpool, vă recomandăm să vă cazați la Hotel Indigo Liverpool (hotelul este situat în apropierea tuturor atracțiilor majore ale orașului), care oferă WiFi gratuit în întregul hotel, precum și acces la un 24 – sală de gimnastică deschisă la fața locului.

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...