Vacanța în Anglia Locuri istorice Munte și mare

Misterioasa insulă St Michael Mount își dezvăluie secretele

Insula St. Michaels Mount

St Michael Mount este una dintre bijuteriile coroanei din Cornwall. Urcă-te pe o barcă – sau mergi pe drum în timpul mareei scăzute – către o comunitate în care viața modernă se întâlnește cu peste o mie de ani de istorie.

În anul 2023, una dintre cele mai frumoase vacanțe pe care le puteți face în Anglia nu poate fi decât pe insula St Michael Mount. Această insulă pitorească se aflã lângã țãrmul Marazion-lui și poate fi accesatã pe jos când mareea este scăzutã sau cu o barca la mareea înaltã. Cu o fațadã de arhitecturã goticã, castelul medieval situat pe insulă oferã întotdeauna un spectacol impunãtor și dramatic chiar și atunci când este vãzut din ocean sau de pe uscat. Aici veți găsi, de asemenea, o comunitate locală primitoare care vă va oferi o plimbare plăcută!

Adăpostul familiei St Aubyn, precum și al unei mici comunități, această insulă emblematică este încununată de o biserică și un castel medieval, cu cele mai vechi clădiri datând din secolul al XII-lea. Cufundați-vă în istorie, mirați-vă de arhitectură și descoperiți legenda lui Jack ucigașul uriașului.

De asemenea, puteți explora grădina terasată subtropicală și vă puteți bucura de priveliști uluitoare ale Golfului.

Castelul St Michael Mount

Cu umbre ale trecutului în fiecare camera, noi descoperiri așteaptă la fiecare colț, pentru a descoperi istoria insulei. Pentru a ajunge la castel trebuie mai întâi să urcați pe munte. Vom urca aproximativ 60 m de la Causeway până la intrarea în castel pe o panta destul de abruptă.

Castelul St Michael Mount

Traseul până la castel, este cunoscut sub numele de Treptele Pelerinului. Aceste trepte de piatră șerpuiesc în sus printre copaci și trec pe lângă una dintre cele mai speciale atracții ale Muntelui – Inima Uriașului.

Pe potecă, printre celelalte pietricele de granit, se află o mică piatră întunecată în formă de inimă. Nu sunt sigur dacă dimensiunea și culoarea pietrei sunt menite să reflecte uriașul, natura neplăcută a Comoranului.

Aplecați-vă prin ușile antice și vedeți chipurile în schimbare ale clădirii – de la o mica biserica la un castel fortificat și, de la mijlocul anilor 1600, casa familiei St Aubyn, care locuiește și astăzi aici. În timp ce rătăciți pe coridoare vechi de secole și descoperiți straturi ale istoriei, acestea sunt câteva dintre lucrurile pe care le veți găsi…

Ce veți descoperi în interior?

  • O arbaletă pentru vânătoarea de iepuri.
  • Un ceas care vă indică ora mareei, precum și ora din zi.
  • O friză cu scene de vânătoare, inclusiv un struț care ronțăie o potcoavă.
  • O bucată din haina lui Napoleon purtată la bătălia de la Waterloo.
  • O statuie a Sfântului Mihail care oferă indurare Diavolului la picioarele sale.
  • Canapeaua pe care stătea regina Victoria în timp ce menajera o distra la o ceașcă de ceai.
  • Un suvenir neobișnuit dintr-o călătorie în Egipt: o pisică mumificată.
  • Un magnific luptator Samurai, un cadou de la Împăratul Japoniei.
  • Un geam gravat, în care una dintre fiicele lui St Aubyn a verificat autenticitatea inelului ei de logodnă cu diamant înainte de a accepta o propunere.

O parte din interiorul castelului este deschis publicului și este nevoie de aproximativ o oră pentru a-l explora. Este destul de greu să știi cat anume din castel este vizitabil și, de asemenea, să-ți păstrezi orientarea în timp ce navighezi pe pasajele și scările întortocheate.

În timp ce unele dintre camere sunt destul de neinteresante, există o serie de puncte de interes de-a lungul traseului prescris. Probabil cel mai notabil dintre acestea este Salonul Albastru.

Acesta a fost una dintre principalele săli de recepție ale castelului și este amenajata pentru a impresiona. Decorat și mobilat în anii 1750, acest set de camere sunt în stilul gotic destul de indulgent Strawberry Hill, cu o schemă de culori direct din ceramica Wedgewood. Camerele au fost comandate de al patrulea Sir John St Aubyn, pe care îl puteți vedea într-un portret de familie care atârnă. deasupra șemineului.

De-a lungul secolelor, camerele au găzduit diverși membri regali, inclusiv reginele Victoria și Elisabeta a II-a.

Sala de mese a castelului a servit acestui scop încă de pe vremea când Muntele era locas bisericesc. De fapt, a fost utilizat zilnic ca atare până în anii 1950.

Odată cu Desființarea Mănăstirilor și plecarea călugărilor, camera a primit o schimbare și o schimbare a numelui. Tavanul boltit actual a fost instalat și friza cu tematică de vânătoare a fost adăugată – spunând povestea lui Chevy Chase de aici își prinde numele camera. Direct la parter din camera Chevy Chase, și conectată printr-o scară ascunsă, se află camera Garrison. Inițial un depozit, acum găzduiește o colecție de arme antice și un set complet de armuri de samurai, care a fost un cadou de la împăratul japonez.

Biserica Sf. Mihail și Toți Îngerii

Pe amprenta bisericii construite în 1135 și probabil refolosind aceleași pietre, actuala clădire a fost reconstruită în mare parte la sfârșitul secolului al XIV-lea. După toate probabilitățile, ar fi existat încă o biserică anterioară pe vârf, dar nu sunt identificate rămășițe. Există o tradiție pe care Sf. Cadoc și Sf. Keyne s-au întâlnit pe insulă în secolul al VI-lea. În prezent, exista propriul capelan și se țin slujbe regulate de duminică de la mijlocul lunii mai până la sfârșitul lunii septembrie.

Se crede că a existat o capelă pe vârful St Michael Mount chiar înainte ca manastirea să fie înființată în secolul al XII-lea. Totuși, atunci s-a conturat conturul actualei biserici. Reconstruită în mare parte în secolul al XIV-lea, această biserică medievală simplă, dar frumoasă, este dedicată cui altcuiva decât Sfântului Mihail.

Turnul bisericii formează punctul cel mai inalt al întregii clădiri și contribuie la conturarea castelului de basm.

Ce veți descoperi în interior?

• Orga – construită în 1786 pentru colonelul John Lemon, parlamentar pentru Truro, pentru casa sa din Londra din Bryanston Square. Aparent, colonelul Lemon era un insomniac și în timpul perioadelor sale de veghe își găsea ușurare cântând la orgă la orice oră din noapte. În cele din urmă, plângerile vecinilor l-au convins să vândă orga prietenului său John St Aubyn pentru 800 de lire sterline. Orga își păstrează încă calitatea tonală superbă inițială.

• Crucea Lantern – secolul al XV-lea, realizată din piatră Cornish de lângă Padstow. Cele patru panouri reprezintă răstignirea, fecioara și copilul, un rege (probabil Edward Mărturisitorul, care din unele relatări a dat Muntele lui Mont-St-Michel) și un preot (poate un calugar, sau eventual Thomas Beckett).

• Statuia din bronz a Sfântului Mihail – figura modernă de bronz a Sfântului Mihail învingându-l pe Diavol, dar oferind totuși mâna milei, a fost realizată de sculptorul, Lyn Constable Maxwell. Vitraliile vecine au fost instalate de al 5-lea Sir John St Aubyn, ca parte a restaurării bisericii din 1811.

• În spatele altarului – pe peretele din spatele altarului sunt trei panouri de alabastru realizate în Nottingham în secolul al XV-lea. Cel central este deosebit de frumos, înfățișând capul tăiat al lui Ioan Botezătorul, fiind primit în Rai de Sfânta Treime și de sfinți. Deasupra alabastrelor este un crucifix sculptat de artistul John Miller și dat de acesta bisericii în 1987.

Portul și satul

Se crede că în perioada antica, insula St Michael Mount a format un centru comercial pentru industria cositorului. Cu mai bine de 2.000 de ani în urmă, este posibil ca navele feniciene să fi navigat în portul Muntelui și să fi exportat staniu din Cornwell în restul Europei.

Portul

Populația insulei a scăzut, dar până la începutul anilor 1800, Muntele a prosperat comercial, iar satul era plin de activitate, găzduind peste 300 de locuitori ai insulei cu 53 de case și patru străzi.

Bodegile au întâmpinat marinarii și pescarii. O școală i-a învățat pe copiii insulei, un polițist parohial a păstrat liniștea. Se spunea că uneori se putea merge dintr-o parte în alta a portului trecând peste bărcile care erau ancorate acolo. Existau mansarde cu plasă, grajduri, o presă și chiar o cabina, unde locuitorii castelului se puteau imbraca în costumele de baie pentru o baie în mare.

Astăzi, aproximativ 30 de insulari încă locuiesc aici pe insula St Michael Mount, călătoresc pe continent pentru școli, cumpărături și angajare.

Istoric și legende

Insula și castelul au ambele o istorie lungă și complicată. Se crede că între anii 400 î.Hr. și 400 d.Hr. insula și golful erau folosite ca port pentru exportul de staniu și cupru din Cornwell în Europa. De atunci, insula a cunoscut o parte importanta de violență, o serie de bătălii pentru proprietate fiind desfășurate pe terenul ei. A văzut noi veniți în mai multe perioade însetate de sânge din istorie, inclusiv cucerirea normandă, războaiele trandafirilor, armada spaniolă și războiul civil.

În 1193, în timpul cruciadelor, Henry de la Pomeray a pus mâna pe manastirea de pe insulă și a început să construiască castelul care urma să fie temelia celui de astăzi. În 1659 un anume colonel St. Aubyn a cumpărat Muntele, inclusiv castelul. Descendenții săi urmau să locuiască în castel încă douăsprezece generații și sunt și astăzi acolo.

Un refugiu sacru

Încă din 495 d.Hr., poveștile spun despre navigatori ademeniți de sirene pe stânci sau călăuziți către siguranță de o apariție a Sfântului Mihail. Sfântul patron al pescarilor, se spune că Arhanghelul Mihail a apărut pe partea de vest a insulei – mai jos de locul unde este astăzi intrarea în castel – pentru a-i feri pe pescari de un pericol sigur. Este o legendă care a adus pe insulă de atunci pelerini, călugări și oameni de credință, să se roage, să laude și să sărbătorească.

Și patru minuni despre care se spune că s-ar fi întâmplat aici în anii 1262 și 1263 ar fi adăugat doar magnetismul religios care a atras pelerinii de departe.

Insula este, de asemenea, un reper important pentru acei căutători spirituali, care spun că energia sa unică se datorează liniilor vechi care curg sub mare și traversează în inima Muntelui.

Fie că este vorba despre credințe religioase, energii spirituale sau pur și simplu ocazia de a respira și de a reflecta, oamenii de tot felul sunt atrași să se oprească și să se cufunde în atmosfera înălțătoare a Muntelui.

Urme ale uriașilor

Legenda Cornish a lui Jack ucigașul uriaș este una pe care o cunosc bine insularii. O fiară îngrozitoare care a terorizat pământul, uriașul Cormoran și-a făcut muntele casă, furând vite atunci când ii era foame. Numai ca Jack, un tânăr din Marazion – orașul care se afla langa la Munte dinspre continent – a fost suficient de curajos pentru a scăpa orașul de blestemul său. Se spune că uriașul Cormoran, care a construit castelul care se află pe vârful muntelui, a fost un personaj destul de neplăcut. Ceea ce i-a înfuriat cel mai mult pe localnici la uriaș a fost obiceiul său de a merge pe continent și de a fura vaci ori de câte ori se simțea flamand.

Inima uriasului

Jack a avut ideea vicleană de a săpa o groapă enormă și apoi de a-și sufla cornul pentru a-l trezi pe uriașul adormit. Cormoranul furios s-a repezit spre Jack și a căzut în groapă pentru a nu mai fi văzut niciodată. Tot ceea ce rămâne din uriaș este inima lui mică, de piatră, care este așezată în pavajul Treptelor Pelerinilor. Legenda spune că dacă pui urechea pe piatră, poți auzi bătăile inimii.

Începuturile castelului

Până la momentul cuceririi normande din 1066, insula intrase în posesia mănăstirii benedictine Mont St Michel din Normandia. Construcția a început în 1135 asupra clădirilor bisericii și priorității de pe vârf.

Din 1193, când insula a fost capturata de Henry La Pomeray (care și-a deghizat oamenii în pelerini), prin Războaiele Trandafirilor din 1473, când insula a fost deținuta de Contele de Oxford, până la Războiul Civil, când regaliștii au ținut piept forțelor lui Oliver Cromwell, insula a rezistat de multe ori de luptă.

Priviți peste rândurile de tunuri care au condus cândva o navă napoleonică la capturarea sa pe plaja Marazion sau priviți în vârful turnului bisericii, unde a fost aprins primul far din seria care a avertizat Londra cu privire la apropierea Armadei spaniole.

Sperăm că v-am trezit interesul pentru a vizită această insulă și împrejurimile ei.

Cum se ajunge în St Michael Mount?

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...