Munte și mare Vacanța în Anglia

Acesta este motivul pentru care Durdle Door este atât de faimos!

Durdle Door

Durdle Door este unul dintre cele mai fotografiate și emblematice repere din Dorset. Face parte din situl Patrimoniului Mondial Jurassic Coast și este un loc de frumusețe extrem de populară.

Durdle Door este probabil cel mai faimos arc de piatră din întreaga lume.

A fost creat atunci când marea a străpuns calcarul Portland în urmă cu aproximativ 10.000 de ani. Privind spre vest, peste plajă, pietre izolate în largul mării arată unde se afla odinioară o coastă mai veche. Această parte a coastei este formată din golfuri și ne arată cum ar putea arăta Lulworth Cove și Stair Hole peste câteva mii de ani.

Durdle Door

Accesul la plaja cu pietriș și nisip se face pe jos printr-o potecă și trece peste deal de la Lulworth Cove sau în jos de la Parcar. Acesta este situat pe vârful stăncii de la Durdle Door Holiday Park. Există o plimbare de jumătate de mila de-a lungul unei cărări abrupte în jos, plus încă 143 de pași în jos pe plajă. Există o singură potecă pentru a accesa plaja.

Nu există toalete sau alte facilitați pe plajă. Toaletele sunt situate în zona parcării.

Plaja Durdle Door

Urmând poteca naturală din stâncă până la plaja Durdle Door sau treptele către plaja Man O’War, straturile de piatra Purbeck sunt clar vizibile. La baza stâncilor de cretă pot fi văzute o serie de peșteri care au fost săpate de mare (pesteri tăiate de valuri). Vă rugăm să nu intrati in ele, deoarece căderile de stânci sunt comune. Un panou de prezentare plasat cu grijă în partea de sus a aleii ajută la explicarea site-ului.

Plaja Durdle Door

Scăldatul este posibil pe alocuri, însă malurile de pe plajă sunt abrupte. Așadar, vă rugam să vă supravegheați copiii în permanență, deoarece nu există salvamar.

Grătarele și focurile nu sunt permise la niciuna dintre plajele sau zonele de pajiști de pe proprietatea Lulworth. Campingul peste noapte nu este permis pe plaje, pe stănci sau în alta parte (în afara de campingul rezervat în prealabil la Durdle Door Holiday Park).

Durdle Door este o vizită obligatorie pentru orice excursie în această regiune. De la camping la colectarea de roci, mers pe jos pe coasta. Pentru fotografii în natură sau pur și simplu pentru a vă bucura de priveliști uimitoare. Sunt multe de făcut și de văzut aici.

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...