Vacanța în Anglia Locuri istorice

Istoria secretă a castelului Kenilworth?

Castelul Kenilworth

Cu siluetele sale falnice de pereți în ruină și ferestre fragmentate, Castelul Kenilworth este un model al arhitecturii și grădinilor elisabetane autentice. Castelul în sine are peste 900 de ani de istorie, cu roluri contrastante ca o fortăreață medievală în perioadele de asediu la un palat fastuos deținut de Robert Dudley, conte de Leicester.

Mergeți pe urmele reginei Elisabeta I

Astăzi, vizitatorii pot urca pe turnuri pentru vederi fenomenale ale zonei, pot explora grădinile, pot vizita Marea Sala, Castle Keep și Leicester’s Gatehouse.

Ads
  • Reclama ta aici
  • Sejur marca VIP

Mergeți pe urmele marii regine Elisabeta și imaginați-vă opulența și splendoarea castelului Kenilworth din perioada Elizabethana. Urmați potecile pentru a descoperi fântâna de marmură, voliera împodobită și emblema ursului și toiagului zdrențuit al Contelui de Leicester.

Vizitați fascinanta expoziție despre celebra poveste de dragoste regală dintre regina și ambițiosul ei curtean, Robert Dudley. Explorați dormitorul elisabetan și camera de stejar, care conține un șemineu de alabastru frumos ornamentat, care stătea cândva în camerele private ale Elisabetei I.

Distrați-vă cu expozițiile pentru familii din expoziția interactivă, care aduce la viață trecutul lui Kenilworth.

Vedeți cum s-a schimbat castelul de-a lungul istoriei sale de 900 de ani. Copiii pot deprinde istoria în timp ce încearcă să se îmbrace și să vadă și să atingă mingile de trebuchet care au fost aruncate la Castelul Kenilworth acum 800 de ani.

Admirați puternicul castel – inima vieții castelului timp de 500 de ani. Relaxați-vă cu o vizită la ceainăria Stables, care oferă o selecție delicioasă de prăjituri și prânzuri ușoare, făcute din ingrediente de sezon și provenite de la furnizori locali.

A fost reședință regală pentru cea mai mare parte a istoriei sale.

Castelul Kenilworth a fost descris de istoricul Anthony Emery drept „cel mai bun exemplu de supraviețuire a unui palat semi-regal din epoca mijlocie, semnificativă pentru amploarea, forma și calitatea manoperei”.

A fost reședință regală pentru cea mai mare parte a istoriei sale. Multe dintre clădiri rămân nemodificate de la domnia Elisabetei I. Zidurile lui includ o serie de lucrări remarcabile ale arhitecturii medievale și renascentiste timpurii, ca si multe alte castele din Anglia.

Castelul Kenilworth

Primul castel a fost înființat pe un deal mic, la intersecția a două drumuri străvechi. A fost construit în anii 1120, de către Sambelanul Regal, Geoffrey de Clinton. De Clinton a construit cea mai mare parte a turnului mare normand. Tot el a fondat Abația în apropiere.

Regele John a adăugat un brâu exterior de ziduri

La începutul secolului al XIII-lea, regele John a adăugat un brâu exterior de ziduri de piatră și un baraj pentru a realiza în spate un mare lac. A creat astfel una dintre cele mai formidabile castele din Anglia.

Castelul Kenilworth a jucat un rol istoric important. Fortăreața a fost subiectul asediului de șase luni din 1266. Acesta este considerat cel mai lung asediu din istoria engleză. A constituit începutul pentru operațiunile Lancastrian în războaiele trandafirilor. Tot aici a fost, de asemenea, scenă înlăturării lui Edward al II-lea de la tronul englez. Castele Anglia.

Castelul Kenilworth

Castelul devine palat.

Ulterior, castelul a fost dezvoltat ca palat. John de Gaunt, fiul lui Edward al III-lea, a construit clădirea principala, cu apartamente și servicii asociate. În secolul al XV-lea, castelul a fost o reședința preferată a regilor Lancastrieni. Aceștia au fost atrași aici de excelență zona de vânătoare. Henric al V-lea a construit un refugiu numit „Plăcerea din mlaștina” la capătul îndepărtat al lacului.

În 1563, Regina Elisabeta I a acordat castelul favoritului ei, Robert Dudley, conte de Leicester. El l-a transformat într-un loc pentru distracția reginei. Distracție care a culminat cu 19 zile de festivități în 1575.

Relatia cu Elisabeta I

Robert Dudley s-a născut în 1532 și Elizabeth în 1533. Se cunoșteau de când erau copii. Ambii au fost în pericol real de a-și pierde capul în timpul domniei surorii Elisabetei, Regina Maria, iar Elizabeth nu a uitat niciodată că Dudley s-a împrietenit cu ea în această perioadă traumatizantă.

În momentul în care Elisabeta a devenit regină în 1558, Dudley s-a repezit lângă ea. Ea l-a numit imediat Stăpânul de cai, responsabil pentru călătoriile curții și distracția acesteia. Curând a devenit clar că aceasta nu era o simplă reuniune a prietenilor din copilărie. Lordul Robert era „unic, bine înfățișat”, înalt, cu picioare lungi și bine formate. Regina a fost atrasă violent de el, iar el de ea. Zi de zi călăreau și dansau împreună sau șopteau. Zvonurile că ar fi iubiți erau răspândite, și nu numai la curte. Bătrâna Mamă Dowe din Brentwood a fost închisă pentru că și-a asigurat vecinii că „Milord Robert i-a dat Majestății Sale un jupon roșu” – adică și-a luat virginitatea.

kenilworth castle 05

Ea l-a onorat cu ostentație cu patru vizite Castelul Kenilworth, pe care el îl va transforma cu un preț imens într-o „casă minune” pentru distracția ei. În timpul ultimei și cele mai faimoase vizite, în 1575, a stat timp de 19 zile, cel mai mult timp în care a rămas vreodată într-un conac al unui curtean. „Jocurile princiare” au inclus focuri de artificii care s-au auzit la 40 de kilometri distanță și o grădină creată pentru vizita ei.

De ce este în ruine Castelul Kenilworth?

Fortificațiile castelului Kenilworth au fost demolate în 1650 după Războiul Civil. Locația a fost transformată în reședință de ofițerul parlamentar, colonelul Hawkesworth. Ulterior, ruinele îmbrăcate cu iederă au devenit celebre că decor pentru nuvela cu același nume din 1821 al lui Sir Walter Scott. Acesta a romantat povestea lui Robert Dudley și a Elisabetei I. Castele Anglia. Castelul a fost dăruit de Lord Kenilworth orașului în 1958. Din 1984 este gestionat de English Heritage. Daca vreti sa descoperiti traiul regal, puteti gasi locuri de cazare in oras.

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...