Vacanța în România Locuri istorice

Cetatea Alba Carolina – Istoria în fața ochilor

Cetatea Alba Carolina

Fortificația bastionara de la Alba Iulia este cea mai mare Cetate din România. Stă în picioare de mai bine de 300 de ani. Cetatea este locul în care vă puteți întoarce în timp, de-a lungul a două milenii. Călătoriți printre vestigiile a trei fortificații, din tot atâtea epoci diferite. Altfel spus, fiecare cetate ridicată aici a înglobat-o pe cea veche: Castrul ridicat de romani, Cetatea medievală și Cetatea Alba Carolina.

Cetatea Alba Carolina

Piatra de temelie a Cetății fost pusă în 4 noiembrie 1715. În linii mari, se consideră că anul de încheiere al lucrărilor este 1738. Totuși au existat diferite lucrări și în anii următori.

Cetatea Alba Carolina

Cetatea Alba Carolina, ridicată în inima Transilvaniei s-a dovedit a fi cel mai impunător monument baroc al provinciei. O particularitate a Cetății este dată de succesiunea celor șase porți. Acestea sunt situate pe axa est-vest. Altfel spus, pe Traseul Turistic al „Porților Cetății”, care face legătura între Centrul Civic și cartierul Platoul Romanilor, aflat în zona de vest a municipiului Alba Iulia.

Rolul Cetății a fost unul militar, de apărare, conferit de sistemul bastionar, de tipologia pieselor de artilerie cu care a fost înzestrată, precum şi de mărimea trupelor existente în interiorul ei. Cetatea a fost atacată o singură dată în existența ei militară, dar niciodată cucerită. Episodul a avut loc în 1849, când 8.000 de soldați maghiari au asediat-o fără succes.

Vacanţa în cetatea Alba Carolina

Cea mai mare cetate din România oferă multe locuri interesante de vizitat. Turistul va trece pe sub Poarta Cetăţii şi va vizita cele două catedrale, chilia lui Horea, Muzeul Unirii şi Sala Unirii. Există trei trasee care pot fi urmate în timpul unei vizite de o zi: Poarta Cetăţii Alba Carolina, Traseul celor Trei Fortificaţii, Traseul Bastionului Cetăţii Alba Carolina. Pentru călătorii se percepe o taxă.

Vă recomandăm să ajungeți la Poarta a 3-a înainte de ora 12:00, când se face schimbarea garzii. În weekend, cu această ocazie se trag salve de tun in cetatea Alba Carolina.

Pe vreme frumoasă (și dacă va țin picioarele) nu ratați o plimbare de-a lungul șanțului cetății (3,5 km). Exista si posibilitatea de a inchiria biciclete sau trotine electrice.

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...