Vacanța în România Locuri istorice

Castelul Corvin – Acest castel de basm l-ar face gelos pe Dracula

Castelul Corvin

Castelul Corvin. În inima Transilvaniei, unul dintre cele mai mari castele din Europa pare să stea pe o stâncă. Nimic altceva decât un pod subțire permite accesul. Acesta este Castelul Corvin, care arată ca ceva apărut direct dintr-un basm. Construit la mijlocul secolului al XV-lea, castelul a fost opera liderului militar Ioan Hunyadi. Acesta a construit structura înalta peste rămășițele unui donjon construit de Carol I.

[Citeste si Castelul Bran – O istorie de peste 600 de ani]

Ads
  • Sejur marca VIP
  • Reclama ta aici

Castelul Corvin este împărțit în trei zone mari

Castelul Corvin este împărțit în trei zone mari: Sala Cavalerilor, Sala Dietei și scările circulare.

Fiecare dintre aceste trei părți este înconjurată de turnuri circulare și dreptunghiulare. Au fost folosite atât pentru apărare, cât și ca închisoare. Arhitectură elaborată a fost concepută într-un stil gotic bogat care accentuează structura deja impresionantă. Castelul a fost păstrat în stare regală în timpul vieții lui Hunyadi. După ce acesta a murit, castelul a căzut într-un declin rapid.

Castelul Corvin

Abia în secolul al XVII-lea a existat mai mult interes pentru restaurarea acestui castel medieval. Pe măsură ce au început lucrările de restaurare, muncitorii au reproiectat castelul pentru a reflecta ceea ce considerau că ar trebui să arate un castel gotic. Acest lucru explică o mare parte din aspectul sau fantezist din prezent. Principele Gabriel Bethlen, modifică în spiritul vremii, părți din castel. Modificări dictate atât de necesități civile cât și militare. Se construiește pe latura estică, peste fundații mai vechi, un corp de clădire, denumit Palatul mare dinspre oraș. Acesta este compus din două niveluri, respectiv camere de locuit și o sufragerie.

O serie de legende sunt asociate cu castelul.

Deși probabil că acest lucru nu este adevărat, turiștilor li se spune că Vlad Țepeș a petrecut aproximativ șapte ani în temnițele Castelului Corvinilor, ședere care a dus la eventuala lui nebunie.

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...