Care este originea muzeelor Vatican?

Care este originea muzeelor Vatican?

Originea Muzeelor Vatican se leagă de papa Iulius al II-lea. După alegerea sa ca papă în 1503 a expus diferite sculpturi antice în gradina numită „Belvedere”, permitind artiștilor să le poată admira.

In 1734 papa Clement al XII-lea a fondat Muzeul Capitolin într-un edificiu proiectat de Michelangelo. În 1756 și în 1767 au fost create în Vatican alte două mici muzee: cel de artă sacră și cel de artă romana.

pasionati de calatorii

Clubul pasionaților de călătorii

Aici este locul celor dornici să descopere noi idei de vacanțe
Aici vei descoperi locuri spectaculoase, uitate de lume
Afli lucruri pe care de multe ori nu le găsești în ghidurile de turism

ÎNSCRIERE GRATUITĂ

Muzeele Vatican

Pașii decisivi au fost făcuți de papii Clement al XIV-lea și de Pius al VI-lea. Muzeul Pio-Clementino, realizat prin amplificarea Palatului apostolic din Vatican, din dispoziția acestor papi cu scopul de a găzdui sculpturile clasice.

Edificiul muzeele Vatican a fost realizat în stil neoclasic. Apoi a servit de model pentru nenumărate alte muzee ale lumii.

În 1796, din cauza invaziei franceze, muzeul a pierdut mai multe opere valoroase. Acestea însă au fost restituite după căderea lui Napoleon, în 1815.

O noua secție a fost adăugată de papa Pius al VII-lea (Chiaramonti), care i-a și dat numele său, pe care-l are și azi: Muzeul Chiaramonti.

Muzeele Vatican

Ultimul muzeu adăugat complexului a fost în 1973; acesta este dedicat artei religioase moderne și conservă operele eminenților artiști din secolul al X-lea: Novecento.

Muzeele Vatican se leagă de papa Iulius al II-lea

Muzeele Vatican cuprind acum zece muzee diferite, dar vizitatorii au acces și la sălile de expoziție ale Bibliotecii Vaticane și la alte săli decorate cu fresce din perioada Renașterii, printre care cele pictate de către Raffaello și, bineînțeles, Capela Sixtină.

Pentru cazare verificati aici.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare. Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.