Vacanța în Irlanda City Break

Atracții unice și de neuitat din Dublin pentru toate vârstele!

Atractii Dublin

Dublin, capitala Irlandei, este un oraș deosebit, cu o bogată cultură. De la străzile pietruite până la viața de noapte vibrantă, Dublinul are ceva pentru toată lumea. De la emblematicul Guinness Storehouse până la renumita Trinity College, Dublin are o mulțime de atracții care vă vor atrage.

Fie că ești în căutarea unei experiențe culturale sau a unei ieșiri cu prietenii, Dublin este sigur că va avea ceva pentru tine. Așadar, vino să explorezi farmecul acestui oraș minunat și să descopere de ce este una dintre cele mai populare destinații ale Europei.

Cele mai importante atracții turistice din Dublin!

În Dublin, turiștii au la dispoziție o multitudine de obiective turistice pe care le pot vizita. În funcție de preferințe, fiecare turist poate alege ce își dorește să vadă în Dublin. În cele ce urmează încercăm să îți arătăm ce trebuie să vizitezi pentru a descoperi Dublinul.

Top 13 atracții turistice din Dublin este o listă selectivă a celor mai importante obiective pe care merită să le vezi în timpul vizitei tale în Dublin.

Ce trebuie să vizitezi în Dublin

Dublin este capitala Republicii Irlanda și unul dintre cele mai importante orașe ale Europei.  Printre cele mai importante atracții turistice din Dublin se numără: Muzeul Național al Irlandei, Biblioteca Națională a Irlandei, Catedrala Sf. Patrick, Parcul naţional Glenveagh.

Să descoperim Dublinul

Christ Chruch Catedral

Orice excursie în Dublin ar trebui să înceapă cu o vizită la Principala mănăstire, care este situată în centrul orașului Dublin. Această mănăstire este construită în stilul gotic și este un loc minunat pentru a te relaxa și a te bucura de vederea panoramică a orașului.

Pentru cei care caută ceva mai istoric, se poate vizita Muzeul Național al Irlandei, care deține o vastă colecție de artefacte irlandeze. În plus față de aceste două atracții turistice principale, poți găsi o varietate de restaurante, cafenele si baruri, în toate colțurile Dublinului.

Harta atracțiilor turistice din Dublin

Dublin este cunoscut pentru multe lucruri, inclusiv pentru castelele sale, puburile și istoria sa. Harta atracțiilor turistice din Dublin ar trebui să includă cel puțin următoarele:

1. Muzeul Național al Irlandei – Conține mai mult de 2 milioane de obiecte ce povestesc istoria și cultura Irlandei. Acest muzeu deține colecții istorice și contemporane legate de istoria militară și artele decorative, cu colecții de bază referitoare la evenimente istorice irlandeze, cum ar fi Rebeliunea de Paște.

2. Primăria orasului Dublin – Primăria este un exemplu remarcabil de arhitectură georgiană. O expoziție multimedia dezvăluie momente-cheie din istoria orașului precum Revolta din 1916 , Proclamația originală din 1916 și Bannerul Na Fianna Éireann (o organizație de tineret fondată de Bulmer Hobson și contesa Markieivicz în 1909 pentru a restabili „independența Irlandei prin antrenarea tinerilor din Irlanda să lupte”)

3. Biblioteca Națională a Irlandei – O bibliotecă impresionantă, ce are peste 4 milioane de volume.Fiind o bibliotecă de referință , cartile nu  se împrumută, dar toate materialele se pot consulta gratuit; acestea includ cărți, hărți, manuscrise, muzică, ziare, periodice și fotografii. În colecțiile lor sunt incluse materiale emise de editori privați și guvernamentali.

4. Catedrala Sf. Patrik – Una dintre cele mai mari și mai impresionante catedrale din lume, Catedrala Sf. Patrik este un monument must-see în Dublin. Fiind cea mai mare catedrală și unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Irlanda, catedrala Sfantul Patrick a fost în centrul istoriei și culturii orasului Dublin și a Irlandei de peste 800 de ani. Vizitați catedrala și aflați despre istoria ei.

5. Catedrala Christ Church – Catedrala Christ Church este cea mai veche clădire din Dublin, o atracție importantă pentru vizitatori și un loc de pelerinaj de aproape 1.000 de ani. Renumita pentru frumusețea sa uluitoare și caracteristicile arhitecturale magnifice, găzduiește si o serie de concerte/evenimente pe tot parcursul anului.

6. Experimentați Dublinul viking și medieval – Dublinia este una dintre cele mai importante atracții ale vizitatorilor din Dublin, cu trei expoziții interesante, toate situate la răscrucea istorică a Dublinului. Dublinul viking și Dublinul medieval recreează orașul prin reconstrucții în mărime naturală, inclusiv o casă vikingă și un târg medieval.

În cele din urmă, descoperiți trecutul orașului la expoziția interactivă History Hunters, vizitați un sit de excavare și vedeți bug-uri medievale la microscop, în laborator. Vedeți Dublinul dintr-o nouă perspectivă.

7. Ha’penny Bridge – Un alt simbol al orașului, Podul Ha’penny este un pod suspendat peste râul Liffey care unește cele două maluri ale orașului Dublin. Numit inițial Podul Wellington (după Ducele de Wellington născut în Dublin), numele podului s-a schimbat în Podul Liffey. Podul Liffey rămâne numele oficial al podului până în prezent, deși este cel mai frecvent denumit Podul Ha’penny.

Este un pod pietonal construit în mai 1816 peste râul Liffey din Dublin, Irlanda. Realizat din fontă, podul a fost turnat în Shropshire, Anglia.

8. Stadionul Croke Park – Cel mai mare stadion din Irlanda, si cel de-al treilea stadion ca mărime din Europa, Croke Park, este casa pentru echipele naționale irlandeze de gaelic football și hurling și oferă tururi interesante pentru amatorii de sporturi irlandeze tradiționale sau doar pentru iubitorii de sport în general.

Stadionul Croke Park a fost în centrul vieții sportive și culturale irlandeze de peste 100 de ani. Considerat drept unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Dublin, turul Stadionului Croke Park oferă o zi cu adevărat unică și de neuitat!

9. Castelul Dublin – Construit în secolul 12, castelul Dublin a servit ca reşedinţa regală pentru monarhii irlandezi timp de 400 de ani şi astăzi gazduieşte un muzeu şi câteva camere ce pot fi vizitate în interiorul sǎu masiv. Castelul Dublin se află în centrul istoric al orașului Dublin. Fortificatii vikinge au fost înființate aici în secolul al X-lea, iar în 1204 d.Hr., regele Ioan a înființat o fortăreață.

Renumită ca fiind cea mai importantă fortificație din Irlanda, a fost sediul stăpânirii britanice timp de peste 750 de ani. În secolul al XVIII-lea, a fost construit un palat georgian. După semnarea Tratatului anglo-irlandez în decembrie 1921, complexul a fost predat în mod ceremonial noului guvern provizoriu format, condus de Michael Collins. Acum găzduiește inaugurarea fiecărui președinte al Irlandei și diverse recepții de stat.

10. Parcul naţional Glenveagh – Un paradis natural situat la circa o orǎ jumǎtate distanţǎ faţǎ de Dublin, Parcul Naţional Glenveagh oferǎ tururi ghidate prin pǎdure şi pe lacurile sale pitoreşti şi pune la dispozitia vizitatorilor barci şi biciclete, pentru plimbari relaxante.

11. Muzeul whisky-ului irlandez – Descoperiți originile whisky-ului irlandez, ascensiunea lui spre glorie și decăderea sa dramatică, înainte de a fi dezvăluite noile mărci de whisky irlandez. Bucurați-vă de poveștile minunate oferite de ghizi. Te vor readuce prin veacurile whisky-ului irlandez. La sfârșitul turului, deveniti un adevărat maestru al degustării de whisky.

12. Depozitul Guiness – Situat în inima fabricii de bere St. James’s Gate, acest loc găzduiește Compania Guinness din 1759, când Arthur Guinness a semnat faimosul contract de închiriere de 9.000 de ani a fabricii de bere. Astăzi, Guinness Storehouse este atracția turistică numărul unu din Irlanda, unde vizitatorii sunt condusi într-o călătorie magică în faimosul brand Guinness.

În spatele  porților puteți explora șapte etaje ale istoriei irlandeze. Apoi, completați vizita la ultimul etaj Gravity Bar, unde Dublinul se întinde ,literalmente, sub picioarele voastre și unde vă așteaptă ,,halba” perfectă.

13. Muzeul de ceara – Muzeul Național de Ceară Plus este o atracție turistică extraordinar de originală, situată în inima orașului Dublin și a fost conceput pentru a oferi o experiență interactivă. Cu sediul pe strada Westmoreland 22 -25, turul vă duce într-o călătorie prin moștenirea culturală irlandeză, o lume încântătoare de ceară pentru copii.

Muzeul Național de Ceară Plus oferă o experiență deosebita, indiferent dacă ești tânăr sau bătrân, un avid de cultură sau un căutător de distracție, bărbat sau femeie, Muzeul  este experiența de divertisment supremă pentru toți.

Castelul Dublin

Dublin este un oraș uimitor cu atât de multe de văzut și de făcut. Indiferent de vârsta, în Dublin există ceva pentru toată lumea. De la castelele și catedralele istorice până la pub-urile și cluburile pline de viață, există întotdeauna ceva care să vă distreze. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe unice și de neuitat, Dublin este locul perfect pentru asta.

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...