Vacanța în Irlanda City Break

De ce să vizitezi Dublin, Irlanda?

Dublin

Dublin este o capitală culturală cu o istorie bogată. Un loc fascinant cu conace și castele incredibil de frumos conservate, muzee, biserici, catedrale și parcuri curățate cu meticulozitate, orașul are un picior în trecut și un ochi în viitor.

Dublin este un oraș care îți captează cu adevărat imaginația. Alei pietruite, rămășițe vikinge, piețe georgiene. Este locul perfect pentru un city break de poveste.

Dublin – un oraș cu o istorie bogată

Istoria Dublinului datează de peste o mie de ani. Faceți un pas înapoi în timp în acest oraș plin de repere literare, de la Centrul James Joyce la Trinity College, alma mater pentru mulți dintre marii scriitori și poeți din trecut și prezent ai Irlandei. Dublin este un oraș medieval în care o abundență de muzee și galerii de artă gratuite își descriu trecutul lung și plin de culoare, în timp ce pub-urile și cafenelele sunt pline de divertisment tradițional și contemporan.

Plina de energie și emoție, această capitală cosmopolită cool are o atmosferă care te va lăsa să vrei mai mult. De la artă stradală la locuri de muzică live, kite surfing, la plimbări blânde de-a lungul coastei, Dublinul are amestecul perfect de cultură și distracție.

Dublinul a fost fondat de vikingi.

Vikingii au fondat un nou oraș pe malul de sud al râului Liffey în 841. Se numea Dubh Linn, ceea ce înseamnă bazin negru. Noul oraș Dublin a fost fortificat cu un șanț și un meterez de pământ cu o palisadă de lemn deasupra. La sfârșitul al secolului al 11-lea au fost construite ziduri de piatră în jurul Dublinului. Danezii au ridicat, un deal artificial unde locuitorii din Dublin se întâlneau pentru a face legi și a discuta despre politică.

Bucurați-vă de libertatea orașului!

Vizita în Dublin este neprețuită, dar intrarea la cele mai importante muzee și galerii din oraș este gratuită. Asta înseamnă că ati putea vedea de la Muzeul Național al Irlandei – Arheologie pana la pânzele lui Caravaggio și Jack B Yeats de la Galeria Națională.

Puteți vedea patru secole de mobilier la Muzeul Național al Irlandei – Arte Decorative și Istorie, înainte de a vizita studioul reconstruit al lui Francis Bacon la Dublin City Gallery The Hugh Lane. Șapte mii de articole au fost transplantate cu meticulozitate aici de la Reece Mews din Londra, inclusiv cărți, perii și câteva perechi de pantaloni din catifea. „Mă simt ca acasă aici în acest haos”, a glumit odată Bacon.

Este o lume de bogății, a cărei vizitare care nu te va costa nici un cent!

Cucerește coasta!

Având atât de multe de făcut în centrul orașului, este ușor să uiți că Dublin este un oraș lângă mare, iar Golful Dublin este un paradis pentru cei care iubesc aventura!

Încearcati kite surfingul în Clontarf cu Pure Magic, care vă va permite să trăiti senzații tari, fiind tras de-a lungul apei de un zmeu!

Faceți o excursie în jurul Dealului Howth și bucurați-vă de priveliștile uimitoare ale Insulei Bull și ale coastei Dublinului. Apoi puteți să vă întoarceti în sat, unde veți găsi unele dintre cele mai proaspete fructe de mare din Dublin în oricare dintre restaurantele pline de viață de pe cheiul Howth.

Golful Dublin are chiar proprii delfini rezidenți. Câte capitale pot spune asta?

Descoperiți poveștile Dublinului

Iată doar câteva dintre poveștile adevărate ale orașului.

 • Fratele lui Hitler a lucrat cândva la hotelul Shelbourne. Alois Hitler a trăit și a lucrat la Dublin o perioadă. Era fratele vitreg al lui Adolf Hitler și a fost chelner la hotelul Shelbourne în 1909.
 • Este locul unde se află cel mai mare cimitir viking din afara Scandinaviei : din anii 1840, săpăturile de pe malurile râului Liffey la Kilmainham și Islandbridge au scos la iveală 40 de morminte ale vikingilor, ceea ce îl face cel mai mare cimitir viking din afara Scandinaviei.
 • Doctorul lui Napoleon era din Dublin. Napoleon in exilul sa pe insula îndepărtată Sfânta Elena a fost îngrijit de un medic din Dublin, Barry Edward O’Meara. Doctorul putea vorbi atât franceză, cât și italiană, ceea ce ducea, fără îndoială, la câteva conversații interesante cu pacientul său.
 • Sfântul Valentin este înmormântat la Dublin. S-a născut și a murit în Italia, dar a fost înmormântat în Irlanda. Moaștele Sfântului Valentin se odihnesc în Biserica Whitefriar Street din Dublin.
 • Autorul cărții Dracula s-a născut la Dublin. Acriitorul Abraham „Bram” Stoker, cel mai bine cunoscut pentru romanul său de groază Dracula, s-a nascut în Dublin.
 • Dublin este casa brandului de bere Guinness. Guinness a fost creat de Arthur Guinness în fabrica de la St James Gate în 1759. Berea Guinness este încă produsă aici și în prezent.
 • Fabrica de bere Guinness are un contract de închiriere pentru 9.000 de ani. În 1759, Arthur Guinness a semnat un contract de închiriere pentru 9.000 de ani pentru fabrica de bere St James Gate, care fusese dezafectată la acel moment. Plata anuală rămâne de doar 45 GBP, așa cum a fost stabilită în 1759. Se pare că era un om de afaceri priceput!
 • Arthur și Olivia Guinness au avut 21 de copii. Dintre aceștia doar 6 fii și 4 fiice au supraviețuit.
 • Peste 10 milioane de litri de bere Guinness se beau pe zi.
 • Cartea Recordurilor Guinness este din Dublin. Cartea Recordurilor Guinness a fost inițiativă a directorului general al fabricii de bere. A început în 1951 și trebuia să fie doar un cadou de marketing.
 • Dublin a oferit lumii trupe muzicale uimitoare precum U2, The Dubliners, Kodaline, The Script și multe altele!

Intră într-un Pub

Nu sunt multe de spus despre pub-urile din Dublin care să nu fi fost deja spuse! Aceste mici cârciumioare sunt renumite pentru berea servită în halbe. Gândiți-vă la Mulligan’s, Kehoe’s, Toner’s sau McDaid’s, toate pline de caracter, toate împrăștiate prin oraș ca mașinile timpului.

În Dublin, nu ești niciodată la mai mult de 20 de pași de o halbă”, a spus odată scriiorul JP Dunleavy. Indiferent de gusturile tale, există un pub din Dublin pentru tine.

Pe bicicletă!

Luați o bicicleta și vedeti Dublin cu stil! Urcati-va pe o bicicletă și plimbati-va prin punctele fierbinți ale orașului. Dacă preferați un tur cu ghid, există o mulțime de furnizori de tururi cu bicicleta în Dublin; puteți alege și o bicicletă electrică.

Bicicleta

Dacă ciclismul în centrul orașului nu este suficient de aventuros pentru voi, de ce să nu încercati ciclism montan? Odată ajuns în vârful dealului, priveliștile orașului Dublin sunt senzaționale.

Jucați-vă de-a regele castelului

Dacă vă interesează castelele și catedralele, Dublinul are tot ce trebuie. De exemplu Castelul Malahide are o sală de banchet uimitoare, o fantomă răutăcioasă pe nume Puck și unul dintre cele mai bune locuri de joacă din țară. Mai este Castelul Dublin, datând din 1204 d.Hr. care este încă un punct central pentru viața națiunii.

Castel Dublin

Un tur al apartamentelor este esențial aici, dar nu ratați Biblioteca Chester Beatty și excelenta sa cafenea Silk Road, cu mâncăruri din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, cu meniuri mediteraneene și vegetariene.

Orașul cuvintelor

Dublin este un oraș al literaturii UNESCO. „Cuvintele” laureaților Nobel precum Yeats, Shaw, Beckett și Heaney răsună pe străzile sale. Statui ale scriitorilor stau în parcuri. Vizitatorii pot sărbători Joyce’s Bloomsday și pot vedea Cartea Kells la Trinity College.

Dublinul literar este chiar unul dintre cele 1.000 de locuri de văzut înainte de a muri ale Patriciei Shultz. Scriitori contemporani precum Joseph O’Connor, Anne Enright și Paul Murray continuă să poarte flacăra, așa cum o fac și dublinezii, de fiecare dată când rostesc salutul nemuritor: „Care este povestea?”

Și pentru ceva diferit..

Dublinul este plin de lucruri ciudate și diferite de văzut. Mergeți în subteran și faceți cunoștință cu Tom și Jerry, pisica și șobolanul mumificat îngropați în fascinanta criptă medievală a Catedralei Christ Church! De asemenea, orașul găzduiește inima Sf. Laurence O’Toole, sfântul patron al Dublinului.

Urmăriți un film de artă la Institutul de Film irlandez, cu sediul în casa de întâlnire a Quakerului din secolul al XVII-lea din Temple Bar.

Dublin oferă o gamă foarte bogată de hoteluri, pentru toate gusturile și bugetele.

Booking.com
Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...