Vacanța în Italia

Sicilia, un adevărat muzeu în aer liber

Sicilia

Tot ce știm este că Sicilia este cea mai mare insulă din Marea Mediterană. Dar ignorăm, poate, că pe insula sunt  6 dintre cele mai mari situri arheologice Unesco, 11 restaurante Michelin, doar ca să citez câteva detalii numerice.

Sicilia este o regiune italiană și, la fel ca  întreaga peninsula, oferă o puternică tradiție culinară, un mare simț al ospitalității si o moștenire culturală deosebita. Un lucru interesant, ce face insula diferită de restul Italiei, este că aceasta a fost  condusă , de-a lungul istoriei, de asiatici, africani și europeni. Obiceiurile, folclorul, rețetele, religia și arhitectura variază în funcție de oraș și subregiune.

Cele mai bune locuri din și în jurul insulei

Sicilia găzduiește o selecție uimitoare de splendori arhitecturale, datând din epoca greacă și romană antică până la catedrale și mănăstiri baroc impresionante. Obiectivele istorice, cum ar fi Val di Noto și Necropola stâncoasă din Pantalica, atrag vizitatori din întreaga lume.

O atentie specială trebuie dedicată plajelor siciliene, datorită coastelor sale care depășesc 1.000 km. 1.500 km, dacă sunt incluse insulele mai mici!

O vacanță în Sicilia vă așteaptă  să vă surprindă cu multiplele fațete ale peisajelor sale încântătoare, adesea sălbatice și neatinse, dar întotdeauna fermecătoare prin simplitatea lor. De fapt, Mafia, Corleone și Nasul nu sunt principalele puncte de atracție ale celei mai mari insule a Italiei și ale întregii Mării Mediterane. Îndepărtează prejudecățile, dacă ai, și descoperă minunata insula Sicilia.

TOP 10 locuri de vizitat în Sicilia

Bucurați-vă de acest top 10 locuri de vizitat în Sicilia, începând de la Palermo, capitala Siciliei, până la Lampedusa, cea mai sudică parte a Italiei.

Palermo

PALERMO

Dacă doriți să gustați din viața autentică siciliană, faceți o excursie la una dintre piețele din Palermo! Localnicii și turiștii vin  să cumpere legume proaspete, pește și fructe, eventual gustând specialități alimentare, precum pâine și brânzeturi, dar cu siguranță participă si la ritualul de a se plimba pe străzile medievale înguste și de a cumpăra ceva „slow food km 0” .

Vucciria, Ballarò, il Capo, Borgo Vecchio sunt principalele piețe stradale din Palermo și fiecare are o caracteristica a sa unică.

INSULELE  EOLIENE

Insulele Aeoliene Sicilia

Insulele Eoliene sunt un arhipelag vulcanic cu coaste accidentate, peșteri și stânci, dar si cu priveliști splendide, stațiuni termale, sporturi nautice, pescuit bun și, bineînțeles, plaje cu nisip. Este format din 7 insule principale (Vulcano, Lipari, Salina, Panarea, Stomboli, Alicudi și Filicudi) și sunt frecvente feriboturi de la și către insule , în timpul verii. Cea mai mare insulă este Lipari, care este și cea mai aglomerată în timpul verilor calde siciliene.

TAORMINA

Taormina

Taormina este una dintre cele mai populare stațiuni turistice, cocoțată pe un munte și cu vedere la marea de un albastru adânc. Frumusețea sa este data de prezența unor monumente importante și frumuseți istorice: nu trebuie ratat Teatrul Grec (scenă de concerte și activități culturale). Taormina are multe de oferit, în numeroasele cluburi de noapte și restaurante și are o parte semnificativă de plaje. 

ETNA

Etna

Situat pe coasta de est a Siciliei, aproape de Messina si Catania, Etna este cel mai inalt si activ vulcan din Europa, vizibil si de pe luna. A înregistrat un flux de lavă foarte mare și, din cele mai vechi timpuri, este considerat un munte sacru. Puteti să organizați excursii interesante către și în jurul muntelui Etna, beneficiind de panorame uluitoare.

SIRACUSA

Siracusa

Siracusa este unul dintre principalele orașe istorice ale Siciliei. Situat în sud-estul insulei, a fost fondat în 733 î.Hr. de greci. Merită vizitat pentru bogata sa istorie grecească, precum și pentru că a fost locul de naștere al matematicianului și inginerului Arhimede. Siracusa antică este, de asemenea, listată de Unesco. Include Ortigia, ruinele Templului Atenei, un teatru grecesc și un amfiteatru roman.

VAL DI NOTO

Val Di Noto

Orașele din sud-estul Siciliei, numite și orașele în stil baroc târziu din Val di Noto (sau Valea Noto) sunt Caltagirone, Militello Val di Catania, Catania, Modica, Noto, Palazzolo, Ragusa și Scicli.

Listate de Unesco în 2002, acestea au fost reconstruite în 1693 după un cutremur teribil. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Val di Noto este primăvara, mai ales în timpul Paștelui, cu multe procesiuni religioase și emoționale.

PIAZZA ARMERINA si VILLA ROMANA DEL CASALE

Piazza Armerina

Piazza Armerina este unul dintre așa-numitele orașe „lombardice”, datorită dialectului său care diferă considerabil de cel principal. Un punct care merită vizitat este Villa Romana del Casale, caracterizată prin mozaicuri impresionante. Vila Romana este o constructie romana situata la aproximativ 3 km la sud-vest de centrul orasului si a fost declarata Patrimoniu Mondial.

VALLE TEMPLI și SCALA DEI TURCHI

Valle Templi

Inclusă în Patrimoniul UNESCO, Valle dei Templi (Valea Templelor) este nu doar unul dintre cele mai remarcabile exemple de artă și arhitectură ale Greciei Mari, dar este și unul dintre principalele monumente naționale ale Italiei. Scala dei Turchi este o stâncă stâncoasă de pe coasta Realmontei,  faimoasă datorită culorii sale albe neobișnuite. Plajele Scala dei Turchi sunt, de asemenea, unele dintre cele mai bune din Sicilia, dar nu sunt aglomerate.

SAN VITO LO CAPO

San Vito Lo Capo

San Vito Lo Capo face parte din rezervația naturală Zingaro și, litoralul său lung se mândrește cu cinci steaguri albastre datorită frumuseții mării și numeroaselor servicii oferite de plajele sale. Este situat la poalele Muntelui Monaco, între San Vito și Solanto, ușor accesibil din Trapani și Palermo. În septembrie, San Vito Lo Capo găzduiește „Cous Cous Fest”, un tribut adus tradiției culinare mediteraneene culinare și vinului.

LAMPEDUSA

Lampedusa

Lampedusa, cea mai mare dintre Insulele Pelagie, este partea cea mai sudica a Italiei. Lampedusa, Linosa și Lampione sunt cele 3 insule principale ale arhipelagului, numite în italiană „Isole d’alto mare”. Lampedusa este situată la aproximativ 200 km de coasta Siciliei, între insula Malta și Tunisia. Are linii de coastă accidentate, plaje nisipoase și golfuri protejate de stânci.

Sicilia este o destinație turistică ideală pentru cei care doresc să exploreze un amestec de cultură și istorie. Arhitectura și design-ul modern se întâlnesc cu construcții vechi de sute sau mii de ani, oferind vizitatorilor o experiență unică. În Sicilia veți găși cele mai vechi construcții din întreaga Mediterană, de la epoca greacă și romană, la catedrale majestoase si biserici baroce.

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...