Vacanța în România Munte și mare

Sfinxul – misterul din Bucegi

Sfinxul din Bucegi

Sfinxul misterul din Munții Bucegi este situat la 2216 m altitudine. Originea numelui Sfinxului este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu Sfinxul Egiptean. Formarea lui este datorată eroziunii eoliene (vântului).

Format dintr-un bloc mare de piatră ce a căpătat forma de astăzi într-un timp foarte îndelungat Sfinxul din Bucegi, se află pe platoul Bucegi, măsoară 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime.

În jurul Sfinxul din Bucegi s-au născut o mulțime de legende. Unele spun că este natural, altele că ar fi creația omului. Nu puține sunt mărturiile conform cărora această pietra așezată în vârf de munte emană energii pozitive ce au aparat țara de cotropitori. Teoriile cele mai moderne susțin că aceste pietre sunt de origine extraterestră.

Sfinxul din Bucegi – legenda și misterul

Se spune că acest loc a fost centru energetic folosit pe vremuri de extratereștri. Multe legende circulă prin părțile locului în acest sens. În imediata apropiere a Sfinxului se află o peștera ce ar strânge mistere energetice deosebite. Aceste mistere energetice sunt atracția multor oameni pasionați de acest subiect. Alte zvonuri spun că tot aici ar există o mînă de uraniu, părăsită, ce nu mai este în funcțiune din al doilea război mondial.

Poveștile datează încă de pe vremea dacilor. Legenda spune că la Sfinxul din Bucegi Decebal și-ar fi ucis fiul, într-un sacrificiu ritualic, pentru a-l trimite ca mesager zeilor.

Sfinxul din Bucegi
Sfinxul din Bucegi

S-au făcut numeroase presupuneri, cum că Atlasul din mitologia greacă este vârful Omul din Bucegi sau Prometeu înlănțuit de o stâncă de pe același vârf, sau că Sfinxul din Bucegi ar fi fost modelat de daci.

Se crede că în 2003, într-o zonă neexploratată până acum a Munților Bucegi, un Serviciu Român de Informații secret a făcut o descoperire fascinantă care, potrivit multor autori și cercetători, ar putea schimba istoria omenirii.

Se presupune că, în adâncul Pământului, sub colosalii Munți Bucegi, au fost găsite urme ale unei civilizații extrem de străvechi.

Câțiva ani mai târziu, în 2009, a fost publicată o carte intitulată Transylvanian Sunrise, care a creat un rasunet semnificativ în comunitatea cercetătorilor paranormali. O bună parte din Transylvanian Sunrise se ocupă de ascunderea descoperirii care a fost făcută și efortul de a folosi beneficiile acesteia doar în scopuri specifice ținute departe de societate.

Cartea – care, după mulți sună a roman științifico-fantastic – vorbește despre modul în care un satelit al Pentagonului folosit pentru spionaj geodezic a descoperit în 2002 o unitate separată într-o anumită zonă a Munților Bucegi.

Spațiul gol din interiorul muntelui nu a fost identificat în corespondență cu exteriorul; spațiul gol începea direct din interiorul muntelui, la o anumită distanță de versantul acestuia. Spațiul gol avea forma unui tunel bine făcut, iar traseul acestuia era perfect planificat.

Scanarea prin satelit a muntelui a scos la iveală două blocuri energetice majore. Barajele erau făcute din energie artificială: primul era planul, ca un zid, un zid care bloca accesul în tunel.

Al doilea era imens, ca o cupolă sau o emisferă, la capătul opus al tunelului, aproape de centrul muntelui.

Interesant este că, dacă ne uităm înapoi la istorie, vom descoperi că legendele locale vorbesc despre Zamolxis, zeul vechiului popor român (dacii), și despre modul în care și-a construit casa și sanctuarul sacru în interiorul muntelui.

Este greu să judeci o carte după coperta și câteva cuvinte introductive. Cu toate acestea, mulți oameni cred că cartea nu este altceva decât o poveste fictivă, având toate elementele necesare pentru a fi catalogată ca atare. Dar, nu sunt toate descoperirile senzaționale clasificate mai întâi ca farse elaborate și povești fictive?

Trebuie doar să aruncăm o privire înapoi la Egipt și la descoperirea uluitoare care a fost făcută de un grup de arheologi care au descoperit un vechi labirint subteran și chiar au publicat detalii despre descoperire în 2008 în jurnalul științific al NRIAG. Din păcate, această descoperire a fost ascunsă de societate, deși este bine cunoscut faptul că labirintul este real.

Oare s-ar putea să se fi întâmplat același lucru în Munții Bucegi?

Oricare ar fi teoria apariției sale, Sfinxul din Bucegi rămâne unul dintre locurile din România care merită văzute și admirate.

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...