City Break Vacanța în Anglia

Birmingham, al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie

Orasul Birmingham

Birmingham este cunoscut pentru istoria, cultura și arhitectura sa. De asemenea, oferă o mare varietate de atracții și evenimente care vor atrage toate vârstele.

Birmingham, al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie, a servit drept inspirație pentru J.R.R. Tolkien  care a scris celebra lucrare de ficțiune fantastică „Stăpânul Inelelor”. Orașul este renumit pentru experientele culinare care satisfac pe cei mai pretențioși, palate, dar și, datorită numeroaselor atracții. Cu centre comerciale de talie mondială astfel incat si cei foarte pretentiosi vor părăsi orașul cu un zâmbet. Când se lasă noaptea există o viață de noapte interesantă de descoperit.

Biblioteca

Aici a început revoluția industrială

Ca multe alte orașe, Birmingham are o stransa legătură cu Imperiul Roman. Orașul a fost menționat încă din 1086 în Doomsday Book și s-a dezvoltat într-un important centru comercial din secolul al XII-lea înainte. În secolul al XVII-lea, orasul a crescut, devenind o mare industrie a armelor. Printre altele, Birmingham a furnizat armatei lui Oliver Cromwell arme și mai târziu l-au aprovizionat si pe Napoleon. În timpul epocii de aur a revoluției industriale, orașul a crescut rapid datorită aprovizionării sale cu fier, cărbune și forță de muncă.

Ulterior, Birmingham a devenit un nod important în rețelele de canale și trenuri din Anglia, iar în prezent orașul are o rețea de peste 60 km de canale și alte căi navigabile, ceea ce este mai mult decât Veneția. Astăzi, canalele sunt folosite în cea mai mare parte pentru plimbări cu barca de agrement, ceea ce devine o modalitate perfectă de a descoperi Birmingham.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, mari zone ale orașului au fost distruse, iar centrul orașului a trebuit reconstruit. În ultimii ani, însă, s-a produs o renaștere arhitecturală, iar piețele, străzile și căile navigabile vechi au fost restaurate și renovate. Aici au fost create multe mărci tipice britanice și, frecvent, mărci de renume mondial, inclusiv Bakelite, Cadbury’s, Brylcreem, HP Sauce și Typhoo Tea. Locuitorii orașului includ pe J. R. R. Tolkien și Ozzy Osbourne.

Astăzi, Birmingham este o destinație turistică cu o creștere rapidă, cu un centru compact, prietenos pentru pietoni și unde multe atracții interesante așteaptă să fie explorate. Un oraș plin de surprize în care farmecul lumii vechi englezești se întâlnește cu atmosfera vibrantă nouă și tânără datorită numeroșilor studenți din oraș.

De facut si de vazut

Cu galerii de arta de talie mondială, muzee inspiratoare, grădini frumoase și atracții de patrimoniu remarcabile, veti avea ce face si ce vedea iar dacă ciocolata este pasiunea voastra, atunci cu siguranță ati venit în orașul potrivit, deoarece aici veti găsi faimoasa atracție turistică Cadbury World.

Birmingham oferă ceva pentru toate gusturile și toate vârstele. Tot ce trebuie să faceți este să începeți să explorați orașul.

Jewellery Quarter (Cartierul bijuteriilor)

Datând de peste 250 de ani, Jewellery Quarter este o zonă de conservare cu peste 200 de clădiri protejate și astăzi una dintre cele mai vibrante locații din Birmingham, cu un spirit comunitar uimitor. Aceasta este, de asemenea, casa a peste 500 de afaceri de bijuterii, inima industriei de bijuterii din Anglia, ceea ce o face un loc minunat pentru a cumpăra cadouri și suveniruri.

Când sunteți aici, ar trebui să vizitați și muzeul de pe strada Vyse, numit Museum of the Jewellery Quarter (Muzeul din Cartierul Bijuteriilor).

Adresa: Jewellery Quarter, Birmingham

Internet: www.jewelleryquarter.net

Primăria Birmingham

Proiectată de Joseph Hansom și inaugurată în 1832, Primăria Birmingham este o sală de concerte de gradul I situată în Piața Victoria. Astăzi, este un centru cultural împreună cu sala soră, Symphony Hall, unde vă puteți bucura de un program divers, cu concerte clasice, jazz, dans, comedie rock, pop, folk și multe altele. Dacă doriți să aflați mai multe despre cea mai emblematică clădire istorică din Birmingham, atunci faceți turul Primăriei și obțineți o perspectivă asupra zonei.

Adresa: Victoria Square, Birmingham

Internet: www.thsh.co.uk

Biserica St. Martin

Datand inițial din secolul al XIII-lea, contrastul cu fațada futuristă a centrului comercial Bullring este extrem, dar asta nu diminuează valoarea bisericii, nici vizual, nici istoric, nici ca loc de întâlnire. Un refugiu liniștit cu interior frumos în mijlocul unei zone comerciale.

Adresa: Edgbaston Street, Birmingham

Muzeul și Galeria de Artă din Birmingham

Găzduit într-o clădire protejată, Birmingham Museum & Art Gallery (BMAG) este un muzeu vibrant în inima orașului, care oferă peste 40 de galerii care expun colecții de artă de clasă mondială, atât de la artiști locali, cât și internaționali. Există peste 800.000 de obiecte, totul, de la capodopere renascentiste la artă contemporană, inclusiv artă aplicată precum ceramică, bijuterii, argint, textile, lemn și multe altele.

Adresa: Chamberlain Square, Birmingham

Internet: www.bmag.org.uk

The National Sea Life

Explorați uimitoarea viață marină și aflați mai multe despre viața animală, despre țestoase, rechini, pești clovn, caracatiță și meduze, pentru a numi câteva. Aceasta este o mare atracție pentru familie, cu o mulțime de activități pentru copii. Nu ratați tunelul subacvatic, unde puteți vedea mai atent aceste animale uimitoare.

Adresa: The Waters Edge, Brindley Pl, Birmingham

Internet: www.visitsealife.com

Muzeul de Știință Thinktank

La acest muzeu, puteți descoperi lumea științei, puteți investiga trecutul și puteți arunca o privire în viitorul tehnologiei. În aceste zece galerii tematice, răspândite pe patru etaje, cu distracție inspirată și interactivă, vă veți găsi cu siguranță ocupat. Există mai mult de 200 de exponate practice, dar asigurați-vă că nu ratați Planetariul de ultimă generație și Grădina științifică în aer liber.

Adresa: Millennium Point, Curzon St, Birmingham

Internet: www.birminghammuseums.org.uk/thinktank

Grădina Botanică din Birmingham

Faceți o plimbare în jurul acestor grădini frumoase și admirați florile și plantele uimitoare. Pe măsură ce te plimbi prin grădină vei întâlni o viață sălbatică, sunt păsări și fluturi peste tot. Există și o cameră de ceai unde puteți savura o ceașcă de cafea sau ceai, iar pentru cei mici, o dată, există un loc de joacă.

Adresa: Westbourne Road, Edgbaston, Birmingham

Internet: www.birminghambotanicalgardens.org.uk

Casa și grădina Winterbourne

La doar câteva minute de centrul orașului, veți găsi această casă și grădină botanică unică, cu peste 6000 de specii diferite de plante din întreaga lume. Camerele sunt pline cu antichități și mobilier din epoca edwardiană și, în timp ce vă plimbați prin casă, veți putea afla despre familiile care au locuit aici. O moștenire engleză perfectă în care vă puteți bucura de atmosfera unei epoci trecute.

Adresa: 58 Edgbaston Park Road, Edgbaston

Internet: www.winterbourne.org.uk

Tur al Canalului Orașului

Nu există nimic atât de relaxant ca o excursie cu barca pe canal și cu City Canal Tour vei avea șansa de a descoperi orașul dintr-un unghi diferit. Away2Canal este una dintre companiile care oferă tururi ale canalelor și, împreună cu acestea, puteți alege să faceți fie o călătorie de o oră, fie o scurtă croazieră de jumătate de oră în centrul orașului. Călătoria de o oră va duce pasagerii prin Bazinul Gas Street și de-a lungul Canalelor Worcester și Birmingham.

Bazinul Strada Gazelor

Bazinul Gas Street

În inima centrului orașului Birmingham veți găsi Gas Street Basin, o rețea de canale care a fost cândva un port înfloritor, dar astăzi o zonă în care ambarcațiuni, baruri, cafenele și restaurante. Faceți o plimbare minunată de-a lungul canalului și experimentați o zonă în care vechiul se întâlnește cu viața modernă. Și după cum dezvăluie numele, aceasta a fost prima stradă din Birmingham care a avut iluminat cu gaz.

Adresa: Gas Street, Birmingham

Stadionul Villa Park

Casa clubului de fotbal Aston Villa din 1897 și cu o capacitate de 42.682 de locuri, Stadionul Villa Park este unul dintre cele mai vechi și mai cunoscute locații din fotbalul mondial. A găzduit o serie de evenimente de prestigiu, cum ar fi meciurile de la Cupa Mondială și Campionatul European. Pentru a afla mai multe despre istoria și tradiția sa, faceți un tur al stadionului sau pur și simplu vizitați în timpul unui joc interesant.

Adresa: Trinity Road, Birmingham

Internet: www.avfc.co.uk

CUMPĂRĂTURI

Birmingham nu duce lipsă de magazine, de fapt, orașul se pretinde a fi un paradis al cumpărătorilor, unde sunt oferite totul, de la mega mall-uri, la piețe fermecătoare și magazine independente. Și cu un centru compact și prietenos cu pietonii, nu a fost niciodată mai ușor să te plimbi de la magazin la magazin.

Centru comercial

Când vine vorba de centre comerciale, veți fi răsfățați cu opțiuni cu cele mai mari centre comerciale din Marea Britanie, Bullring, până la House of Fraser, Selfridges și Grand Central. Aici veti gasi toți designerii preferați și cele mai noi mărci. La o aruncătură de băț de Bullring se află piața de vechituri din Piața Saint Martin, denumită local The Rag. După 50 de ani, este încă în creștere în popularitate. Dacă doriți să cumpărați bijuterii, ar trebui să vă îndreptați spre cartierul unic al bijuteriilor, unde sute de artizani și designeri talentați își expun lucrurile, făcându-l un loc perfect pentru a găsi cadouri și suveniruri. Magazinele din zonă vând și antichități și ceasuri.

Strazi

Străzile, cum ar fi New Street și High Street, sunt pline de magazine care vând mărci renumite, dar și unde pot fi găsite buticuri independente, așa că asigurați-vă că vă plimbați prin aceste zone atunci când aveți chef de cumpărături. Un lucru este sigur, nu veti pleca din Birmingham cu mâinile goale.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...