City Break Vacanța în România

Tot ce trebuie să știi despre emblematicul Arc de Triumf

Arcul de Triumf Bucuresti

Situat pe Șoseaua Kiseleff din București, România, Arcul de Triumf este un monument uimitor cu o istorie bogată. Construit pentru a comemora victoria României în Primul Război Mondial, este un simbol important pentru poporul român și servește ca o amintire a trecutului său mândru. Vino să explorezi această capodopera arhitecturală și să descoperi tot ce are de oferit!

Arcul de Triumf vazut din fata

Arcul de triumf este dedicat memoriei soldaților români. Simbolizează și prietenia româno-franceză, de unde și asemănarea acesteia cu Arcul de Triumf din Paris. Măsoară 27 m înălțime, iar fațada sa este decorată cu sculpturi ale unor sculptori români precum Ion Jalea și Dimitrie Paciurea.

Arcul de Triumf a avut mai multe variante

Istoria și arhitectura Arcului de Triumf Arcul de Triumf a fost proiectat de arhitectul Petre Antonescu, care a fost inspirat de Arcul de Triumf din Paris. Construcția a început în 1922 și a fost finalizată în 1936. Acest reper emblematic este realizat din piatră albă și are 21 de metri înălțime și 36 de metri lungime. Arcul este decorat cu sculpturi reprezentand dreptatea, pacea, munca, tineretul, progresul si gloria – fiecare reprezentand un aspect important al istoriei Romaniei!

Arcul de Triumf

Arcul de Triumf a avut mai multe variante

Arcul de Triumf a avut mai multe variante de-a lungul șoselei Kiseleff din București, de când a fost construit în grabă din lemn în 1878, când România și-a câștigat independența.

Primul arc a fost ridicat pentru ca trupele să poată mărșălui sub el în drum spre oraș. Apoi Arcul de Triumf a fost reconstruit în același loc în 1922, după Primul Război Mondial. Acea a doua structură temporară a reușit să stea timp de aproximativ 13 ani înainte de a fi dărâmată pentru a face loc actualului arc, care este construit dintr-o structură mult mai lungă.

În București au mai fost ridicate și alte arcuri de triumf, cu existență temporară, în 1848, 1859, 1878, 1906 și 1918, dar după primul război mondial s-a luat decizia construirii unui monument cu caracter permanent.

În 1922, în timpul mandatului primarului Bucureștiului Matei Gh. Corbescu (februarie 1922 – decembrie 1922), la București s-a organizat o paradă în cinstea Marii Uniri. Deoarece Arcul de Triumf din 1918 fusese construit dintr-un material care nu rezista ploilor, primarul Matei Gh. Corbescu a venit cu propunerea să fie ridicat ca un nou Arc de Triumf, din lemn, până când se vor găsi bani de unul impunător. A fost criticat pentru inițiativa sa, iar George Enescu i-a scris atunci primarului: „Dar adevăratul Arc de Triumf, pe când?”

Prin urmare, în 1922, în contextul încoronării regelui Ferdinand I și a reginei Maria ca suverani ai României Mari, comisia pentru organizarea serbărilor încoronării a apelat la serviciile arhitectului Petre Antonescu pentru ridicarea unui impunător Arc de Triumf în zona nordică a capitalei, pe șoseaua Kiseleff.

Din cauza timpului scurt însă, doar scheletul construcției a fost turnat în beton armat, minunatele basoreliefuri exterioare fiind realizate din ipsos, ceea ce a determinat – odată încheiate serbările încoronării (în 16 octombrie 1922, când s-a organizat un spectacol, evocând lupta poporului român pentru unitate statală, la festivități participând reprezentanți din peste 20 de state europene, din Statele Unite ale Americii și Japonia, fapt ce a semnificat o largă recunoaștere internațională a noii realități naționale statale – o degradare progresivă, cauzată de intemperii, a aspectului exterior al Arcului de Triumf, acesta ajungând la începutul anilor 1930 un „monument incomod” pentru imaginea „Micului Paris” interbelic.

Vizitează Arcul de Triumf și împrejurimile sale.

Când vizitați Arcul de Triumf îi puteți explora măreția și frumusețea din exterior. Dar sunt multe de experimentat în și în jurul arcului. Puteți vizita parcuri din apropiere, precum Parcul Herăstrău, sau puteți face o plimbare pe Bulevardul Eroilor, un muzeu în aer liber care aduce un omagiu celor mai renumite personalități istorice ale României. În timpul vizitei dvs., asigurați-vă că veți admira priveliștile captivante ale Bucureștiului de pe acoperișul arcului.

Rolul politicii în povestea Arcul de Triumf.

Arcul de Triumf a fost construit ca simbol al naționalismului românesc după ce România a obținut independența în 1878. Arcul inițial a fost realizat din lemn, iar ulterior înlocuit cu manoperă din piatră, în 1935. De atunci, arca a fost martoră pentru mai multe momente de importanță politică din istoria tumultoasă a României, inclusiv când a arborat pentru scurt timp drapelul Uniunii Sovietice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Evenimente care celebrează moștenirea Arcului de Triumf

În fiecare an, Arcul de Triumf servește drept scenă pentru evenimente și spectacole speciale care sărbătoresc România, inclusiv sărbători naționale, parade militare și spectacole muzicale. Spectacolul de Revelion de la Arcul de Triumf este una dintre cele mai spectaculoase sărbători din București! Un foc de artificii uimitor este proiectat de pe părțile laterale ale monumentului, luminând arcul înalt și atragând mulți oameni din toată România să fie martori la acest eveniment iconic.

Sfaturi pentru o vizită confortabilă la monumentalul Arc de Triumf.

Arcul de Triumf este ușor de accesat din majoritatea punctelor importante din București. Dacă plănuiesti o excursie, asigură-te că aduci pantofi confortabili, deoarece aleea pietruită care duce la arc poate fi alunecoasă uneori. De asemenea, este recomandat să aduci o umbrelă, în caz că plouă. După vizită, nu uita să savurezi niște băuturi răcoritoare la una dintre numeroasele cafenele din apropiere înainte de a te întoarce acasă!

Cazare în împrejurimi

Dacă te-ai hotărât să petreci mai multe zile în împrejurimile Arcului de Triumf, să știi că sunt foarte multe hoteluri în această zonă.

Booking.com
Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...