Vacanța în Danemarca City Break

Copenhaga 2023: Unde farmecul lumii vechi se întâlnește cu rafinamentul modern

City Break in Copenhaga

Cu canalele sale uimitoare, parcurile și grădinile frumoase, arhitectura impresionantă și bucătăria delicioasă, Copenhaga are ceva de oferit tuturor. Explorați reperele emblematice ale orașului, cum ar fi statuia Micii Sirene și malul apei Nyhavn, sau răsfățați-vă cu mâncăruri tradiționale daneze, cum ar fi smørrebrød și hering. Și nu uitați să profitați de străzile orașului, prietenoase cu bicicletele, pentru a descoperi Copenhaga. Rezervați-vă călătoria la Copenhaga astăzi și descoperiți amestecul perfect dintre farmecul lumii vechi și rafinamentul modern.

Copenhaga este un oraș care se mândrește cu o istorie bogată și cu o gamă largă de atracții, care se adresează călătorilor de toate vârstele și interesele. Fie că ești un iubitor de artă și cultură, un gurmand sau un aventurier pasionat, Copenhaga are ceva pentru toată lumea. În acest articol, vom arunca o privire asupra unora dintre atracțiile de top, pe care nu veți dori să le ratați când vizitați Copenhaga.

Orașul este renumit pentru canalele sale frumoase, care amintesc de Veneția și pentru numeroasele sale parcuri și grădini, care sunt perfecte pentru a face o plimbare sau a te relaxa într-o zi însorită. Unele dintre cele mai faimoase locuri sunt: Grădina Regelui, Grădina Frederiksberg și Grădinile Tivoli,  care datează din anii 1800.

Statuia Micii Sirene

Statuia Micii Sirene este, fără îndoială, unul dintre cele mai faimoase repere din Copenhaga. Inspirată din povestea clasică a lui Hans Christian Andersen, această statuie de bronz este situata pe o stâncă, lângă malul apei, pe promenada Langelinie. Deși statuia este relativ mică, este o atracție care trebuie vizitată și cu siguranță va fi un punct culminant al călătoriei tale la Copenhaga.

mica sirena

Grădinile Tivoli

Grădinile Tivoli ( parc de distracții foarte popular)  datează din 1843. Aici gasesti  jocuri și atracții ce se adresează vizitatorilor de toate vârstele. Grădinile Tivoli oferă, de asemenea, o oază frumoasă și liniștită în mijlocul orașului, cu grădini și elemente de apă, care sunt perfecte pentru o plimbare relaxată.

Nyhavn

În cele din urmă, nicio călătorie la Copenhaga nu este completă fără o vizită la Nyhavn. Faleza Nyhavn este mărginită de case colorate, baruri și restaurante. Această zonă este cunoscută pentru atmosfera sa plină de viață și este locul perfect pentru a savura o masă sau o băutură în timp ce vă bucurați de cultura vibrantă a orașului.

Nyhavn este un cartier pitoresc pe malul apei, mărginit de clădiri colorate din secolul al XVII-lea, restaurante și baruri. Această zonă fermecătoare este locul perfect pentru a mânca ceva, a savura o băutură sau pentru a face o plimbare pe îndelete de-a lungul canalului. Este, de asemenea, un loc grozav pentru a face fotografii și a vă bucura de atmosfera orașului.

Palatul Christiansborg

Palatul Christiansborg este un palat istoric care servește drept sediu al parlamentului danez. Palatul oferă vizitatorilor șansa de a explora Sălile Regale de Recepție, Grajdurile Regale și Capela Palatului. De asemenea, se laudă cu priveliști uimitoare ale orașului, din turnul său.

Muzeul National al Danemarcei

Muzeul Național al Danemarcei este o atracție obligatorie pentru iubitorii de istorie. Prezintă istoria și cultura bogată a țării, prin colecția impresionantă de artefacte și exponate. De la artefacte vikinge la comori regale, muzeul oferă o perspectivă fascinantă asupra trecutului Danemarcei.

Turnul Rotund

Turnul rotund este un turn emblematic care datează din secolul al XVII-lea. Acesta oferă vederi panoramice uimitoare ale orașului și găzduiește un observator, o bibliotecă și un muzeu. Vizitatorii pot urca în vârful turnului pentru a se bucura de priveliști sau pot participa la unul dintre numeroasele evenimente organizate aici, pe tot parcursul anului.

Parcuri și grădini

Copenhaga este, de asemenea, cunoscută pentru parcurile și grădinile sale frumoase. Grădina Regelui, situată în inima orașului, este o destinație populară atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Acest parc frumos are poteci întortocheate, verdeață luxuriantă și fântâni uimitoare. Alte parcuri care trebuie vizitate sunt Grădina Frederiksberg (aici este si un palat frumos) și Grădina Botanică,ce găzduiește peste 13.000 de specii de plante.

Copenhaga este paradisul gastronomiei

Copenhaga este, de asemenea, paradisul gastronomiei, cu o gamă variată de restaurante și cafenele unde se pot servi mâncăruri tradiționale daneze, precum și mâncăruri internaționale. Unele dintre cele mai populare feluri de mâncare includ smørrebrød (sandvișuri cu fața deschisă), hering și chiftele. De asemenea, vizitatorii se pot răsfăța cu unele dintre faimoasele produse de patiserie ale orașului, cum ar fi kringle danez sau flødeboller (delicii de marshmallow acoperite cu ciocolată). Când vizitați o altă țară, ar trebui să încercați întotdeauna cel puțin un fel de mâncare local. Mâncarea tipică daneză poate fi celebrul pølse roșu (hot dog) sau un smørrebrød (sandwich) cu gust delicios, însoțit de o bere daneză.

cafenea

DANEMARCA ESTE ȚARA SMØRREBRØD

Smørrebrød este un cuvânt danez pe care ar trebui să-l înveți! Smørrebrød este cuvantul danez pentru un sandviș deschis. Și cât de tentant poate fi asta? Lasă-ți toate prejudecățile deoparte. Vă bucurați de răsfăț când comandați unul sau două.

Tradiția datează de la nașterea industrialismului în Danemarca. Când oamenii au început să lucreze în afara fermelor lor, au adus resturi de mâncare, pentru prânzul de la serviciu. Asa s-a născut Smørrebrød! Din acea zi, aproape fiecare bar a angajat ceea ce se numea „Smørrebrød Virgin”, un titlu care există și astăzi în bucătăria daneză. „Fecioara Smørrebrød”, de obicei o femeie necăsătorită (!),  lucra incepand cu ora patru dimineața,  gătea toate specialitățile, delicioase, pe care le găsești pe un sandviș deschis, în stil danez. Puneți o salată verde proaspătă pe pâine unsă cu unt și acoperiți din abundență cu  creveți, sau o bucată de somon proaspăt afumat sau pastă de ficat cu slănină crocantă și ai un smørrebrød.

PØLSE – HOT DOG ROȘU

Un alt fel de mâncare, care trebuie testat, este Pølse: hot dog în stil danez servit fie fiert, fie prăjit si avand o culoare de un  roșu strident! Pølse este servit cu o chiflă și muștar și veți găsi pølse-standuri în tot orașul.

Să explorăm Copenhaga pe bicicletă

Una dintre cele mai bune modalități de a explora Copenhaga este cu bicicleta,  orașul fiind renumit pentru străzile și infrastructura prietenoase cu bicicletele. Există multe magazine pentru închiriere de biciclete, în tot orașul. În concluzie, Copenhaga este un oraș ce oferă o gamă largă de atracții și experiențe, care cu siguranță vor încânta vizitatorii. De la palate istorice la parcuri de distracție, nu lipsesc lucrurile de văzut și de făcut. Așadar, indiferent dacă sunteți un vizitator pentru prima dată sau un călător experimentat, asigurați-vă că adăugați aceste atracții de top pe lista dvs. atunci când vizitați Copenhaga.

Unde să ne cazăm?

Booking.com
Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...