City Break Vacanța în Anglia

De ce i s-a spus Rugby?

Rugby minge

Cine nu a auzit despre sportul numit rugby? Dar câți dintre noi știm că există un oraș numit Rugby care se află la originea acestui sport?

Legenda spune că în 1823, în timpul unui joc de fotbal școlar din orașul Rugby, Anglia, un tânăr pe nume William Webb Ellis a luat mingea și a alergat spre linia de poartă a adversarilor.
Două secole mai târziu, fotbalul de rugby a evoluat într-unul dintre cele mai populare sporturi din lume, cu milioane de oameni jucând, urmărind și bucurându-se de joc.

Rugby minge

Conform specialistilor sportului, în 1823 William Webb Ellis, un elev la Rugby School, a sfidat convențiile zilei (că mingea poate fi aruncată doar înainte) pentru a ridica mingea și a alerga cu ea într-un joc, creând astfel joc distinct al fotbalului numit rugby. Această bază „istorică” a jocului a fost bine stabilită la începutul anilor 1900, cam în aceeași perioadă în care au fost inventate regulile de bază pentru baseball și fotbalul australian.

Deși se știe că Webb Ellis era student la Rugby School la acea vreme, nu există nicio dovadă directă a faptului că evenimentul real a avut loc, deși a fost citat de Old Rugbeian Society într-un raport din 1897 despre originile jocului. Cu toate acestea, Școala din Rugby, al cărei nume a fost dat sportului, a fost esențială în dezvoltarea fotbalului de rugby, iar primele reguli ale jocului care au devenit fotbalul de rugby au fost stabilite aici în 1845.

Orașul Rugby

Rugby a devenit oraș în 1255, dar a rămas un oraș mic și destul de neimportant până în secolul al XIX-lea. În 1567, Școala din Rugby a fost înființată ca școală gramaticală pentru băieții locali, iar până în secolul al XVIII-lea a câștigat o reputație națională ca școală publică. Școala este locul de naștere al sportului de rugby care, conform legendei, a fost inventat în 1823 de un școlar pe nume William Webb Ellis. Creșterea Rugby ca oraș important a început la mijlocul secolului al XIX-lea, când acolo a fost stabilit un nod feroviar important, ceea ce a stimulat dezvoltarea industriei și creșterea rapidă a populației.

Centrul orasului

Transformarea într-un oraș semnificativ a fost determinată de sosirea căilor ferate, locația sa făcându-l un loc ideal de întâlnire pentru diverse linii de cale ferată. La mijlocul secolului al XIX-lea, nodul de cale ferată de la Rugby devenise unul dintre cele mai importante din Marea Britanie: Prima cale ferată a sosit în 1838, când una dintre cele mai vechi linii principale inter-orașe, London and Birmingham Railway (L&BR) a fost construită în jurul orașului.

În 1840, Midland Counties Railway a făcut o joncțiune cu L&BR la Rugby, care a fost urmată de o joncțiune cu Trent Valley Railway în 1847. La mijlocul anilor 1850, cinci linii de cale ferată se întâlneau aici, cu mai mult de șaizeci de trenuri pe zi. trecând prin gara Rugby. Rugby a fost transformat într-un oraș feroviar, iar afluxul de feroviari și familiile lor a extins rapid populația. Populația din Rugby a crescut la aproape 8.000 până în 1861, ajungând la aproape 17.000 până în 1901.

Rugby astăzi

Orașul modern Rugby este o fuziune a orașului inițial cu fostele sate Bilton, Hillmorton, Brownsover și Newbold-on-Avon, care au fost încorporate în 1932, când orașul a devenit municipiu. Rugby include, de asemenea, zonele din New Bilton, Overslade, Hillside și complexul de locuințe Houlton, parțial construit. Răspândirea Rugby aproape a ajuns în satele Clifton-upon-Dunsmore, Cawston, Dunchurch și Long Lawford.

Cladiri

Centrul orașului este în mare parte victorian și la începutul secolului al XX-lea, cu toate acestea, câteva clădiri mult mai vechi au supraviețuit, împreună cu unele dezvoltări mai moderne. Rugby a fost descris de Nikolaus Pevsner drept „Butterfieldtown” datorită numărului de clădiri proiectate de William Butterfield în secolul al XIX-lea, inclusiv o mare parte a școlii de rugby și extinderea Bisericii Sf. Andrei.

Biserica
Biserica

Principala zonă comercială din Rugby se află pe străzile din jurul Turnului cu Ceas, dintre care două – High Street și Sheep Street – au fost pietonale în anii 1980. Până în secolul al XIX-lea, zona urbană a Rugby a constat doar din Market Place, High Street, Sheep Street, Church Street, North Street și ceea ce este acum Lawrence Sheriff Street. Acestea s-au concentrat pe ceea ce este acum Turnul cu Ceas, care a fost construit în 1887 pe locul unei cruci antice.

turnul cu ceas

Aceste străzi încă formează miezul centrului orașului. În epoca victoriană și edwardiană au fost adăugate mai multe străzi comerciale pentru a satisface orașul în creștere, inclusiv Albert Street și Regent Street, cea din urmă construită în 1905 și a fost destinată să fie principala stradă comercială a Rugby-ului, deși niciodată atins acest scop.

Există două parcuri urbane mari în centrul orașului, unul este Caldecott Park lângă primărie, iar la marginea centrului orașului este Whitehall Recreation Ground.

Dacă doriți să aveți timp mai mult pentru a descoperi orașul, vă puteți caza aici.

Gaseste cea mai buna idee de vacanta

Nu ești încă hotărât unde să mergi?

Obține acces exclusiv la cele mai recente idei de vacanță și descoperiți locuri spectaculoase uitate de lume.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anedi Traveling

Prin acest site încerc să vă prezint câteva idei de vacanță. Sunt dornic să descopăr cele mai noi idei de vacanțe. Sunt dornic să văd locuri spectaculoase și să întâlnesc oameni noi. Sunt pasionat de istorie și să descopăr locuri istorice mai puțin cunoscute. În website-ul www.anedi.eu voi povesti despre locuri deosebite. Vă voi împărtăși lucruri pe care de multe ori nu le găsiți în ghidurile de turism. Voi încerca să vă ofer informații utile despre atracțiile turistice din Europa și nu numai. Sper să reușesc să vă ofer câteva idei pentru vacanțe viitoare.
Anedi.eu nu este agenție de turism, nu vinde și nu rezervă vacanțe, ci vă oferă ponturi și informații de călătorie pentru a vă rezerva singur vacanțe la tarife minime.

S-ar putea să-ți placă și...